Pasztet z pieczarkami

Pasztet z pieczarkami

Pasztet z pieczarkami

Domowy pasztet z pieczarkami do smarowania pieczywa. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (np. karkówka) 3 cebule 10 sporych pieczarek szklanka kaszy gryczanej sól, pieprz, majeranek łyżka oleju Mięso kroimy na kawałki lub mielimy w maszynce (dzięki czemu krócej trwa smażenie). Cebule i pieczarki kroimy w plastry. Na małej ilości oleju podsmażamy cebule, pieczarki i mięso. Dodajemy przyprawy, w razie potrzeby podlewamy wodą. W tym czasie gotujemy kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie. Gdy mięso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Autor

MamiMami

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, pasztet, mięso, kasza, cebula, kasza gryczana, pieczywo, karkówka, grzyby, lekka, mielone, do pracy, chleb, karkówka w cebuli, pasztet wieprzowy, mięso mielone, mielone pieczarki, domowe pieczywo, chleb mieszany

Inne przepisy z prawdziwe jedzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję