bułki - 33426 przepisów (strona:1440/2229)

Babka piaskowa 148

waniliowy i skórkę. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczeni. Dodawać po trochu do masy jajecznej, cały czas ucierając. Prostokątną formę do pieczenia posmarować masłem i obsypać tartą bułką lub grysikiem, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piec przez 30-40 minut. Babka piaskowa jest smaczniejsza jeśli przed podaniem posypiemy cukrem

Pomysłowa kuchnia
Ciasto z coca-colą i kremem mascarpone. 1610

sodę. Wszystko razem zmiksować, żeby składniki się połączyły. Na koniec dodać ubitą pianę z białek ze szczyptą soli. Wymieszać delikatnie łyżką. Przelać na prostokątną blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut. Ciasto zostawić do wystudzenia. Kiedy wystygnie ściąć delikatnie górną część i pokruszyć. Okruszki odłożyć. Będą nam potrzebne. Krem: Śmietanę

Agusiowe smakołyki
SZYBKIE BUŁKI RAZOWE 185

bułki zrobiłam na bazie przepisu na  SZYBKIE ROGALIKI , które często piekę moim dzieciom. Tym razem użyłam innego rodzaju mąki. Wyszły pyszne i na pewno trochę zdrowsze.  Polecam oba przepisy :) SKŁADNIKI NA 9  SPORYCH BUŁECZEK: 55 dag mąki pszennej 10 dag mąki orkiszowej 10 dag mąki żytniej typ 2000 1 łyżeczka cukru 1-2 łyżeczki soli

Pani na deser
Śledź marynowany z kaparami, pieprzem i czerwoną cebulką w oleju lnianym na domowym chlebie z ziarnami 114

Składniki mieszam, odstawiam do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętość co zazwyczaj trwa około godzinę. Chleb przekładam do formy, którą albo wykładam papierem do pieczenia, albo smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Jestem zwolenniczką opcji drugiej, gdyż chlebek dzięki temu wygląda ładniej. Chleb piekę w rozgrzanym do 180 stopi piecu przez godzinę a następnie usiłuję go wystudzić do temperatury pokojowej poza

Mango Papaja
Babka czekoladowa ekspresowa 119

porzeczki lub z borówek 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: Wymieszać wszystkie składniki, dokładnie utrzeć mikserem i przelać do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 40  minut

Tradycyjna Kuchnia
Babeczki z czerwonej fasoli 140

ksylitol, proszek do pieczenia, wsypujemy do zmiksowanych wcześniej składników i blendujemy na gładką masę. Zapomniałam że nie mam papilotek i wykorzystałam foremki do crumble ;) środki wysmarowałam masłem i posypałam bułka tartą.Wyszły mi tylko 3, ale to i tak lepsze niż nic :D. Z takich normalnych papilotek wyjdzie ich więcej ;) Pieczemy ok. 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, a jeśli ciasto odkleja

Różne smaki w kuchni
Szarlotka pod croissantem 175

ziemniaczana 5 łyżeczek Masło 8 dag Cukier trzcinowy 1 szklanka Jajka 2 szt. Jabłka 2 szt. Mleko 2 łyżki Proszek do pieczenia 2 ¼ łyżeczki Sól ¾ łyżeczki Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Ciasto croissant 1 opakowanie Cukier puder do posypki Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i posiekanym masłem

Tradycyjna Kuchnia
Chleb pszenno - żytni. 145

urośnie. Odstawić na godzinę. Po tym czasie dodać mąkę pszenną, sól i szklankę wody. Wszystko wyrobić mikserem z hakami. Następnie ciasto przełożyć do dwóch keksówek wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Wierzch chlebów posmarować mlekiem i posypać mąką. Odstawić na 15 minut, żeby chlebki podrosły do brzegów foremek. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni 60-70 minut. Po wyjęciu

Agusiowe smakołyki
Pierś faszerowana wątróbką 155

sałatce, panierowana, nadziewana, grilowana, pieczona, z makaronem, w zupie…i tak dalej i tak dalej. Ja najczęściej przygotowuję pierś kurczaka panierowaną. Nacieram ją ziołami, panieruję w jajku i bułce tartej. Zajmuje mi to dosłownie kilka minut wraz z usmażeniem. To jest chyba najszybsza opcja na obiad jeśli chcemy zjeść mięso i chcemy je zjeść szybko. Kiedy jednak mam trochę

mecooks
Krokiety z kurczakiem i kukurydzą 174

recepturę lub zaglądać do mnie częściej - będę Wam o niej przypominała. :) Krokiety opanierowałam w nowej dla mnie panierce, która mi osobiście bardzo smakuje. To zdrowszy odpowiednik klasycznej bułki tartej. Występuje w 3 wariantach: orzechowa, sezamowa i razowa do kurczaka. Ich składy są świetne, polecam je najbardziej właśnie z tego względu. Danie przyrządzone w piekarniku z wybraną panierką będzie dużo zdrowsze

MamaOskarka
Proste ciasto z dżemem 153

sobą wszystkie składniki, mikserem, łyżką lub trzepaczką. Jeśli ciasto jest za gęste dodaję mleka, jak za rzadkie nieco mąki. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, można wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą. Układam ciasto, wyrównuję, piekę w temp. 180 C przez 50-60 minut, przed wyjęciem sprawdzam czy patyczek jest suchy. Piekę bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Proste i smaczne

Zasmakuj Kuchni
Pulpety podwójnie grzybowe 207

Składniki: 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ostrego ajvaru Podravka 1 łyżeczka vegety do mięs Podravka 1 łyżeczka pieprzu ziołowego … Czytaj dalej Pulpety podwójnie grzybowe

czarrna od kuchni
Krem z pieczonego czosnku 287

przepisy na zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – krem z batatów – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem brokułowy krem Z pieczonego czosnku Przygotowanie : ok 60 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Restauracja Repubblica Italiana, Warszawa ul. Francuska 44 183

restauracje. Cy było smacznie? Przeczytajcie cały wpis, zapraszam WYSTRÓJ Bardzo proste dość przyjemne miejsce, przypominające włoską winiarnię. Wnętrze jest stosunkowo nieduże, prawdopodobnie dlatego postawiono tu na prostotę. Duża fototapeta, bułki z winami, proste stoły i krzesła. Siedzi się tam przyjemnie. KUCHNIA Podczas naszej wizyty mieliśmy okazję spróbować całego przekroju tutejszej kuchni. Ja zdecydowałam się na starter w postaci przystawki

nietylkopasta.pl
Klopsiki z pieczarkami w sosie pomidorowym 154

następnie dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki. Smażyć do lekkiego przyrumienienia, wystudzić. Bułeczkę pokroić i namoczyć w mleku. Do mięsa dodać jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę z pieczarkami, bułkę odciśniętą z nadmiaru mleka, kaszę mannę i pozostałe przyprawy i sól. Mięso wyrabiać dłonią do czasu, aż masa będzie zwarta i dobrze wyrobiona. W przypadku, gdy masa jest dość luźna

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania