bułki - 33426 przepisów (strona:1434/2229)

Tarta z dyni 141

garnek ściągamy z ognia, wyrzucamy wanilię oraz pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. Odstawiamy do ostygnięcia. Po 30 minutach wyciągamy ciasto z lodówki. Formę do tarty smarujemy masłem, oprószamy bułką tartą i wykładamy ciastem. Nakłuwamy ciasto widelcem po całej powierzchni. Wsadzamy do zamrażalnika na 10-15 minut, by ciasto dobrze się schłodziło. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Ciasto wyjmujemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto cytrynowo makowe, przepis prosty 132

misy miksera dałam masło, dodałam do niego cukier i ubiłam na białą masę, dodałam wszystkie pozostałe składniki. Całość porządnie wymieszałam. Do kwadratowej formy wysmarowanej olejem i wysypanej tartą bułką przełożyłam ciasto, równo rozprowadziłam szpatułką. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekło się przez 50 minut ( sprawdziłam czy jest ok patyczkiem, był suchy ). Odstawiłam ciasto do wystygnięcia, gdy całkiem wystygło posmarowałam

Kuchnia na wzgórzu
Babka piaskowa pachnąca wanilią 134

pieczenia. Na końcu dodaję skórkę cytrynową oraz aromat. 2. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do ciasta. Mieszam. Ciasto wykładam do foremki na babkę wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piekę około godziny w temperaturze 160 stopni. Przestudzoną babkę wyjmuję z formy. 3. Cukier puder ucieram razem z wodą na jednolitą masę. Lukrem polewam wierzch przestudzonej babki. Gotową babkę dekoruję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki ze schabu z farszem marchewkowym 138

Składniki: - 7 plastrów ze schabu bez kości - 4-5 marchewek - 3 łyzki posiekanego pora - jajko - bułka tarta - łyżka przecieru pomidorowego - przyprawy- sól, pieprz ziołowy i czarny, tymianek, natka pietruszki. ostra papryka - olej Przygotowanie:  Schab cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dusimy. Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości

Kulinarne blogowanie
Pulpety w sosie koperkowym 182

Składniki: Na pulpety - 1kg mielonej wieprzowiny - 2 jajka - 3łyżki bułki tartej - pół cebuli - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki tartej marchwi - 2 łyżki tartego selera - sól, pieprz, koperek - mąka do obtoczenia Na sos: - koper - 1 starta marchew - kawałek tartego selera - sól, pieprz, kwasek cytrynowy - mąka i olej do zasmażki Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy. Składniki na pulpety mieszamy

Kulinarne blogowanie
Szyszki drobiowe 194

spodobał i postanowiłam spróbować zrobić podobne. Efekt jak na załączonym zdjęciu , smaczne kotlety i dość efektownie się prezentują na stole, polecam. Składniki 2 piersi z kurczaka 2 jajka namoczona bułka kajzerka kilka kromek chleba tostowego sól, … Czytaj dalej Szyszki drobiowe

gotuj ze mną
TORCIK WIELKANOCNY 145

Wystudzone trójkąty udekorować cienkimi paseczkami rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekoladą gorzką. Biszkopt - na spód tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Cytrynowy sernik z włoską opalaną bezą 131

żółtka 120ml soku z cytryny skórka z 1 cytryny Beza włoska opalana: 250g cukru 60ml wody 3 białka Dekoracja: 1 cytryna Wykonanie: 1. Spód: Herbatniki zmiksować do postaci bułki tartej, dodać rozpuszczone w kąpieli wodnej cukierki czekoladowe, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24cm. Wstawić do lodówki na około 30 minut. 2. Masa serowo-cytrynowa: Połowę

Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocny wieniec frankfurcki 183

puch, dodać jajka, skórkę z cytryny, sól i dalej ucierać. Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Formę z kominem natłuścić masłem, wysypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 50 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto i przekroić w poziomie na 4 części. 2. Krem Budyń rozrobić

Szalona Kuchnia Eweliny
Super proste ciasto z jabłkami i malinami. 122

duże jabłka, * 1 szklanka mrożonych malin, * cukier puder do opruszenia ( opcjonalnie ), Przygotowanie: Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Formę na ciasto wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Piekarnik nagrzej do 180 stopni ( z termoobiegiem ). W misce ubij mikreserem na puszystą masę jajka z cukrem i ekstraktem waniliowym. W drugiej misce zmieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia. Dosyp

Jusia gotuje
Babka drożdżowa Magdy Gessler 150

wymieszać do połączenia się składników. 3. Miskę z ciastem przykryć i odstawić na ok. 45 minut do podrośnięcia.  4. Foremkę z kominem na babkę posmarować masłem oraz oprószyć bułką tartą. Ciasto przełożyć do foremki. Piec w 180 st.C przez 30-40 minut do suchego patyczka. Jeżeli w trakcie pieczenia wierzch babki za bardzo się przyrumieni to wtedy należy przykryć

Kuchnia domowa Ani
Rolada chlebowa z kiełbasą... 157

mąki-szymanowska-chlebowa...  , kiełbasę, ser żółty, trochę zieleniny...koperek lub szczypiorek i jajko do posmarowania... Do upieczenia tej rolady zużyjemy połowę ciasta, z reszty pieczemy chleb lub bułki. Ciasto wałkujemy i wykładamy na nim zielone, ser i kiełbasę. Potem zawijamy ściśle i przekładamy do wyłożonej formy/ keksówki 30 x 10 Smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy nasionami. Następnie nacinamy ostrym

chleba naszego
Kotlety ziemniaczane 115

ziemniaczane z białym serem. Niektórzy mówią, że są smaczne. Składniki: 6 średnich ziemniaków 200 g białego sera 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki bułka tarta do obtoczenia sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 10 kotletów) Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, przecedzamy i tłuczemy. Ziemniaki studzimy. Następnie dodajemy do nich ser, jajko, mąkę

Kardamonovy
BABKA ZEBRA 184

pieczenia. Mąkę stopniowo dodajemy do białek i mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodać odłożoną mą, do drugiej przesiewamy kakao i mieszamy. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Do formy dajemy naprzemiennie po łyżce białego i ciemnego ciasta. Pieczemy w 170 stopniach około 50 min. Do suchego patyczka. Forma 15*10 cm. Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania