soli i niecałej szklanki ciepłej wody. Mięso smażymy... po usmażeniu schładzamy. Potem wałkujemy ciasto, kroimy i nakładamy mięso z kawałkiem sera :) Można dołożyć cebulkę, pomidora... jak kto lubi :) Bułki zawijamy i układamy na blachę do pieczenia. Pieczemy 20 min / 220 st.C i już gotowe :) Smacznego
chleba naszegopół łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego Składniki na farsz: jeden duży brokuł 1 cebula 4 ząbki czosnku 100g sera koziego gałka muszkatołowa olej do podsmażenia Dodatkowo: jedno jajko bułka tarta olej rzepakowy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać. Ja zawsze używam do tego blendera, jest o wiele szybciej. W tym czasie nagrzewam patelnię. Patelni nie smaruję olejem
wysmienityjajko cały czas miksując. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawy oraz esencję waniliową i dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch okrągłych foremek do pieczenia wysmarowanych masłem i posypanych bułka tartą. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 º C. Odstawiamy do ostygnięcia Śliwki suszone zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na pół godziny. Żelatynę namaczamy w pary łyżeczkach zimnej wody. Kiedy trochę
wysmienitydrugim cały czas miksując. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawy oraz esencję waniliową i dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch okrągłych foremek do pieczenia wysmarowanych masłem i posypanych bułka tartą. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 º C. Odstawiamy do ostygnięcia Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz cynamonem. Całość przekładamy do szprycy i wyciskamy połowę śmietanki na biszkopt. Zakrywamy
wysmienitybaza ½ szklanki dżemu jagodowego zmiksowanego Przygotowanie: Dodajemy dżem jagodowy. Dokładnie mieszamy. Etap końcowy - pieczenie: Rozgrzewamy piekarnik do 175 C. Blachę np.tortownicę 26 cm smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wylewamy po szklance ciasta na przemian na środek blachy. Raz czekoladowe, raz jagodowe. Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku przez 25-35 minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy w formie
Życie zaczyna się w kuchnidodawać je do masy jajecznej, delikatnie mieszać łyżką, aż masa będzie jednolita (nie miksować). Dno foremki najlepiej z otwieraną obręczą wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i posypać bułką tartą (boków nie wykładać ani nie smarować). Masę wlać do formy i piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 180 stopni C 35 - 40 minut (do suchego patyczka). Biszkopt najpierw
Kuchcik gotujeDopadł mnie wielki głód. Dlatego postanowiłam upiec mega bagietkę. Po takiej porcji każdy powinien być syty Siostra skomentowała, że wygląda prawie jak w Subway. Jak wiadomo
kuchniabellissima.wordpress.comcynamon, wanilię, cytrynę i olej. Mieszamy, a potem łączymy z mąką. Na koniec do gęstego ciasta dodajemy bakalie odsączone z soku i orzechy. Dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy masłem i bułką tartą. Przelewamy do niej ciasto i pieczemy w 180 stopniach 45 minut (góra – dół, średnia półka). Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Keks lawendowy
Ugotowane pozamiatanedeser. Są pyszne w każdym wydaniu a do tego mają piękny, żółty, kurczaczkowy kolor i smakują wybornie. Nie są trudne w wykonaniu, są zdrowe i dlatego polecam do zrobienia. Bułki dyniowe z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePieczenie chlebów i bułek to zdecydowanie moje hobby :) Gdyby moja rodzina nadążała za moją produkcją to piekłabym codziennie haha 😄 Może w przyszłości otworzę piekarnię... kto wie . Ktoś chętny na współpracę ?:) Chlebuś z tego przepisu wyszedł cudowny , miękki i delikatny w środku , pokryty grubą chrupiącą skórką . Smakuje według mojej mamy jak dawny chleb wiejski pieczony przez jej babcię :) Przepis
Marcepanowa kuchniaczęści dodać 3 łyżki mąki a do drugiej dodać 3 łyżki kakao. Ponownie zmiksować aby składniki się połączyły. Blaszkę 25x28 wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i posypać tartą bułką. Na środek blaszki nakładać na przemian po 3 łyżki masy jasnej i 3 łyżki masy ciemnej i tak do wyczerpania całej masy. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego
Monia miesza i gotujePrzy okazji swojej strączkowej akcji postanowiłam upiec ciasto z fasoli, które przypominali różni blogerzy. Do tej pory - za radą Karola Okrasy - puszkowaną fasolę wykorzystywałam do kotletów mielonych zamiast bułki tartej. Do ciasta podeszłam z rezerwą. Smakowo mnie nie zaskoczyło. Myślałam, że banany będą bardziej wyczuwalne. Na pierwszy plan jednak wyraźnie wysuwa się kakao. Składniki (na keksówkę o wymiarach
Weekendy w domu i ogrodziepołączenia składników (nie dłużej). Nastawiamy piekarnik na temperaturę 190 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Można zrobić to zwykłą łyżką. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około
Kubki smakujest najlepszy czas na brukselkę ! Wiem, że nie wszyscy za nią przepadają, ale może to dlatego, że z reguły podawało się ją taką lekko rozgotowaną i polaną masłem z bułką tartą ? Faktycznie, takie danie może się szybko znudzić, a przecież brukselka ma wiele twarzy. Dziś zapraszam Was na jedną z nich, oto smażona brukselka z pastrami. Oczywiście do jej przygotowania
Kulinarne przygody Gatityrozpuszczamy w rondelku, dodajemy do reszty składników. 4. Wlewamy wodę i za pomocą miksera wyrabiamy ciasto. 5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy masłem i podsypujemy bułką tartą. 6. Ciasto równomiernie wykładamy na blaszkę. 7. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 - 180 stopni i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Rada: Ciasto sprawdzamy
Mój pomysł na