Ciasto zebra 194mąki, zmiksuj. Do drugiej 2 łyżki kakao, także zmiksuj. Prostokątną blachę o wielkości około 25 x 30 cm lub zbliżonej nasmaruj miękkim masłem i wysyp mąką (możesz także użyć bułki tartej). Na dno blachy wlej mniej więcej 1/3 jasnego ciasta, a następnie dodawaj mniejszymi porcjami ciemne i jasne ciasto, tworząc wzory. Postępuj tak dotąd, aż wykorzystasz całe ciasto
nietylkopasta.pl
Babka Cappuccino Ze Śmietanką 750dokładnie mieszamy. 5. Do drugiej dodajemy mleko w proszku oraz esencję śmietankową, mieszamy do połączenia się składników. 6. Teraz do foremki wyłożonej papierem do pieczenia bądź wysmarowanej i wysypanej bułką wykładamy najpierw ciemną masę a następnie jasną, wyrównując przy tym wierzch ciasta. Ciasto pieczemy w 180 stop. przez około 50-60 minut do tak zwanego suchego patyczka (patyczek drewniany, wbity
Gotowanie...to proste !
PULPECIKI WOŁOWE Z PENNE 193polecam pulpeciki wołowe :) SKŁADNIKI NA 20 SZTUK Pulpecików : Klopsiki 🍜400 g mięsa mielonego wołowego 🍜2 tarte marchewki 🍜4 łyżki tartego sera żółtego np. Cheddar 🍜1 jajko 🍜3 łyżki bułki tartej 🍜4 łyżki ketchupu 🍜1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 🍜Sól i pieprz do smaku 🍜Mąka ziemniaczana do obtoczenia Pozostałe 🍜350 ml soku pomidorowego 🍜4 łyżki koncentratu pomidorowego 🍜2 ziela
Gotowanie Patki
Babeczki z czerwonej fasoli 205ksylitol, proszek do pieczenia, wsypujemy do zmiksowanych wcześniej składników i blendujemy na gładką masę. Zapomniałam że nie mam papilotek i wykorzystałam foremki do crumble ;) środki wysmarowałam masłem i posypałam bułka tartą.Wyszły mi tylko 3, ale to i tak lepsze niż nic :D. Z takich normalnych papilotek wyjdzie ich więcej ;) Pieczemy ok. 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, a jeśli ciasto odkleja
Różne smaki w kuchni
Francuska zapiekanka ziemniaczana gratin dauphinois 247dowódcy Dauphine. A co to jest gratin ? Otóż jest to technika kulinarna, w której potrawa posypywana jest na wierzchu składnikiem, który podlega zrumienieniu – może to być tarty ser, bułka tarta, jajka albo masło. Nazywa się tak także w kuchni francuskiej dania, które zapiekane są w płytkim żaroodpornym naczyniu i pieczone pod rusztem w piekarniku, właśnie po to, żeby uzyskać
Pociąg Do Kuchni
Zupa krem marchewkowy 148Rozgrzewająca,gęsta, bardzo sycąca, lekko słodkawa zupa z marchweki. Podajemy z ciepłą bułką czosnkową. Składniki: 1 kg marchewki, 1 duża pietruszka, pół cebuli, 2 małe ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę obieramy. Kroimy w kostkę, tak jak cebulę i czosnek. Zalewamy wodą tak aby przykryła warzywa. Gotujemy do miękkości. Blendujemy na gładką masę. Doprawiamy
Lena Gotuje
Pizza... 165minimum 30 minut, żeby urosło, potem lekko zagniatamy i dzielimy na 4 części, z których zrobimy placki na blachę do pizzy. Ciasto wałkujemy, wykładamy na natłuszczone i posypane bułką lub mąką blachy śr. 26-30 cm. Jak już ciasto jest w blaszkach, to smarujemy sosem pomidorowym, z lekko rozwodnionego 1/2 szkl.wody -koncentratu pomidorowego -doprawionego solą, pieprzem,czosnkiem
chleba naszego
Pieczone kotlety z szynki 215surowy i utarty na drobnych oczkach ziemniak, utarta 1 marchewka, pokrojona w kostkę cebula, jajko, duża szczypta soli, szczypta pieprzu, czubata łyżka majeranku, 5-6 łyżek bułki tartej- jak masa będzie za rzadka. -- Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i wyrabiamy ręcznie, potem odstawiamy w chłodne miejsce na 30-60 min., następnie wyrabiamy klasyczne kotlety. Gotowe
chleba naszego
Babka cynamonowa(prosta) 236cynamonem i proszkiem do pieczenia oraz mleko. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy powidła. Krótko miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z ciastem. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. ciasto przelewamy do formy. Pieczemy około 40 - 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Polewa: Czekoladę umieszczamy wraz z masłem nad kąpielą wodną. Łączymy ze sobą składniki. Gotową polewą zdobimy
Ciasta z tradycjami
Przepisy z resztek kurczaka, w których się zakochasz 252Pizza jak z włoskiej pizzerii, orientalna zupa z pierożkami won ton, aromatyczny marokański gulasz, błyskawiczna jambalaya i prosta jak bułka z masłem zapiekanka z penne i sosem pomidorowym – poznajcie nasze ulubione przepisy z resztek kurczaka. Przepisy z resztek kurczaka, które pokochasz Smaczne przapisy z resztek kurczaka – to jest to czego Wam trzeba ;-). Nasz pierwszy wpis z przepisami
Niedzielny kucharz
Pizza na preclowym cieście 276mnie). Najlepiej na placki grubości około 1,5 cm i średnicy 16 - max. 18 cm. Pizza jedynie nieco rośnie do góry w piekarniku. Spód pizzy smakuje jak miękkie bułki - precle. Wykonanie preclowego spodu do pizzy nie jest proste. Placki ciasta należy gotować w wodzie z sodą przez 30 - 40 sekund i nie wolno przekraczać tego czasu gotowania (najlepiej ustawić
Gospodyni Miejska
Babka piaskowa 207waniliowy i skórkę. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczeni. Dodawać po trochu do masy jajecznej, cały czas ucierając. Prostokątną formę do pieczenia posmarować masłem i obsypać tartą bułką lub grysikiem, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piec przez 30-40 minut. Babka piaskowa jest smaczniejsza jeśli przed podaniem posypiemy cukrem
Pomysłowa kuchnia
Ciasto z coca-colą i kremem mascarpone. 1672sodę. Wszystko razem zmiksować, żeby składniki się połączyły. Na koniec dodać ubitą pianę z białek ze szczyptą soli. Wymieszać delikatnie łyżką. Przelać na prostokątną blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut. Ciasto zostawić do wystudzenia. Kiedy wystygnie ściąć delikatnie górną część i pokruszyć. Okruszki odłożyć. Będą nam potrzebne. Krem: Śmietanę
Agusiowe smakołyki
SZYBKIE BUŁKI RAZOWE 257bułki zrobiłam na bazie przepisu na SZYBKIE ROGALIKI , które często piekę moim dzieciom. Tym razem użyłam innego rodzaju mąki. Wyszły pyszne i na pewno trochę zdrowsze. Polecam oba przepisy :) SKŁADNIKI NA 9 SPORYCH BUŁECZEK: 55 dag mąki pszennej 10 dag mąki orkiszowej 10 dag mąki żytniej typ 2000 1 łyżeczka cukru 1-2 łyżeczki soli
Pani na deser