usmażone w chrupiącej oraz rumianej panierce. Palce lizać! Składniki: 7-10 jajek przepiórczych (lub 3-4 jajka kurze) 400g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko kurze 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy pół pęczka szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka i ostra Panierka: pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartek 1 jajko kurze Dodatkowo: olej do smażenia(...)twardo (jajka przepiórcze wkładamy kolejno do mocno osolonego wrzątku i gotujemy przez 3 minuty) *** *** Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupek *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, musztardę, 3 łyżki bułki tartej, posiekany szczypiorek oraz przyprawy – do smaku *** *** Wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Ugotowane jajka obkładamy warstwą mięsa na grubość około 0,5 cm *** *** Formujemy kulkę i obtaczamy
Blog z Apetytemmielonych. Do tego ziemniaczki, ulubiona surówka i idealny obiad gotowy. Składniki (na 4 duże kotlety): 2 średnie piersi z kurczaka 2 łyżki majonezu płaska łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki bułki tartej i trochę do obtoczenia łyżeczka drobno siekanego szczypiorku łyżka sosu sojowego sól i pieprz do smaku olej do smażenia Do podania: ugotowane lub pieczone ziemniaczki surówka – u mnie(...)mięso z kurczaka, ale ja jednak wolę mielić swoje. Mielimy na drobno, przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy majonez, przyprawy – paprykę, sól, pieprz, szczypiorek, sos sojowy oraz bułkę tartą – wszystko dokładnie mieszamy, do dokładnego połączenia. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia na minimum 30 minut. W tym czasie możemy obrać ziemniaki, wstawić je i zrobić surówkę
Smaczna StronaDocenią go dzieci, młodzież, osoby dorosłe, a nawet seniorzy. Jak widać taki burger jest jak najbardziej uniwersalny, ale też lekki. Co będzie potrzebne do jego przygotowania? Przede wszystkim bułka, oliwa, ulubione warzywa i przyprawy, sos oraz zamiennik mięsa. W tym przypadku sprawdzi się produkt Burger roślinny od Garden Gourmet na białku roślinnym, który jest prosty w przygotowaniu, smaczny, aromatyczny(...)zapewnia takie same wrażenia, jak w przypadku jedzenia burgera z dodatkiem mięsa. Burger roślinny składający się z powyższych składników przyrządza się następująco: bułkę należy grillować lub podpiec przez około 30 sekund, na jednej połówce bułki umieszcza się przygotowany sos (np. czosnkowy, paprykowy, ziołowy lub buraczany), później pozostaje ułożyć grillowane lub podpieczone warzywa (cebula, papryka, pieczarki + świeży pomidor), na samym
Kuchnia MagdaLenyDocenią go dzieci, młodzież, osoby dorosłe, a nawet seniorzy. Jak widać taki burger jest jak najbardziej uniwersalny, ale też lekki. Co będzie potrzebne do jego przygotowania? Przede wszystkim bułka, oliwa, ulubione warzywa i przyprawy, sos oraz zamiennik mięsa. W tym przypadku sprawdzi się produkt Burger roślinny od Garden Gourmet na białku roślinnym, który jest prosty w przygotowaniu, smaczny, aromatyczny(...)zapewnia takie same wrażenia, jak w przypadku jedzenia burgera z dodatkiem mięsa. Burger roślinny składający się z powyższych składników przyrządza się następująco: bułkę należy grillować lub podpiec przez około 30 sekund, na jednej połówce bułki umieszcza się przygotowany sos (np. czosnkowy, paprykowy, ziołowy lub buraczany), później pozostaje ułożyć grillowane lub podpieczone warzywa (cebula, papryka, pieczarki + świeży pomidor), na samym
Kuchnia MagdaLenyzewnątrz. Polecam! Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka ok 10dkg żółtego sera 1 cebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku pół czerwonej papryki 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia kotlecików masło klarowane do smażenia *** Ugotowane jajka studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Cebulę drobno siekamy(...)posiekanym szczypiorkiem i podsmażoną cebulą dodajemy do jajek *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i dokładamy do miski z pozostałymi składnikami *** *** Wbijamy jajka i dodajemy łyżkę bułki tartej *** *** Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Formujemy 6 kotlecików i obtaczamy je w bułce tartej mocno dociskając masę *** *** Kotlety w panierce układamy na talerzu i wkładamy
