bułki - 33426 przepisów (strona:1472/2229)

Bułeczki z serem. 145

obtoczyć w mące i w cieście zrobić wgłębienie, następnie nałożyć po łyżce sera. Z mąki, cukru i masła zagnieść kruszonkę i posypać bułeczki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć bułki, przykryć ściereczką i pozostawić na około 10 minut aby podrosły. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni, piec na złoty kolor, moje piekły się około 16 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Bób kiszony w solance 303

Lubicie bób ? Zjadacie go prawdopodobnie po prostu po ugotowaniu. Ja lubię dodawać bób do sałatek, a Żarłoczek uwielbia podany tak jak fasolkę szparagową czyli z masłem i bułką tartą. A gdyby tak bób zakisić? Kiszony bób ma ciekawy smak. Lekko kwaskowy i naprawdę fajny. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszystkim może smakować. Jednak żeby go pokochać albo

Smaczna Pyza
Kotlety z cukinii z serem żółtym 167

młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego czosnku Pół łyżeczki pieprzu cytrynowego Pół łyżeczki soli Oliwa z oliwek do smażenia (nie extra vergine) lub olej roślinny Cukinie utrzeć na grubej tarce, posolić, wymieszać i pozostawić na ok. pół godziny, aby puściły

Korniszonki
Sernik pod słonecznikiem 191

pozostały nam z przygotowania ciasta kruchego i masy serowej) 3/4 szklanki cukru 1 szklanka orzechów włoskich,lekko rozdrobnionych 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich kopiasta łyżka mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej Białka ubić, dodać cukier i ubijać do jej sztywności, dosypywać, połączone wcześniej ze sobą, suche składniki, delikatnie połączyć, wymieszać , przełożyć delikatnie na wierzch podpieczonego sernika i piec jeszcze całość

kgwjanczewo
Ciasto drożdżowe z czekoladą, orzechami i z kruszonką 135

cieście rozsypać orzechy, oraz obie czekolady.  Ciasto zwinąć w rulon, a następnie w ślimak i przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Przygotować kruszonkę. Miękkie masło wymieszać z cukrem i mąką. Kawałkami kruszonki posypać ciasto. Odstawić na kilkanaście minut. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 60 minut

królestwo garów
Drożdżowe bułki z pieczarkami 144

Mój narzeczony bardzo lubi bułki z pieczarkami, zawsze jak jesteśmy u niego to teściowa kupuje nam takie bułeczki. Ostatnio spróbowałam zrobić podobne ;) Składniki: 20 g świeżych drożdży 2 małe jajka 350 g mąki 2 łyżki cukru 170 ml letniego mleka 50 g roztopionego masła 250 g pieczarek 1 cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z drożdży, cukru i 2 łyżek mąki

Delusional Trine
Krem pomidorowo-kokosowy z koperkiem czyli Zupowy Wtorek odc.95 196

pogoda! rano upał, potem ulewa i burza z piorunami a na koniec zimne powiewy wiatru. Córcia na wycieczce, Syncio na szczepieniu, a potem lody i bułka czosnkowa dla wszystkich...  a marzy mi się zupa... np. taka łatwa pomidorowa z kokosową nutką wg Jadłonomii :) Krem pomidorowo-kokosowy z koperkiem 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki szczypta chili

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chleba naszego... 179

Polecam wszystkim domowy wypiek chleba, propozycja dla każdego, kto ma ochotę i piekarnik. Po przepisy na różne chleby i bułki zapraszam do zakładki pieczywo  kliknij tutaj ;-)   Ciasto: 1 kg mąki typ od 450 do 2000...  mieszanej pszennej, żytniej, owsianej.... 50 g drożdży,  ~500 ml ciepłej wody, łyżka cukru, łyżka soli, 2 ugotowane i rozgniecione ziemniaki. Zaczyn

chleba naszego
bułeczki pszenne z makiem 376

będzie odklejać się od miski. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. Z wyrośniętego ciasta ulepić kulki i ułożyć je na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem. Za pomocą pędzelka każdą bułkę posmarować wodą a następnie posypać makiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż się zarumienią, czyli około 20 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kalafior po grecku (w sosie pomidorowym wraz z dodatkiem cynamonu) 165

Kalafior to warzywo, które w moim domu podawało się tylko na jeden sposób - gotowanego w wodzie i polanego bułka tartą podsmażoną na maśle. Nie ukrywam, że czasami najprostsze połączenia smaków są najlepsze, ale... dzisiaj zachęcam Was do przygotowania poniższego dania :) Kalafior po grecku to nic innego, jak duszone różyczki kalafiora w sosie pomidorowym wraz z dodatkiem cynamonu. Pomysł

Ugotować
Ciasto drożdżowe z morelami. 245

wsypać resztę cukru. Wymieszać mikserem, dodać mąkę, wyrośnięte drożdże i na koniec letnią margarynę. Wyrabiać mikserem z hakami. Gotowe ciasto wyłożyć na prostokątną blachę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie zrobić kruszonkę. Margarynę rozetrzeć w rękach z mąką i cukrem. Morele umyć, usunąć pestki i pokroić na cztery części. Kiedy ciasto urośnie, na wierzch

Agusiowe smakołyki
Bułki drożdżowe z serem i truskawkami 149

sera, idealne do zjedzenia za dużo, no tak czasami bywa! Robi się je dość sprawnie więc tylko czas wyrastania i pieczenia dzieli nas od zjedzenia pysznego deseru, zapraszam. Bułki drożdżowe z serem i truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Przepis# 27 Zielona pasta do chleba z soczewicy 116

wystygnięcia. Szczypiorek myjemy i bardzo drobno kroimy.  Wystudzoną soczewicę  bardzo dokładnie blendujemy. Dodajemy szczypiorek i przyprawy. Ponownie blendujemy.  Pasta idealnie smakuje z ciemnym chlebem czy świeżutką bułką. Prosta i szybka w wykonaniu będzie równie dobrze komponowała się jako dip to surowych warzyw.  Smacznego

Health-Fit-Life
Kruche ciasto z brzoskwiniami i bezą 167

pieczenia( przesiałam ją najpierw). Dodajemy żółtka o temp pokojowej,miękkie masło,cukier i wyrabiamy ciasto kruche.Ciasto dzielimy 1/3 ciasta idzie na spód formy tortowej wysmarowanej wcześniej masłem i obsypanej bułką tartą( wkładamy do lodówki niech się chłodzi w formie sobie), a reszta ciasta trafia do zamrażalnia na 40 minut. Ciepły jeszcze dżem wykładamy na ciasto kruche i rozprowadzamy go równomiernie

Różowa kuchnia
Domowe pieczywo orkiszowe, pierś kurczaka duszona z truskawkami i rozmarynem, ricotta i jarmuż. Śniadanie w plenerze idealne. Mó 159

kroję na ćwiartki. Na patelni smażę pierś do zarumienia, dodaję truskawki i całość duszę 8-10 minut, nadmiar powstałego sosu redukuję. Odstawiam pierś do wystudzenia.  Wykończenie Ostatecznie bułki pokroiłam jak pieczywo, na kromki. Każdą z kromek wysmarowałam obficie ricottą, nałożyłam jarmuż i rozmaryn. Pierś kurczaka pokroiłam w plastry i na każdą z kanapek położyłam po kilka plastrów drobiu razem

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania