Kotlety jajeczne Kotleciki jajeczne z dodatkiem sera i warzyw, to pyszny pomysł na obiad nie tylko dla wegetarian. Bardzo lubiane przez dzieci, gdyż wychodzą delikatne, mięciutkie w środku oraz rumiane i lekko chrupiące z zewnątrz. Polecam! Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka ok 10dkg żółtego sera 1 cebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku pół czerwonej papryki 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia kotlecików masło klarowane do smażenia &n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...