bułki - 33426 przepisów (strona:1461/2229)

Bruschetta z truskawkami i miętą 217

skórka była chrupiąca, a środek dość miękki (możemy też obsmażyć na patelni :)). Truskawki kroimy w ćwiartki, doprawiamy solą i pierzem, skrapiamy oliwą i mieszamy z posiekaną miętą. Układamy na bułce i oprószmy startą skórką z cytryny. Smacznego :) I dajcie koniecznie znać, jak Wam smakowało! Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
kopiec kreta-najlepszy przepis :) 261

łyżeczki żelatyny -50g czekolady deserowej PONCZ -łyżka kawy -łyżeczka cukru -1/3 szkl wody DODATKOWO -około 4-5 bananów -sok z cytryny Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę (mają zbieleć) Do jajek przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Miksujemy. Dodajemy wodę i olej-miksujemy. Wylewamy do tortownicy i pieczemy około

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżowe Bułeczki Z Rabarbarem I Cytrynową Kruszonką 163

ciasto wyrośnie, odgazowujemy je na blacie, dzielimy na 9 kawałków. Każdy kawałek rozpłaszczamy na dłoni i dajemy po kilka kawałeczków rabarbaru, zalepiamy tak aby końce znalazły się pod spodem bułki. Bułeczki maczamy w roztopionym maśle (odrobina masła została mi z ciasta i  w nim maczałam bułeczki), a następnie w posypce. Gotowe bułeczki układamy jedna obok drugiej w blaszce wyłożonej

Gotowanie...to proste !
Tort leśny mech 348

żółtek. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem i sodą. Wysoką tortownicę o średnicy ok. 18-20 cm (moja ma 18, choć na opakowaniu było napisane 20) natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą/mąką lub wykładamy papierem do pieczenia (można użyć większej tortownicy – ale uzyskamy mniej blatów). Białka miksujemy z solą, a gdy będą już białe, zaczynamy powoli, stopniowo dosypywać cukier

Poezja smaku
CIASTO- KOSTKA TRUSKAWKOWA- Z PIANKĄ I MUSEM TRUSKAWKOWYM 402

łyżką. Do masy jajecznej dodać olej i sypkie składniki przesiane przez sitko. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Okrągłą formę do ciasta wysmarować masłem (ja smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut.  Moja rada: zawsze biszkopt po upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście

Zrób to smacznie
kopiec kreta -najlepszy przepis! :) 999

łyżeczki żelatyny -50g czekolady deserowej PONCZ -łyżka kawy -łyżeczka cukru -1/3 szkl wody DODATKOWO -około 4-5 bananów -sok z cytryny Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę (mają zbieleć) Do jajek przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Miksujemy. Dodajemy wodę i olej-miksujemy. Wylewamy do tortownicy i pieczemy około

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Fasolowa zupa z koprem włoskim (fenkułem) czyli Zupowy Wtorek odc.92 213

fenkułu oliwa marchewka pietruszka kawałek selera i pora 1 puszka białej fasoli grzanki: jajko 50 g drobno startego cheddara szczypta płatków chili 100 g czerstwego białego chleba lub bułki Czosnek i cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Bul;wy kopru przycinamy i kroimy w plastry. Do dużego rondla wlewamy 2 łyżki oliwy i wkładamy cebulę, czosnek i fenkuł. Dusimy

Dzieje kuchennej Wiewióry
paluchy drożdżowe 336

składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 250 ml mleka, letniego 100 ml oliwy lub oleju np. słonecznikowego 1 łyżeczka cukru 35 g drożdży 1 i

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety grzybowe 268

Składniki: 1/2 kg odgotowanych, drobno pokrojonych grzybów leśnych, u mnie mrożone 2 cebule 1/3 szklanki ryżu 1/2 szklanki bułki tartej + do panierowania 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki … Czytaj dalej Kotlety grzybowe

czarrna od kuchni
KLASYCZNA BABKA MARMURKOWA - KOLEJNA ODSŁONA 230

wymieszać całość łyżką. Przełożyć  3/4 ciasta do innej miseczki, a do pozostałej części  ciasta dodać 1 łyżka kakao i kilka kropli olejku rumowego. Do wysmarowanej i wysypanej bułka foremki  wylać jasne ciasto przez środek wylać ciemne ciasto (można delikatnie ciasta przemieszać widelcem utworzy się wtedy marmurek). Piec w temperaturze 180 stopni około 45-50 minut, do suchego

Walijskie Pichcenie
placek ziemniaczano-pieczarkowy z sosem grzybowym... 212

misce do masy dodać paprykę ostrą, kucharka, mąkę pszenną i wymieszać dodać starty żółty ser jaki się lubi, użyłam goudę, wszystko wymieszać forma żaroodporna posmarowana masłem i posypana tartą bułką, wlać masę ziemniaczaną, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 45 minut, następnie na termoobiegu w 160 C z 10 minut, skórka będzie przypieczona na wierzchu

W Mojej Kuchni Lubię
Pijana babka. 164

powidła.Wlać koniak i miksować jeszcze chwilę. Na koniec dodać ubitą pianę z białek, miksować na najniższych obrotach miksera tylko chwilkę. Ciasto wlać na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w temperaturze 170 stopni przez ok 40 - 45 min. Wystudzone ciasto polać polewą. Na ciepłą polewę posypać rozdrobnione orzechy lub migdały. Ja potłukłam tłuczkiem orzeszki ziemne

Agusiowe smakołyki
Szarlotka orkiszowa 127

zasypać cukrem, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Na samym końcu doprawić cynamonem, imbirem, opcjonalnie goździkami. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić spód. Przełożyć jabłka. Czasem spód podsypuję bułką tartą, która wchłonie wodę z jabłek. Na jabłka zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok.1h w 180C. Artykuł Szarlotka orkiszowa pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik amaretto 148

cukrem, mascarpone, śmietanką, wbijać po jajku. Następnie dodać budyń, sok z cytryny i amaretto. Masę przełożyć do małej tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 60-70min w 170C. Studzić w uchylonym piekarniku. Polewa : w garnuszku stopić masło, dodać mleko, cukier i kakao, wymieszać na gładką masę. Polać przestudzony już sernik. Artykuł Sernik

Raj dla Podniebienia
Korzenne ciasto z żurawiną, gruszką i migdałami 107

zmieszać z proszkiem, cukrem, płatkami migdałami  przyprawami. Jajka zmiksować z miodem i masłem, stopniowo dodawać sypkie składniki do całkowitego ich połączenia. Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto, wyłożyć pokrojoną w plastry gruszkę oraz żurawinę, owoce lekko wcisnąć w ciasto. Posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 35-45minut w 180C. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem

Raj dla Podniebienia