chleb domowy - 4322 przepisów (strona:113/289)

Mortadela 148

Dzisiaj królowa włoskich wędlin. We Włoszech przysmak nad przysmakami. A w Polsce nielubiana i wyszydzana. Nic dziwnego. Polska mortadela nie ma zupełnie nic wspólnego ze swoim

Marder&Marder Manufacture
Mielonka pietruszkowa z szynkowara 254

Odkurzyliśmy nasz szynkowar i porobiliśmy w nim parę rzeczy. Niezbyt często go używamy, zwykle wędliny wędzimy lub pieczemy. Ale szynkowar to fajne urządzenie, warto mieć je

Marder&Marder Manufacture
Paprykarz szczeciński 207

Dzisiaj zapraszamy na prawdziwy rarytas, który pamiętam jeszcze z lat młodzieńczych. A tak naprawdę, jak wieść gminna niesie, jest jeszcze starszy, bo jego receptura ponoć narodziła

Marder&Marder Manufacture
Chleb na maślance i drożdżach, z pestkami dyni i ziarnami słonecznika 239

patyczka). Po upieczeni wyjąć z formy i przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Pieczenie chleba i inne przepis: Chleby na każdy dzień. Przepisy na domowy wypiek chleba. Chleb z automatu i nie tylko

CookYourself
Pasztet drobiowy zapiekany 193

Domowy zapiekany pasztet, często gości na naszym stole. Jest to spowodowane pewnie tym, że uwielbiamy kurczaka z grilla w różnych wersjach. Zawsze można wtedy przy okazji

Gosia gotuje
Porady kulinarne: Jak sprawić by chleb nie pleśniał? 144

Domowy biały chleb (źródło: hobbshousebakery.co.uk)Czy często zdarza Ci się, że chleb pleśnieje w chlebaku? Jest kilka sposobów na to, aby zapobiec pleśnięciu chleba:nie wkładaj ciepłego chleba do foliowego worka, a jeśli kupiłeś już zafoliowany świeży i ciepły chleb, rozerwij trochę worek aby para mogła się ulotnić a chleb nie spleśniał.włóż do chlebaka chleb wraz z przekrojonym jabłkiem

WojnaNaSmaki.pl
Pasztet z pieczarkami 202

Domowy pasztet z pieczarkami do smarowania pieczywa. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (np. karkówka) 3 cebule 10 sporych pieczarek szklanka kaszy gryczanej sól, pieprz, majeranek łyżka

prawdziwe jedzenie
Chleb fiński 182

nadaje). Po upieczeniu miąższ jest dość gęsty. Poniżej źrodło przepisu oraz moje notatki. Ja robiłam z połowy podanej porcji. Chleb fiński    PRZEPIS /źródło: A. Fiedoruk "Domowy wypiek chleba"/ Temperatura pieczenia: 200oCCzas pieczenia: ok. 30 min (trzymać się tego czasu, uwazażać by nie wysuszyć) Składniki   /na 2 nieduże okrągłe bochenki/ 2-2,5 szkl. mąki pszennej (użyłam

coolinarnastrefa.blogspot.com
No to mamy KLOPS... W dodatku z warzywami:) 194

Domowy, pachnący bazylią, oregano, czosnkiem czy kminkiem  tudzież "okraszony" dodatkiem boczku, papryczki czy suszonych pomidorów chlebek smakujemy od niedawna. Ale domowe, pyszne do niego dodatki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Domowy paprykarz szczeciński 178

dziś bym się odważyła zjeść taką kupną ....? nie . W parę chwil możemy zrobić sobie w domu paprykarz a co najważniejsze wiemy co mamy w środku a że to domowe lepsze to już nie wspomnę. Z jednej porcji otrzymamy jeden słoik litrowy może nie upchany po brzegi ale bardzo szybko zniknie :) SKŁADNIKI :1 makrele wędzoną 1 woreczek ugotowanego ryżu(...)duszę- wyciągam liście laurowe i w razie potrzeby jeszcze doprawiam- gdy ostygnie wkładam do słoików i wstawiam do lodówki- paprykarz najlepiej smakuję z kromką chleba, możemy bez obaw zajadać :)Szybki, prosty sposób na nasz domowy paprykarz szczeciński polecamSmacznego

Basia w kuchni
Chleb z garnka 309

ostatnio zdarza się zapomnieć kupić chleb Rozsmakował się w tym chlebie, nie pozwala nawet temu chlebkowi przestygnąć, od razu zabiera się za jego krojenie. My generalnie lubimy domowe pieczywo, czy to chleby, bułki, bagietki. U nas w domu zawsze jest spory zapas mąki i suszonych drożdżowy, więc niestraszna nam perspektywa braku chleba. Polecam również przepis na rustykalne bagietki, które

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe Grzanki z Chleba Tostowego 196

bardzo dobre, szybkie grzanki z chleba tostowego. Ja zawsze używam ciemnego chleba, jest zdrowszy a na pewno wyraźniejszy w smaku. Takie grzanki używam do zupy czy sałatek. DOMOWE GRZANKI Z CHLEBA TOSTOWEGO Składniki: 4 Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego 4 Kostki Masła Domowego Czosnkowego  KLIK TU  Patelnia z dnem nie przywieralnym Sposób Przygotowania: Chleb kładę na patelnię aż będzie

Gotowanie Patki
Chleb na zakwasie, z dodatkami 142

Chleby wypiekam nie od dziś. Chociaż staram się jeść mniej pieczywa, nie potrafię przejść obojętnie obok domowego, świeżego i pachnącego chleba. Nie ma to jak własny chleb z dodatkiem np. ulubionych ziarenek. Przepis na ten chleb dostałam od córki razem z zakwasem. Ona z kolei   dostała od koleżanki. Bardzo smaczny chlebuś z dodatkiem lnu, ostropestu i pestek dyni, słonecznika(...)włączyłam na 200° C (g/d). Foremki z ciastem chlebowym włożyłam do piekarnika na 1 godzinę. Po wystudzeniu przekroiłam chrupiącą skórkę i.... zjadłam kromkę tego pysznego chleba.           Polecam ten domowy wypiek bo smaczny,    bo bez konserwantów,  bo to samo zdrowie, bo warto... Smacznego! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie

Kuchnia u Krysi
Prosty pszenny chleb drożdżowy z serem 178

podawać lekko ciepły.  Chleb po pokrojeniu wygląda jakby ktoś ciasto poukładał kanapki z serem :) Pieczecie sami w domu chleb? Jeśli tak, to zachęcam, abyście spróbowali domowego pszennego chleba , pszennego chleba z suszonymi pomidorami i ziołami prowansalskimi albo, dla odmiany, bułeczek orzechowych . Nie zawiedziecie się

Codzienna kuchnia niecodzienna
razowy chleb pachnący kminkiem i melasą 178

razowiec z kminkiem i melasą Podczas wypieku tego chleba, stała się w moim domu rzecz niezwyczajna Otóż domownicy, nawykli już do domowego wypieku chleba i traktujący fakt, pojawienia się świeżo upieczonego bochenka, co prawda z zadowoleniem, lecz nie okazując z tego tytułu zbytniego entuzjazmu.Tym razem zachowywali się zgoła inaczej, już od początku wypieku, kręcili się niecierpliwie po kuchni, wciągając

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania