Delicja

Delicja

Delicja

To ciasto gościło na moim świątecznym stole.  Jest to smak mojego dzieciństwa.  Jako mała dziewczynka bardzo lubiłam to ciasto.  Jest ono proste w wykonaniu, nie za słodkie- słodycz ciasta przełamana dżemem, dodatek galaretki i bananów to coś co posmakuje nie jednemu wielbicielowi ciast.  Przepis pochodzi z domowych zapisków natomiast przepis na polewę  pochodzi ze strony   Moje wypieki Serdecznie polecam ;)  Składniki: 8 jajek 2 łyżki oleju  1,5 szklanki mąki pszennej&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, polewa, galaretka, banan, krem, biszkopt, ciasto z galaretka, ciasto z bananem, ciasto z bananami, malinowe, świąteczne przepisy, budyń, świąteczne, polewa czekoladowa, proste ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto ucierane , ciasto na zimno, biszkopt z bananami i śmietaną, mleko w proszku, krem czekoladowy

Inne przepisy z Krakowskie smaki Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.