ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1032/3191)

Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi 163

kokosowego (roztopionego) 150 ml mleka roślinnego (***) Mąkę wymieszać z płatkami, wiórkami i proszkiem do pieczenia. Do mieszaki dodać cukier, syrop, olej kokosowy oraz mleko. Ciasto dokładnie wyrobić, a następnie odstawić na około 5 minut. (Masa nie powinna być mocno klejąca. W każdym razie nie należy dosypywać mąki, ani płatków. Po upływie tych kilka minut płatki wchłoną płyn i całość będzie

Di gotuje
Frużelina truskawkowa z pomarańczą 213

galaretk ą i truskawkami PIEKIELNA KUCHNIA ANETY -Truskawkowa rozkosz, czyli czekoladowa tarta z frużeliną truskawkową i bitą śmietaną IZIONI PYSZNE SMAKI - Tort z masa serowa i truskawkami   KUCHENNE ZAPISKI EDYTY - Bezglutenowe k ruche ciasto z truskawkami i rabarbarem   ESMERALDA ZE SMAKIEM - Ciasto truskawkowo-czekoladowe   SMAKI MOJEGO DOMU - Migdałowe miffinki z truskawkami   MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO

Grunt to przepis!
Krajanka orzechowa! 401

się smak lekko wilgotnego, orzechowego spodu i pysznej, cytrynowo - jajecznej polewy. Składniki na ciasto: 180g mąki pszennej typu 650 (mąka krupczatka) 200g mielonych orzechów włoskich 250g masła w temp. pokojowej 200g cukru pudru 5 białek jaj kurzych Sposób wykonania: Masło ucieramy z cukrem pudrem, na puszystą masę. Dodajemy mielone orzechy włoskie i mąkę krupczatkę. W osobnej misce ubijamy na sztywno(...)soku z cytryny Sposób wykonania: Żółtka ucieramy razem z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i sokiem z cytryny ok. 10 minut, aż uzyskamy puszystą, półpłynną masę. Polewę przelewamy na orzechowy spód. Gdy lekko przeschnie, kroimy ciasto w małe prostokąty. Uwaga! Nie należy przesadzać z ilością soku z cytryny. Gdy za dużo go dodamy, podczas krojenia polewa będzie się nam kruszyć

Kuchnia Pani Wiosny
Kruche z budyniem i malinami 197

Ciasto :  Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, jedną część , włożyć na 1 godz. do lodówki.  Jedną część ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, o wymiarach 25x36 cm  Masa budyniowa : Do garnka wlać 2 szkl mleka, dodać cukier, zagotować.  W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie

Kuchnia Danusi
Tarta francuska z łososiem i pomidorami 274

plastry. Śmietanę i jajka łączymy za pomocą trzepaczki w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem. Mozzarellę kroimy w grubą kostkę. Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Na nie kładziemy łososia i pomidory i zalewamy masą jajeczno-śmietanową. Wszystko posypujemy mozzarellą i posypujemy płatkami chilli, a na wierzch kłądziemy listki bazylii.Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra/dół

Zakręcony Widelec
Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarpone 433

formy i zostaw na kratce do ostygnięcia.Aby zrobić krem, włóż do miski mascarpone, serek śmietankowy i cukier puder i zmiksuj na gładką masę. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy i wymieszaj. Ułóż blat ciasta na paterze i posmaruj ok. 1/3 kremu. Ostrożnie połóż na nim drugi blat, następnie posmaruj resztą kremu wierzch i boki ciasta. Krem trochę się klei, najłatwiej

Chilli Czosnek i Oliwa
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami i kokosem 665

szkl. cukru pudru4 żółtka2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać kakao i cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C.Masa:4(...)koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy ,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód.Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki.Całość piec jeszcze  przez około 60 minut w temp

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort czekoladowo-wiśniowy 196

pomocą łyżki (robić to delikatnie i powoli, aby masa nie opadła). Przygotowaną masę wylać na formę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i piec około 45-50 minut w 180 ºC. Upieczony biszkopt nie wyjmować z piekarnika, jedynie uchylić jego drzwi i poczekać, aż ciasto lekko(...)ostygnie. Jeżeli nie wiecie, czy biszkopt jest upieczony to najlepiej sprawdzić to za pomocą patyczka szaszłykowego. Wbić go w ciasto, jeżeli nic do niego nie przywarło biszkopt jest upieczony.     Ubite białka Piana z białek, żółtek z odrobiną masy czekoladowej z rondelka   2. Wiśnie wrzucić do garnka, wsypać 2-3 łyżki cukru, sok z cytryny i całość

