Dzisiaj pomysł na najprostszy i bardzo smaczny gulasz z indyka w sosie własnym podany z kluskami twarogowymi i fasolką szparagową wraz z dodatkiem podrumienionej bułki tartej. Poniższy gulasz przygotowałam w szybkowarze, dzięki któremu danie było gotowe w ciągu 30-35 minut! Poniższy gulasz jest świetny w smaku, a mięso rozpada się pod wpływem nacisku widelca. Taki gulasz możecie przygotować
Ugotowaćkluski z serem smakują wybornie więc polecam je o każdej porze roku. Wystarczy polać je śmietaną i posypać cukrem i cynamonem aby obiad był gotowy. Można jednak polać je bułką zrumienioną na maśle i wtedy smakują wytrawnie, polecam. Serowe knedle z batatami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedobrze odsączam. Blendujemy, ale nie na całkowicie jednolitą masę, doslownie cztery ruchy blendera:) Płatki owsiane mielimy, są one w zastepstwie bułki tartej:) Wsypujemy je do soczewicy, odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodajemy jajko, masło, pietruszkę, przecisnięty czosnek/ lub wsypujemy granulowany, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy
Mamuśka wraca do formycebulę, płatki mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i łyżeczką koperku. Jeżeli masa nadal nie nadaje sie do formowania można dodac łyżkę bulki tartej. W garnku gotujemy wodę z kostką bulionową, ilość potrzebna do przykrycia pulpetów. Z mięsa formujemy kulki i wrzucamy do bulionu, dusimy pod przykryciem
Mamuśka wraca do formywystąpił, zamiennie-bo jogurtu zabrakło :)) Kostka rosołowa Sól, pieprz Płatki moczymy w mleku ok. Pół h. Do miesa dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę,odciśnięte płatki, jajko, bułkę i przyprawy. Całość mieszamy i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę i gotujemy ją razem z kostką, tartą marchewką i pietruszką, pokrojonym w cienkie krążki porem, drobno posiekaną papryką. Gotujemy
Mamuśka wraca do formytarce o grubych oczkach) 1 średnia marchewka (także starta) 1/2 cebuli (bardzo drobno posiekane) 1 jajko 1/2 szklanki płatków owsianych (rozdrobnionych w blenderze) 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki otrebów, np. Żytnich 2 łyżeczki czosnku granulowanego, przyprawa do mięsa mielonego ( no z tym akurat poszłam na łatwiznę :P) 1 łyżeczka pieprzu ziołowego SOS 1 łyżeczka oliwy
Mamuśka wraca do formysezon z fasolką szparagową czekam z wielkim utęsknieniem. W moim rodzinnym domu zawsze podawało się ją jako dodatek do dań mięsnych- polaną masłem i tartą bułką. Czasami mama robiła też przepyszną zupę fasolową - doprawioną na słodko-kwaśno. Szukając dalszych pomysłów na wykorzystanie kulinarne tego wspaniałego warzywa trafiłam na przepis od koleżanki mamy, który zalegał w notatkach ładnych kilka lat. Potrawka
Pobite gary Barbarywieprzowego, które przyprawiłem łyżeczką soli, 2 łyżkami majeranku, płaską łyżeczką pieprzu, dodałem też sporo wyciśniętego czosnku. Wszystko dokładnie wyrabiamy w misce, jak wyjdzie za rzadkie, to dodajemy bułki tartej. Potem lepimy kotlety i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. góra/dół Serwujemy na gorąco do obiadu lub potem jako przekąskę na zimno. Smacznego
chleba naszegodomowa bułeczka :) Myślę, że większość z Was spokojnie znajdzie w domu składniki do przygotowania takich bułek. Składniki: 2-2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki dowolnego musli 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki suszonych drożdży 1 łyżeczka miodu 1 szklanka ciepłej wody Sposób przygotowania: 1. Do miski wsypać mąkę, sól, płatki, drożdże i miód. Wymieszać. Powoli wlewać ciepłą wodę i cały
Kuchnia domowa Anigrubości 1 cm. Przygotowujemy 3 miseczki. W pierwszej mieszamy mąkę z dodatkiem soli i pieprzu . W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka ze startym parmezanem a w trzeciej bułkę tartą z ziołami prowansalskimi. Plasterki bakłażana najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku a na koniec w buł ce tartej. Kotleciki smażymy w głębokim
La grande e la piccola cuocacukinii. Dodać kaszę kuskus i starty żółty ser. Następnie wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz, przyprawy według uznania i oliwę. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy oliwą i obsypujemy bułką tartą. Wylewamy do niej masę, wyrównujemy wierzch i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 C. Gdy pasztet się zarumieni wyłączamy piekarnik i odstawiamy do wystygnięcia. A później? Później
Niuniokidrożdży (4 g) 30 g roztopionego masła w temperaturze pokojowej 1 czubata łyżka cukru (20 g) 1/2 łyżeczki soli 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka czosnku granulowanego mleko do posmarowania bułek PASTA CZOSNKOWA: 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek szczypior z 2 główek czosnku lub natka pietruszki pieprz sól Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy na gładkie ciasto. Można
Kuchnia od dwojgaHej! Fasolka szparagowa to świetne warzywo, które możemy wykorzystać jako przystawkę do obiadu. Super szybko się ją przyrządza, a zarazem bardzo prosto. Jedzmy ją więc dopóki
Tylko pysznieorzechów włoskich. Nie dość, że są o wiele zdrowsze, to do tego niesamowicie dobrze smakują. Oczywiście, jeśli chcecie zastąpić orzechy, to droga wolna. W ich miejsce możecie użyć chociażby bułki tartej, ale zachęcam do stestowania mojej propozycji. Liczę na to, że krokiety z piekarnika podbiją Wasze serca. Naleśniki do krokietów zrobiłem z przepisu na klasyczne naleśniki z mąki orkiszowej
Blendman