Blog z Apetytemwięcej, to świetny pomysł jak przemycić nieco więcej warzyw do diety! Rewelacyjnie smakują zwłaszcza z dodatkiem gęstego jogurtu. Świetny pomysł na śniadanie, z większą ilością dodatków mogą również zastąpić bułki od burgerów. Co więcej możecie je zamrozić, a po rozmrożeniu podgrzać w gofrownicy. Rewelacyjny przepis, gorąco polecam! Zobacz również więcej przepisów na cukinię lub gofry Przepis(...)Węglowodany netto 8 g 2 g Błonnik 15 g 4 g Z powyższego przepisu powstają 4 gofry. Jeszcze więcej keto przepisów! Keto naleśniki na mascarpone Bułki z babki jajowatej Keto chleb z siemieniem lnianym Frittata ze szpinakiem Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sos serowo-śmietanowy Keto bułki z siemieniem lnianym Puree z kalafiora Bułki bez drożdży Pieczone placki z cukinii (keto
WegePrzepisOszukane zrazy lub po prostu zawijaski z mięsa mielonego faszerowanego papryką czerwoną, cebulą i ogórkiem kiszonym. Składniki: 500 g mięsa mielonego, sucha bułka, 2-3 łyżki bułki tartej, jajko, 8 cienkich plastrów boczku - u mnie wędzony parzony, kawałek czerwonej papryki, ogórek kiszony, pół małej cebuli, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, 8 łyżeczek musztardy, 2 łyżki masła, 200 ml bulionu(...)kilka liści laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego. Przygotowanie: Do mięsa dodajemy jajka, odciśniętą z wody bułkę, bułkę tartą, sól, pieprz, paprykę, dokładnie mieszamy. Cebulę, paprykę i ogórka kroimy na cienkie plastry. Mięso dzielimy na 8 części. Każdą z nich formujemy na "placek" około 0,5cm gruby. Smarujemy musztardą, układamy po plastrze boczku oraz warzywa. Formujemy kulkę tak, by warzywa pozostały
Lena Gotujeróżnicą, że zamiast mleka dodajemy starty żółty ser. To ciasto musi być gęste, aby nie spływało z pieczarek. Kapelusze grzybów po zanurzeniu w takim cieście obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. Ciasto serowe możemy doprawić według własnych upodobań smakowych. U mnie jest to oregano i tradycyjnie sól oraz czarny pieprz, czyli pieczarki w serowym cieście mają ziołowy(...)Pieczarki w serowym cieście: 300 g niedużych pieczarek 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki oregano 30 g żółtego sera 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu lub mniej bułka tarta do obtoczenia olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Pieczarek w serowym cieście: Pieczarki oczyścić, odciąć ogonki tak, aby zostały same kapelusze. Do miseczki wbić jajka, dodać przyprawy
Danka Pichciszczypty cukru 1/4 szklanki ciepłej, przegotowanej wody DODATKOWO 400g tofu lub mięsa z piersi kurczaka 12 mini słodkich czerwonych papryczek, odmiana bez nasion pieczywo do podania, np. 4 bułki typu hot-dog 1 świeży ogórek, pokrojony w plastry 1 dymka lub garść szczypiorku, posiekane, do posypania PRZYGOTOWANIE MARYNATA COFFEE BBQ Średni garnek lub patelnię postaw na palniku, dodaj olej(...)każdej stronie. Rozsmaruj dodatkową warstwę sosu BBQ na szaszłykach i kontynuuj obsmażanie aż będą mocno rumiane – każdą stronę po ok. 1 minucie. Odłóż usmażone szaszłyki na deskę. DODATKOWO Bułkę opiecz przez chwilę na grillu. PODANIE Wysmaruj wnętrze bułki resztą marynaty BBQ. Umieść zgrillowane tofu lub mięso w bułce, wyciągnij szpikulec, a następnie ułóż wzdłuż zgrillowane papryki oraz plastry ogórka