Ugotować
Pierniczki 176

Pierniczenie oficjalnie rozpoczęte :-) Jak U Was ?  Zrobiliście już pierniczki?   U nas rodzinne pieczenie i ozdabianie pierników. Ja przygotowałam ciasto, mąż i syn wykrawali pierniczki, córcia się przyglądała. Za to przy ozdabianiu, bawiliśmy się super wszyscy, córa tylko czaiła, jak by tu upolować pierniczka do zjedzenia (do ozdabiania jeszcze za mała). Super było, dwa wieczory spędzone rodzinnie i miło(...)wszystkie składniki ładnie się połączą, zdejmujemy z gazu i studzimy. 2. Na stolnicę przesiewamy mąkę razem z sodą i kakao. Wbijamy jajka, dodajemy wcześniej przygotowaną masę z masła, cukru, miodu i przyprawy. Wyrabiamy ciasto. 3. Ciasto dzielimy na porcje, rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy pierniczki.  4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej pierniczki. Pieczemy w 180 stopniach

kruche babeczki
Łaciate ciastka z karobem / Spotted cookies with a carob 193

cukru pudru 1/2 łyżeczki cukru waniliowego 20 g. karobu 130 g. mąki pszennej Oba masła powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto jasne: Masło miksuj w wysokiej misce z cukrem pudrem i cukrem waniliowym aż masa zrobi się puszysta i jasna, około 3 minut na wysokich obrotach. Wsyp mąkę i zmiksuj. Wyłóż ciasto na blat i zagnieć gładkie ciasto. Z ciastem

Delicious Place
Langosz , węgierski przysmak w wersji mini 214

odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce . Do maszyny do wyrabiania chleba ( lub do miski ) wsypujemy mąkę ( resztę ;)) dodajemy pozostałe składniki z listy ciasto , a także, nasz wyrośnięty zaczyn drożdżowy i pure z ziemniaków . Wyrabiamy na gładką masę . Odstawiamy całość, ponownie do wyrośnięcia na około 30 minut . Po tym czasie , odrywamy dowolnej wielkości kawałki ciasta , formujemy kulki i rozpłaszczamy na grubość

Ogrodnik w podróży
CIASTO Z WIŚNIAMI OTULONE PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 280

Dodać owoce. Wymieszać. Lekko ostudzić. Ciasto biszkoptowe - jajka z cukrem ubijać do momentu zbielenia. Następnie dodać przesianą mąkę dokładnie wymieszać na jednolita masę. Ułożenie Tortownice o średnicy 24 cm. posmarować margaryną i obsypać bułką tartą. 3/4 ciasta kruchego rozwałkować na spód tortownicy, pozostałe ciasto rozwałkować i pociąć na pasy ok. 3 cm szerokości w celu wyklejenia boków tortownicy. Na ciasto

Ciastka - domowe słodkości
Dietetyczny miodownik bez cukru i mąki 213

świątecznego stołu. Oczywiście nie jest to propozycja dla wszystkich, ale z pewnością są tacy, którzy szukają zdrowszych zamienników bożonarodzeniowych słodkości. Zapraszam! Ciasto: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy korzennej   Masa: 100 ml mleka 2 łyżki kaszy manny 1/2 łyżeczki miodu 1 kropelka aromatu waniliowego  Składniki na ciasto zmiksować i przelać do dwóch

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka owsiane z żurawiną, orzechami i białą czekoladą 245

masłem. Dodać jajko i wanilię i miksować aż się połączą. W osobnej misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i płatki owsiane. Połączyć obie masy. Dodać czekoladę, żurawinę, orzechy i wymieszać łyżką. Ciasto włożyć do lodówki na 30 min. Łyżeczką uformować kulki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Włożyć ciastka do piekarnika nagrzanego

IMPRESJA SMAKU
Quiche z boczkiem i cebulą 146

się z Francji, a najsłynniejszą jest Quiche Lorraine, którą pewnie też postaram się zrobić jak wrócę z Francji i przywiozę ser. Podstawą jest zawsze ciasto kruche na spód, na które przepis jest - - - > TUTAJ i masa jajeczna. Wczoraj robiłam to quiche na kolację, gdyż zaprosiłam swoich znajomych, byli naprawdę zachwyceni i całość została zjedzona, nie został mi ani kawałek. Polecam(...)składniki na tą quiche dostaniemy w kazdym markecie. Poniżej podaje linki do innych quiche które kiedyś zrobiłam: Quiche ze szpinakiem Quiche z suszonymi pomidorami i serem kozim Składniki  Ciasto kruche (przepis)  200g boczku 4 duże cebule 3 jajka 250ml śmietany 36% 3/4 szklanki mleka tarty ser cheddar (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec spód według przepisu (odnośnik znajduje się wyżej

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania