bułki - 33426 przepisów (strona:1473/2229)

TARTA ZE ŚLIWKAMI, BUDYNIEM I MIGDAŁAMI + FILMIK 186

minut. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odkładamy do lekkiego ostudzenia. Śliwki myjemy i przecinamy na pół i wyciągamy pestki. Formę na tartę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasto rozwałkowujemy na owalny, cienki placek i układamy go w tortownicy, brzegi odcinamy. Z resztek ciasta wyklejamy foremki na babeczki ( wyjdzie ich około 3-4 ) Na ciasto wylewamy budyń

Kulinarne Fantazje Marioli
Najprostszy biszkopt z truskawkami 138

partiami cukier, łyżka po łyżce, na koniec żółtka i chwile ubijamy. Do masy jajecznej przesiewamy mąki. Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki. Foremki metalowe smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy bułką tartą lub druga wersja, którą częściej stosuję spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków już nie smarujemy. Ja tym razem użyłam jednorazowych papierowych opakowań, których nie trzeba niczym smarować. Delikatnie

Życie zaczyna się w kuchni
Kanapki z pastą z krewetkami 199

posiekanego koperku pół czerwonej cebuli drobno posiekanej sok wyciśnięty z całej limonki 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy świeżo zmielony pieprz – ćwierć łyżeczki   ulubione pieczywo np. 2 bułki masło   Przepis na kanapki z krewetkami Krewetki zalać wrzątkiem, żeby się rozmroziły. Odsączyć i znowu zalać wrzątkiem, żeby się sparzyły. Odsączone krewetki wymieszać z koperkiem, cebulą, sokiem z limonki

Ugotowane pozamiatane
Chleb pełnoziarnisty z suszonymi pomidorami 146

drożdży i suszone pomidory drobno posiekane. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w misce przekrytej ściereczką. Prostokątną formę keksową smarujemy masłem i posypujemy otrębami (jeżeli nie mamy możemy użyć bułki tartej lub mąki). Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy. Wierzch wyrównujemy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (góra - dół). Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Chleb pieczemy przez 1 godzinę. --> Aby sprawdzić

Marta Gotuje
Ciasto bananowe w nowej odsłonie 180

wolnych obrotach dokładnie miksujemy. Mąke mieszamy z sodą i solą i dodajemy do masy bananowej. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej, wysmarowanej i posypanej bułką tartą. Pieczemy 55 minut w 180 stopniach C. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest wilgotny to pieczemy jeszcze kolejne 10 minut (czas pieczenia może się różnić w zależności od użytych bananów). Po upieczeniu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Szarlotka z budyniem 152

śmietany 18% 1 op. cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli  1 słoik litrowy jabłek prażonych 3 op. budyniu śmietankowego z cukrem 1 litr mleka bułka tarta Wykonanie: Mąki , proszek do pieczenia i sól przesiać przez sitko. Dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka i śmietanę. Margarynę pokroić na drobne kawałki i całość nożem posiekać. Na końcu

Różne smaki w kuchni
Puszyste ciasto ze śliwkami i chrupiacą posypką 837

jajka  220 g (szklanka ) cukru 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej\ 200g masła czubata łyżeczka proszku do pieczenia Op cukru waniliowego Posypka: 3 łyżki brązowego cukru 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki wiórków kokosowych. Dodatkowo : 700 g śliwek  Wykonanie: Masło rozpuścić , przestudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym  na puszystą masę , ciągle miksując wlać masło , Wsypać

Malinowa Kawiarenka
Penne z kaniami w sosie śmietanowym 132

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kochamy grzyby, a te chyba szczególnie. Przede wszystkim normalnie smażone w bułce tartej <3 Tym razem w połączeniu z makaronem. Pycha <3 Składniki 300 g makaronu penne 2 duże kanie 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 łyżeczka suszonego

R'n'G Kitchen
Babka cud. 516

resztę mąki, kakao, cynamon, i dżem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać do ciasta. Gotowe ciasto przelać do formy z kominem wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem.Tyle cukru ile wypije sok. Ja dodałam 5 kopiastych łyżek, ale to zależy

Agusiowe smakołyki
Zapiekanka makaronowa bez sera i śmietany 355

mieszamy z uduszoną kiełbaską i pieczarkami oraz sosem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy bez przykrycia przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wierzch zapiekanki można posypać bułką tartą. *kupując kiełbasę zawsze warto dokładnie sprawdzić skład. Duża część zawiera niestety mleko, lub ma adnotacje o możliwej zawartości mleka

Dieta bez mleka
Burger drobiowy podany na plackach ziemniaczanych z warzywami 143

Łodzi jedna z knajp serwuje burgery w plackach ziemniaczanych zamiast bułek. Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłam wykorzystać go na blogu. Burgera zrobiłam z mielonej piersi kurczaka z przyprawami i podałam go właśnie w plackach z ziemniaków w towarzystwie salsy pomidorowo - paprykowej i lekkiego sosu na bazie jogurtu naturalnego. Według mnie to połączenie smakuje doskonale! Składniki

Mango Papaja
Szarlotka z bezą kokosową 177

pieczenia : 180 C ; 150 C Składniki: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 150 g masła 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżka bułki tartej   Masa jabłkowo-orzechowa: 1 kg jabłek ( antonówki, papierówki) 100 g cukru cukier waniliowy łyżeczka kolendry mielonej 50 g orzechów włoskich Beza kokosowa: 3 białka 100 g cukru pudru

Różne smaki w kuchni
Czekoladowy tort z lodami 160

zakończenie wakacji poszalejcie. A jak zaszaleć w sposób prosty i przyjemny ? Moja rada - zróbcie tort z lodami . Przygotowanie tortu z lodami to tzw. "pestka" lub "bułka z masłem". Wystarczy niewiele pracy, niewiele czasu, a efekt końcowy zachwyca i sprawia mega przyjemność. Zarówno przyjemność jedzenia, jak i przyjemność dla oka. Zaskoczcie znajomych, rodzinę, przyjaciół. Pożegnajcie wakacje wspólnie, w sposób wyjątkowy

kolorowotorcikowo
salatka z ogorkow 125

przegryzienia smaków. Nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 5-6 minut od zagotowania wody. Sałatka przywieziona z tegorocznych wyjazdów i nam bardzo smakuje .   moja córka bierze bułkę z masłem i słoiczek ogórków jako drugie śniadanie   ..Polecam

w mojej kuchni
Pasta jajeczna z hummusem i kwiatami cukinii 170

hummusem i kwiatami cukinii:   Jajka na twardo posiekać i wymieszać z natką, jogurtem, hummusem, musztardą, solę i pieprzem. Kwiaty cukinii umyć dokładnie i usunąć pręciki ze środka. Bułkę przekroić na pół i każdą połówkę posmarować grubo pastą jajeczną. Kwiaty cukinii napełnić w środku pozostałą pastą jajeczną. Surowe jajko rozbełtać, obtoczyć w nim kwiaty cukinii i smażyć je na patelni

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania