Zapraszam na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki. Możemy je podać na wiele sposób: z cukrem, bułką tartą i masłem czy śmietaną. Polecam Składniki: 400 g twarogu 1,5 szkl mąki + do podsypania 2 jajka sól Przygotowanie: Mieszamy twaróg razem z mąką i jajkami. Z ciasta lepimy małe wałeczki (podsypując mąką) i kroimy w 1 cm kluski. W dużym garnku
słodkie i nie tylko historie kulinarnepieczywo, orzeźwiający ogórek z jogurtem i najadając charakteru czarnuszka, niby niepozorna, a zmienia smak tradycyjnych produktów! Chrupiące grzanki ze świeżym ogórkiem zielonym, jogurtem i czarnuszką Składniki: 1 bułka włoska ciabatta 1 ogórek zielony, gruntowy 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki posiekanej natki z pietruszki 2 łyżki czarnuszki sól do smaku koperek do dekoracji Przygotowanie: Ciabattę kroimy na równej
Moja smaczna kuchniakotlety w kokosowej panierce . Małe kąski z kurczaka w panierce kukurydzianej można wykorzystać do różnych dań np. do gyrosa, do tortilli, czy do naleśników. Przeważnie do panierek wykorzystuje się bułkę tartą, która ma zasadniczą wadę – pali się na patelni. Ja polecam do panierowania mąkę kukurydzianią, która się nie pali, i ostatnio króluje w naszej kuchni, podawałam Wam ostatnio stripsy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięchłodzimy w lodówce ok godziny. Jeśli po tym czasie masa nadal jest super rzadka dodajemy mąkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, z masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce. Smażymy po 3-4 minuty z każdej struny i po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku. Przygotowujemy sos. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa i smażymy ok 4 minut, dodajemy zioła
Dzieje kuchennej WiewióryPamiętacie przepis na łopatkę wieprzową długo pieczoną? Dzisiaj chcę Wam pokazać jak można ją wykorzystać oprócz podawania jej z bułką czy na kanapkach. Quesadilla to danie z kuchni meksykańskiej. Jest to, najogólniej mówiąc, opiekana kukurydziana lub pszenna tortilla z farszem: serem, ziemniakami, grzybami, mięsem, papryka czy chorizo. Odmian quesadilli jest mnóstwo i myślę, ze trudno byłoby znaleźć jedyna i słuszną
Codzienna kuchnia niecodziennamleka w proszku Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 1,5 łyżki kakao 4-5 łyżek mleka garść posypki (orzeszki, czekoladowe płatki, czekoladowe kamyczki itp.) Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą (moja forma ma 22x30cm). Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać jeszcze chwilę, po czym dodać żółtka i nadal ubijać. Dodać
Gotowanie jest łatweprzesiewamy przez sito nad ubitymi jajami.Dodajemy olej, Śmietanę i mieszamy łopatką.Startą cukinie dodajemy do ciasta i również mieszamy łopatka. Formę tortową 24 cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą,przekładamy masę. Wstawiamy do nagrzanego pieca.Pieczemy 170 stopniach 55 minut.Po wyjęciu ciasta i ostudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą.Schładzamy w lodówce by czekolada zastygła i podajemy.Ten kto pierwszy
Różowa kuchniaciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wbić jajko. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Formę na tartę o średnicy 24 cm natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, dokładnie dłońmi dopasowujemy ciasto do formy. Robimy nakłucia widelcem. Wkładamy do lodówki. Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut. Farsz: Cebulę kroimy
Ciastka - domowe słodkościciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać wodę. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Formę na tartę o średnicy 24 cm natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, dokładnie dłońmi dopasowujemy ciasto do formy. Robimy nakłucia widelcem. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Farsz – podsmaż pokrojoną cebulkę, dodaj szpinak i pokrojony czosnek. Smaż około
Ciastka - domowe słodkościbratwurst (różni się w smaku od naszych białych kiełbasek sposobem doprawienia i zmielenia mięsa) polana wyrazistym sosem pomidorowym, a następnie posypana curry. Całość podawana jest z frytkami lub bułką. Dzisiaj mam dla Was swoją wersję, która jest zbliżona do tego, co miałam okazję zjeść. Równie dobrze smakuje podana do pieczonych frytek z piekarnika, które zdecydowanie częściej goszczą
Fabryka pomysłówmagnez, żelazo, wapń, cynk czy potas, które pomagają przywrócić równowagę organizmu po infekcji, dlatego warto ją dodać do swojego jadłospisu. Przyznam się, że fasolkę najczęściej jadam z masłem oraz bułką tartą, a w takiej wersji przygotowywałam ją pierwszy raz – ale na pewno nie ostatni. Danie bardzo mi smakowało Fasolka szparagowa z kurczakiem na pewno Wam posmakuje – zachęcam
Kuchnia BazyliiLetnie obiady obfitują w sezonowe warzywa i nie może zabraknąć fasolki szparagowej. Ja wiem, że Polacy kochają ją z bułką tartą, ale czasem warto pokusić się o trochę nowości w naszych kuchniach. Curry i kurkuma mają zbawienny wpływ na nasz organizm i warto często z nich korzystać. A więc zapraszam na pyszny obiad w pół godziny!. Składniki dla 4 osób
Apetyczna babeczkajuż można skusić samą kruszonką. Uwielbiam wszystkie wypieki, które są nią z góry sowicie posypane, wtedy pierwsze co robię oskubuję ciasto z kruszonki. Pamiętam jak nie raz mama kupowała bułki drożdżowe z kruszonką, wyjadałam z każdej gdzie się dało (ale […] Artykuł Ciasto drożdżowe z borówkami pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeTaką zupę podawać razem z bułką lub chlebkiem czosnkowym. Cukinię umyć i pokroić w dużą kostkę( nie obierać ze skórki, tylko umyć), cebulę obrać i pokroić, czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cukinię razem z cebulką i czosnkiem. Smażyć tak długo aż lekko wszystko zbrązowieje. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchew, posiekany tymianek i chilli
Kuchnia PokoleńFasolka w takim wydaniu to ciekawa, zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka. Teraz kiedy sezon na fasolkę w pełni, nie zapomnijcie o niej podczas zakupów w warzywniaku i koniecznie przetestujcie ten przepis, a ja życzę
Fitsweet.me