bułki - 33926 przepisów (strona:1464/2262)

PROSTA I PYSZNA BABKA CYTRYNOWA 219

cytryny i aromat lub skórkę z cytryny. Masę wlewamy do formy u mnie na babkę o średnicy 23 cm. Należy ją wcześniej dokładnie wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą lub mąką. Pieczemy ok. 40-50 minut do suchego patyczka. Po lekkim przestudzeniu wyciągamy z formy, a kiedy całkiem przestygnie dowolnie dekorujemy. Smacznego

Pani na deser
KOLOROWA BABKA 223

dzielimy na 3 części. Do pierwszej miseczki dodajemy mak, drugiej kisiel a do trzeciej kakao i mieszamy. Formę na babkę o średnicy 23 cm dokładnie smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Masy wylewamy na zmianę. aż do wyczerpania. Ciasto pieczemy w 170-180 stopniach C ok. 50 minut do suchego patyczka. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Dowolnie

Pani na deser
BABKA KAKAOWA 228

dekoracji WYKONANIE: Piekarnik nagrzewamy na 170-180 stopni C na grzanie góra - dół. Formę na babkę, u mnie o średnicy 23 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Masło topimy. Mąkę przesiewamy razem z budyniem, kakao oraz proszkiem do pieczenia, mieszamy.  Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę, dosypujemy mieszaninę z mąką (w dwóch partiach

Pani na deser
MEGA CZEKOLADOWA BABKA BEZ MIKSERA 230

ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody   WYKONANIE: Formę na babkę o średnicy 23 cm smarujemy dokładnie tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C ustawienie góra dół. Wstawiamy też naszą formę, żeby się nagrzała. Wodę gotujemy. Sypkie składniki przesiewamy, dodajemy mokre oprócz wody. Mieszamy dokładnie za pomocą trzepaczki lub łyżki

Pani na deser
SZYBKIE ROGALIKI 236

Ostatnio moje młodsze dziecko zażyczyło sobie na kolację bułkę, a mi tak nie chciało się iść do sklepu. Jakiś czas temu zapisałam sobie przepis na rogaliki, który zobaczyłam na blogu  SMAKI MAROKA . Od razu zabrałam się do pracy. Wykonanie bajecznie proste, wszystkie składniki wrzuciłam do misy miksera i dobrze wyrobiłam. Chyba tylko formowanie sprawiło mi trudność, ale za drugim

Pani na deser
Tarta z jeżynami i mascarpone 269

ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wałujemy, najlepiej miedzy foliami i wykładamy do formy wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułka tarta lub mąką, wyrównujemy brzegi, nakłuwamy widelcem spód i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 15 minut, studzimy.   W tym czasie robimy masę serową,  jajka ucieramy

Wypieki Rene
Pasztet z pieczarek i soczewicy 179

Smażymy do momentu aż pieczarki odparują całą wodę. Pieczarki łączymy z soczewicą i kaszą. Dodajemy sos sojowy, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Następnie wylewamy masę do blaszki i pieczemy w 170-180 stopniach przez 1 h. Upieczony pasztet odstawiamy do ostygnięcia. Pasztet najlepiej się kroi na następny dzień. Świetnie smakuje

kulinarne odsłony pati
Bajeczne kotlety jajeczne 230

Hej! Dzisiaj mieliśmy ochotę na coś lekkiego. Wybór padł na kotlety jajeczne, które każdy z nas lubi. Do tego pyszna lekka surówka z cukinii i nie

Tylko pysznie
Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną 1060

minut z każdej strony. Ostudzoną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i kroimy drobno, dodajemy do pieczarek i mieszamy. Na ostudzone naleśniki nakładamy farsz i zawijamy, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI 585

się składników. Białka - ubijamy na sztywno. Dodajemy do czekoladowego ciasta. Mieszamy całość delikatnie łyżką do połączenia się składników i uzyskania gładkiej masy. Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na górze układamy cienkie plastry obranej gruszki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 45-50 minut - i pieczemy do tzw. suchego patyczka

Walijskie Pichcenie
Jak przechowywać żywność w lodówce? 257

zajmuje niewielką ilość miejsca w kuchni, w szybki sposób zapakujecie swoje produkty i zachowacie ich przydatność do spożycia na dłuższy czas. Pakować próżniowo można naprawdę różne produkty: pieczywo (chleby, bułki) drób ser żółty warzywa owoce mięso ryby Zapakowane produkty (w zależności od rodzaju) można przechowywać w lodówce lub zamrażalniku. Rozwiązanie niezwykle wygodne, zajmujące minimalną ilość miejsca, oszczędzające nasze pieniądze

Słodkie okruszki
Chleb kurki z borowikami 236

sól. Zupę borowikową rozpuszczam w zimnej wodzie i wlewam do mąki. Ciasto wyrabiam mikserem aż będzie elastyczne i dobrze wyrobione. Foremkę o wymiarach 25X11,5 cm smaruję tłuszczem, wysypuję bułka tartą. Ciasto wyrośnięcie zagniatam na desce i formuję prostokąt o szerokości foremki. Na ciasto wykładam kurki i zwijam w roladę od krótszego boku. Przekładam do foremki. Piec nagrzewam do temperatury

wesoła kuchnia
Szybkie Ciasto Z Morelami 189

mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy resztę oleju. Na koniec dodajemy wypestkowane i pokrojone morele. 3. Ciasto wykładamy na blaszkę (np. taka jednorazową lub zwykłą wysmarowaną masłem i wysypaną bułka tartą ) ciasto jest dość gęste ! Pieczemy w 190 stop. przez około 40-45 minut Ciasto jest wtedy gotowe, gdy patyczek do niego wbity jest suchy ! Gotowe ciasto oprószamy cukrem pudrem

Gotowanie...to proste !
Krucha tarta ze śliwkami 187

posiekać nożem, następnie szybko zagnieść na kruche ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 h. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, nakłuć widelcem i piec ciasto w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 20 minut.  śliwki przełożyć do garnka i zasypać cukrem, następnie zasypać cukrem i gotować na małym

Niezły Młynek
Kluski ziemniaczane z pysznym farszem z mięsa i kapusty kiszonej 402

średnim ogniu od czasu do czasu mieszając .Jak kluski wyraźnie się powiększą i wypłyną to znak,że są gotowe. Kluski można podać z dowolnym dodatkiem z sosem,z bułką tartą. Mi zostało farszu dlatego podałam kluski właśnie z nim :) Polecam gorąco-są pyszne,sycące  i łatwe w przygotowaniu :) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku