bułki - 33426 przepisów (strona:1459/2229)

Kulki kokosowo-migdałowe 149

kolejny przepis jak sprawić sobie i bliskim odrobinę przyjemności. Małe, słodkie kuleczki otulone kokosem. Najtrudniejsze w ich przygotowaniu jest czekanie, aż się schłodzą, reszta to bułka z masłem. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do kawy i dzielnie zastępują ukochane przeze mnie kruche ciasteczka. Myślę, że bez problemu odnajdą się również na świątecznym stole lub w roli świątecznego upominka. Składniki

Fitsweet.me
Babka pomarańczowa z lukrem 128

proszkiem do pieczenia. 3) Do masy dodać otartą skórkę oraz sok z połowy pomarańczy i dokładnie wymieszać. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z pomarańczy oraz dwiema łyżkami gorącej wody. W razie potrzeby dosypać

Fitsweet.me
Ciasto ucierane ze śliwkami 157

Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem

Fitsweet.me
Babka truskawkowa 153

śmietankę. 3) Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. A następnie delikatnie wmieszać do pozostałych składników. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można formę dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Piec 50 min. – 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Przygotować lukier: truskawki zblendować na jednolity mus, dodać cukier puder i dokładnie wymieszać, tak żeby

Fitsweet.me
Drożdżówki. 174

przykryciem w ciepłe miejsce na 10-15 min. Potem łączymy razem wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, jak trochę podrośnie to zagniatamy,  dzielimy na części i wyrabiamy ciastka i bułki, które mogą mieć różne formy i kształty. -- -- -- -- -- Pieczemy 20-30 minut / 180-200 st. C  zależy od piekarnika. Po upieczeniu, studzimy 30 min. i wówczas  ozdabiamy, lukrujemy

chleba naszego
Bajgle z jajkiem, bekonem i cheddarem 227

tłuszcz wykładamy dolną połowę bajgla, rozcięciem do dołu. Smażymy na małym ogniu, do przypieczenia i zrumienienia. Ściągamy na deskę, smarujemy przypieczona stronę serkiem, solimy lekko, pieprzymy, posypujemy startym cheddarem. Bułka wraca na patelnię, serem do góry – nakładamy pokrywkę i smażymy do momentu rozpuszczenia cheddara.   Dolne części bajgli zdejmujemy i rozkładamy na talerze. Kładziemy na nie po garści sałaty

Karo in the Kitchen
Ciasteczka maślane - mąka kokosowa w akcji 280

mąka kokosowa dużo więcej chłonie śmietany, czy innych płynów niż tradycyjna mąka pszenna). Ciasto musi być wilgotne i gładkie. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Z przygotowanej masy nabieramy łyżką porcję ciasta i rękami robimy kulkę, którą następnie spłaszczamy i kładziemy na brytfankę. Ciastka pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) 169

dajcie 18 gotuje 19 zostawcie 20 piekarnika 21 przypiekło 22 gdyby 23 sos 24 rzadka 25 kukurydzianej 26 będzie 27 plastry 28 kluski 29 makaron 30 ugotowane ziemniaki 31 bułka Artykuł Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym i roladą 297

białą masę. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy, dodajemy wodę i olej oraz orzechy i kakao. Miksujemy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy i obtaczamy w bułce tartej, wylewamy ciasto i pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni, do suchego patyczka. Studzimy. Ostudzone kroimy na dwa spody. ROLADA *jej przygotowanie nie jest konieczne, ja chciałam żeby

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego 840

utrzeć w moździerzu. Wszystkie składniki dokładanie ze sobą wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gdyby masa była zbyt zbita, należy dolać odrobinę wody, a jeśli zbyt rzadka to dosypać odrobinę bułki tartej. Mięsem oblepić patyczki, delikatnie posmarować olejem i ułożyć na grillu. Grillować z wszystkich stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Oryginalny smak
Sernik bez sera. 273

pianę Śmietany zmiksować z cukrem i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując wsypać budyń. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Na dno wyłożyć połowę kruszonki, lekko docisnąć ręką. Następnie wylać masę śmietanową i na wierzch posypać resztę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 1 godzinę

Agusiowe smakołyki
Obsypunki z grilla 195

Medeleine Ferguson, z ostatnio modnego serialu Twin Peaks. Całość wrzucamy do wrzątku i gotujemy godzinę. Na drugi dzień rozwijamy i kładziemy ruszt grilla. Idealne z ogórkiem kiszonym i oczywiście bułką POZNAŃSKĄ

Kryzysowa Książka Kucharska
SZPINAKOWO-CZOSNKOWE MUFFINKI Z SEREM 263

starty na grubych oczkach ser oraz przyprawy – wszystko razem dokładnie ze sobą mieszamy ( abo miksujemy ). Wylewamy do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami albo wysmarowanej masłem i obsypanej odrobiną bułki tartej. Pieczemy ok. 25 minut 180C. Podajemy z serkiem szczypiorkowym oraz świeżym koperkiem. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką SERENADA

Ostra na Słodko
Kotlety kiełbasiano ziemniaczane z młodą kapustą. 221

Pomysł na takie kotlety wyszedł przypadkowo, bo został farsz z  gołąbki-z-ziemniakami   -- -- -- -- Do farszu dodajemy jajko, bułkę tartą i formujemy kotlety. Otaczamy mąką  i smażymy na złoto brązowo z każdej strony. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego

chleba naszego
Kalafior duszony z chilli 185

Kalafior duszony z chilli Kalafior to bardzo popularne w Polsce warzywo, do niedawna jednak kojarzone z intensywnym, dla niektórych niezbyt przyjemnym zapachem, podawanym z przesmażoną na maśle bułką tartą. Dziś chciałabym odczarować to warzywo i pokazać, że kalafiora można podać w ciekawy i nietuzinkowy sposób.  Kalafior jest bardzo popularny w kuchni indyjskiej i to właśnie nią inspirowałam się przygotowując

Codzienne Gotowanie