bułki - 33426 przepisów (strona:1446/2229)

Ciasto Zebra 181

łyżki mąki, oleju i wody. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao. Zmiksować do połączenia składników. Blaszkę 24×28 wysmarować olejem i posypać bułką tartą. Na środek blaszki na przemian wlać po 4 łyżki masy ciemnej i jasnej aż do końca całej masy. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez

magiczna kuchnia Kasi
Spaghetti pełnoziarniste i warzywne z mięsnymi klopsikami w sosie pomidorowym 152

mięsa razem z jajkiem, sporą szczyptą soli i pieprzu. Wymieszać dokładnie dosypując świeżo mielone siemię lniane do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na formowanie kulek. Można użyć też delikatniejszej bułki tartej. Siemię lniane najlepiej zmielić w młynku do kawy bezpośrednio przed użyciem. Pomidory wlać do głębokiej patelni (może być wok), zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią (może być

Dietolog
DOMOWE PALUSZKI RYBNE 186

mają wspólnego z prawdziwą rybą. Najczęściej jest to mielonka rybna, która zawiera różne gatunki ryb, a także ości oraz skórę i wymieszana jest z różnymi dodatkami, jak: skrobia modyfikowana, bułka tarta, wzmacniacze smaku i inne.  W niektórych paluszkach nawet nie ma 50% ryby, a większość to gruba panierka, która z łatwością wchłania tłuszcz. A przecież bez problemu takie paluszki

Kuchnia MagdaLeny
KROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI 155

cebule, drobno posiekane kilka posiekanych, wędzonych śliwek ulubione przyprawy np.: 1 łyeczka pieprzu czarnego, mielonego kumin rzymski na czubek łyżeczki 1-2 łyżeczki soli maggi do smaku jajka i bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, sól i na początek 2 szklanki wody gazowanej. Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką

Moja Książka Kucharska
Burger z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej 127

jaglanej oraz marchewki. Do przygotowania 4 burgerów potrzebujemy: - 2 szklanki czerwonej soczewicy - pół szklanki kaszy jaglanej - 2 marchewki - 1 łyżkę mąki - 2 łyżki sezamu - 2 łyżki słonecznika - 2 łyżki bułki tartej - pół łyżeczki mielonej kolendry - po 1 łyżeczce granulowanego czosnku, kuminu i wędzonej papryki - sól i pieprz do smaku - 3 szklanki wody do gotowania soczewicy z kaszą (Szklanki miały pojemność

Bez Cebuli
Tort kokosowo-czekoladowy z wiśniami 172

zaczniemy trzeba pamiętać, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki zostawiamy bez papieru. Nie posypujemy ich też bułką tartą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka oddzielamy dokładnie od żółtek. Wlewamy białka do suchego naczynia i wsypujemy szczyptę soli. Ubijamy je mikserem na najwyższych obrotach na sztywną pianę. By biszkopt

Dieta bez mleka
Serowa rolada z mięsem mielonym i pieczarkami 1402

żółtego gouda 3 jajka 2 łyżki majonezu MIĘSO MIELONE: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię

https:KKuchniaMniam
Ryba z frytkami 195

Opis ryba z frytkami: Ryba z frytkami to tradycyjne brytyjskie danie Fish and chips. Danie to składa się ze smażonej ryby (zazwyczaj dorsza lub łupacza) w cieście lub bułce tartej z dodatkiem frytek. Fish and chips często podawane jest na wynos, dawniej tradycyjnie zawijano je w gazetę. Zapraszam na przepis na filety z dorsza w pysznej piwnej panierce oraz chrupiące

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto czekoladowe bez jajek 223

cynamon i rodzynki – rodzynki wcześniej lekko obtaczam w mące, dzięki czemu nie opadają na dno. Jest to świetny patent szczególnie przy sernikach. Wylewam ciasto do natłuszczonej i wyspanej bułką tartą lub mąką formy keksowej. Można użyć papieru do pieczenia. Ciasto czekoladowe bez jajek piekę przez 45 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 C grzaniem góra plus dół

Zasmakuj Kuchni
Menu na tydzień – jesienią zielono mi 139

orzechów laskowych Garść migdałów 2 łyżki siekanego szczypiorku Świeża bazylia Pęczek pietruszki Koperek Szczypiorek Ze spiżarni: Masło Olej rzepakowy 2-3 łyżki dowolnej mąki, np. razowej 3-4 łyżki bułki tartej Parmezan Przyprawy: 10 suszonych pomidorów 3 łyżki tartego chrzanu (może być ze słoika) Ostra musztarda 1 łyżeczka suszonego rozmarynu lub gałązka świeżego Filecik anchois Miód Sól Pieprz Pobierz listę

Niedzielny kucharz
Francuskie tosty z owocami 149

Spośród przepisów na śniadanie łatwiejsza do zrobienia jest już tylko bułka z masłem! Francuskie tosty to doskonałe danie dla początkujących kucharzy. Zafundujcie sobie i domownikom początek dnia z aromatycznymi grzankami, kubkiem gorącej kawy lub herbaty i cudownym zapachem wanilii w całym domu. Tost francuski, tost cygański, bombajski, niemiecki, „biedne rycerzyki” – to kilka najpopularniejszych nazw tego dania, choć najbardziej przyjęły

Niedzielny kucharz
PRZEPIS NA FIT KOTLECIKI Z JAJEK I BROKUŁA 253

kcal;   B- 6,g T- 3,6g W- 30g (1 porcja to 4 sztuki) Kotleciki są bardzo smaczne, jeśli nie jesteś na diecie, możesz je panierować w bułce tartej i usmażyć na oleju. Idealne dla dzieci i dobry patent na przemycenie warzyw do diety dziecka

SMYKWKUCHNI
Pulpety 172

małym. Skład: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki, 1 jajko, łyżka majeranku, szczypta pieprzu, szczypta soli. Wszystko mieszamy razem w misce, a  dla poprawienia konsystencji dosypujemy bułki tartej. Jak mamy przygotowane mięso, to przed ugotowaniem na niespodziankę możemy je  nadziać, np. groszkiem i marchewką, które fajnie się wkomponują smakowo w pulpetach. Następnie w 2 l wody gotujemy

chleba naszego
najsmaczniejsza babka kakaowa z chałwą... 125

składniki wsypać mąkę, proszek z sodą, kakao dobrze połączyć składniki, następnie dodać kawałki chałwy i mikserem wmieszać w ciasto forma do babki 24 cm wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką, do formy przełożyć ciasto piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C około 10 minut, do suchego patyczka, babkę w formie

W Mojej Kuchni Lubię
Ryba mielona w galarecie 140

łyżki posiekanego koperku  1 łyżeczka soli  1/2 łyżeczki pieprzu białego mielonego  1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej 2 płaskie łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej    Rybę rozmrozić, odcisnąć z wody. Zmielić. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.  Na kawałku foli spożywczej rozłożyć masę rybną formując wałek. Zawinąć go w folię a brzegi związać

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania