magnez, żelazo, wapń, cynk czy potas, które pomagają przywrócić równowagę organizmu po infekcji, dlatego warto ją dodać do swojego jadłospisu. Przyznam się, że fasolkę najczęściej jadam z masłem oraz bułką tartą, a w takiej wersji przygotowywałam ją pierwszy raz – ale na pewno nie ostatni. Danie bardzo mi smakowało Fasolka szparagowa z kurczakiem na pewno Wam posmakuje – zachęcam
Kuchnia BazyliiLetnie obiady obfitują w sezonowe warzywa i nie może zabraknąć fasolki szparagowej. Ja wiem, że Polacy kochają ją z bułką tartą, ale czasem warto pokusić się o trochę nowości w naszych kuchniach. Curry i kurkuma mają zbawienny wpływ na nasz organizm i warto często z nich korzystać. A więc zapraszam na pyszny obiad w pół godziny!. Składniki dla 4 osób
Apetyczna babeczkajuż można skusić samą kruszonką. Uwielbiam wszystkie wypieki, które są nią z góry sowicie posypane, wtedy pierwsze co robię oskubuję ciasto z kruszonki. Pamiętam jak nie raz mama kupowała bułki drożdżowe z kruszonką, wyjadałam z każdej gdzie się dało (ale […] Artykuł Ciasto drożdżowe z borówkami pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeTaką zupę podawać razem z bułką lub chlebkiem czosnkowym. Cukinię umyć i pokroić w dużą kostkę( nie obierać ze skórki, tylko umyć), cebulę obrać i pokroić, czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cukinię razem z cebulką i czosnkiem. Smażyć tak długo aż lekko wszystko zbrązowieje. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchew, posiekany tymianek i chilli
Kuchnia PokoleńFasolka w takim wydaniu to ciekawa, zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka. Teraz kiedy sezon na fasolkę w pełni, nie zapomnijcie o niej podczas zakupów w warzywniaku i koniecznie przetestujcie ten przepis, a ja życzę
Fitsweet.mełyżce dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. ( Ja zawsze wcześniej przesiewam mąkę wraz z proszkiem przez sitko). 4. Gładką masę przelewamy do blaszki ( wcześniej posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą). 5. Na wierzch dodajemy porzeczki 6. Pieczemy w temp 180 stopni ok.50 minut. 7. Gdy ciasto wystygnie posypujemy cukrem pudrem. Gotowe:) Zamiast porzeczek możecie użyć innych owoców:) Hasta Luego
la cucharaWyrobione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia (do podwojenia objętości). Wyrośnięte ciasto ponownie krótko wyrabiamy i umieszczamy w keksówce natłuszczonej masłem i oprószonej bułką tartą. Ciasto ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni, umieszczając na spodzie naczynie z gorącą wodą. Wyrośnięty chlebek wstawiamy do piekarnika, pieczemy 10 minut
Smak mojej kuchnijest na praaawde pysznie, ultra proste danie! (Wiem, że bułka na fasolce to przegięcie, ale jak się oprzeć? :D) SKŁADNIKI Podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki estragonu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Odrobina oliwy czy oleju do posmarowania naczynia żaroodpornego Piersi kroimy na mniejsze części Jogurt
Mamuśka wraca do formyłyżka kakao 2 łyżki mleka Wszystkie składniki poza kakao i mlekiem wrzucić do miski i zmiksować na gładką masę. 3/4 ciasta wlać do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką formy, do pozostałego w misce ciasta przesiać kakao i dolać mleko. Zmiksować i wylać na jasne ciasto. Piec przez ok. 50 min. w 180 st. C. Po upieczeniu i ostudzeniu
Simply Foodwegańskie, w dodatku bezglutenowe, burgery z cieciorki z suszonymi pomidorami uwielbiam! Zresztą cała moja rodzina, wliczając naszego niemowlaka Świetnie sprawdzają się “w trasie” wpakowane w bułkę czy między kromki chleba. Krótko mówiąc, polecam! Składniki (na 5-6 sztuk): 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 8 suszonych pomidorów w oleju 1 łyżeczka kminu rzymskiego garść pokrojonej natki pietruszki
Lamarida.plżółtym oraz ogórkami małosolnymi. Powstała ona bardzo spontanicznie. Od miesiąca robię ogórki małosolne i moim ulubionym posiłkiem o każdej porze dnia stały się kabanosy z ogórkiem, a do tego bułka lub grzanka z serem. W pewnym momencie pomyślałam, a co jak zmieszam te składniki razem i zrobię z nich sałatkę - dla zaostrzenia smaku dodałam też szczypiorek. Sałatka wyszła super! Mój
Kuchnia MagdaLenygórę) podgrzewamy na patelni przez chwilę tak aby się delikatnie zarumienił podajemy ciepłe lub też można zjeść na zimno W wersji bardziej kalorycznej oczywiście możemy obtoczyć w jajku i bułce tartej tak jak tradycyjnego krokieta. Smacznego
Gotowanie z pasjąProsto i bardzo smacznie. Na szybki obiad lub kolację. Lekko i zdrowo. Alternatywa dla klasycznego kalafiora z masłem i bułką tartą. Dla mnie danie pychota 😊 Składniki: 1 mały kalafior 200 g sera mozzarella (jeśli lubimy duużo sera - zwiększamy ilość) sól pieprz ziołowy natka pietruszki Wykonanie: Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy al dente w lekko
Walijskie Pichcenienamoczenia bu ł ki tartej w mleku. W misce mieszamy mielone mięso kurczaka, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, kilka gałązek koperku oraz wyciśnięt ą bułkę tart ą . Doprawiamy solą i pieprzem. Masę na pulpeciki dokładnie wyrabiamy. **** PREPARAZIONE Per preparare le polpettine iniziate mettendo in ammollo nel latte il pangrattato
La grande e la piccola cuocaPieczemy ok. 30- 40 min. w 180 st.C. składniki na 1 ciasto na waflu: (pieczemy dwa takie ciasta) 1 listek wafla 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 25 g bułki tartej 15 g mąki 60 g cukru 20 g orzechów zmielonych 20 g orzechów posiekanych 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka
Domowy Smak Jedzenia