Nerds Kitchenczerstwa kajzerka 2 ząbki czosnku 1 nieduża biała cebula 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz do smaku ostra i słodka papryka w proszku 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia bułka tarta do obtoczenia Sos: 200 g pieczarek garść suszonych grzybów leśnych 1 większa biała cebula 2 nieduże ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 ziarna(...)ziela angielskiego 1 szklanka bulionu mięsnego lub ciepłej wody sól, pieprz do smaku słodka i ostra papryka w proszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Klopsików po myśliwsku: Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku lub wodzie. Pozostawić do napęcznienia. Grzyby suszone przełożyć do miseczki, zalać szklanką wrzątku i odstawić do napęcznienia. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Dodać
Danka Pichcitrzy szczypty soli 1/2 szkl wody gazowanej 3/4 szkl mleka lub napoju migdałowego, sojowego lub ryżowego 1 łyżka oleju Farsz: około 400 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1 łyżka bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pieprz Do obtoczenia/panierki: 1 małe jajko 2 łyżki mleka bułka tarta lub mieszanka mąki pszennej z kukurydzianą sól, pieprz do jajka 1. Składniki(...)minut. W tym czasie szklimy cebulkę, oraz czosnek, przesmażamy razem z nimi pieczarki. Pieczarki w trakcie smażenia solimy i pieprzymy, kiedy odparuje z nich większość wody dosypuje 1 łyżkę bułki tartej, mieszam i przekładam do miseczki. 2. Teraz smażymy naleśniki. Naleśniki aby nie pękały przykrywamy talerzem. 3. Po usmażeniu wszystkim naleśników nakładamy farsz i zawijamy w kopertę Krokiety
Gotowanie...to proste !wykonania i smakuje wyśmienicie. Podstawą tej tarty z wiśniami jest kruche ciasto, które można zrobić samemu lub kupić gotowe. Nadzienie do tej tarty to mieszanka wiśni, cukru i bułki tartej do zagęszczenia soków. Tartę tą można przygotować również na bazie wiśni mrożonych. Jednak podstawą tego przepisu jest kruche ciasto, które możecie połączyć praktycznie z każdym rodzajem owoców, jakie lubicie. Wiśnie(...)piekarnika na 10 minut. Pieczemy je w temperaturze 200 st. C. Następnie wyciągamy z piekarnika. Z wiśni wyciągamy pestki i delikatnie odsączamy na sitku, następnie przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Dodatek bułki tartej sprawi, że pochłonie ona nadmiar soku z wiśni podczas pieczenia. W tym cieście możemy użyć również wiśni mrożonych, polecam wyciągnąć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dowolnej ryby. Ryba powinna być bez skóry i ości. Z podanych składników zrobiłam 5 kotlecików. Składniki: 350 g. filetów rybnych (miałam mirunę) 1,5 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka majonezu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka pokrojonego szczypiorku 1/3 łyżeczki soli na czubku łyżeczki pieprzu Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotlecików olej do smażenia(...)Wykonanie: Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki, a następnie posiekać. Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą majonez, koperek, szczypiorek, sól i pieprz. Wymieszać. Jeśli trzeba, doprawić jeszcze solą i pieprzem. Formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Zrobiłam z tej porcji 5 średnich kotletów. Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju ,na niewielkim gazie
Agusiowe smakołykichłopaków – po ile na głowę? Słona feta nadaje tym kotlecikom wyrafinowanego smaku i poniekąd zaskakuje swoją obecnością w środku. Składniki: ? 750 g mięsa mielonego z indyka ? 2 bułki kajzerki ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 2 jajka ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka suszonego oregano ? pęczek natki pietruszki ? 200 g sera feta – oryginalny twardy, a nie wyrób fetopodobny(...)jest mazisty i miękki ? olej do smażenia Wykonanie: ? Bułki namoczyć w ciepłej wodzie, mocno odcisnąć i pokroić w drobną kostkę. Nie używam tartej bułki, bo sprawia, że kotlety są twardsze niż z suszonej i namoczonej lub świeżej. ? Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na 2 łyżkach oleju. ? Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. ? Natkę pietruszki drobno posiekać. ? Wymieszać mięso
To co kocham