Pyszny obiadek dla całej rodzinki. Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno cebulkę, posiekany czosnek, jajko,majeranek, bułkę tartą, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać, sprawdzić smak i doprawić do smaku. Formować małe klopsiki. Do większego garnuszka wlać wywar lub wodę z kostką rosołową. Dodać potartą marchew, musztardę i zagotować. Do gotującego się sosu dodać klopsiki
Kuchnia Pokoleńciasto schładzamy w lodówce przez ok.30 min. Po tym czasie wałkujemy je na placki o 1 cm grubości i wypełniamy nimi foremki do babeczek posmarowane masłem i oprószone bułką tartą. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem,przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach, zdejmujemy fasolę i podpiekamy jeszcze
Bon appetit mon amiesmaczne Wariantów podania jest mnóstwo, można je jeść na słodko, na słono, z mięsem lub z rybą, z kapustą i grzybami – wtedy powstają krokiety, czyli zawijane panierowane w bułce naleśniki i smażone na rumiano. Jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Można dodawać tylko mleko, mleko z wodą, mleko z wodą gazowaną, różne rodzaje mąk i proporcje jajek, czasem łyżkę
Zasmakuj KuchniDomowe bułki pszenne z dodatkiem mąki razowej są doskonałe na śniadanie
Przepisy Kulinarnedymnego' charakteru. Do mojego 'gulaszu' użyłam kiełbaski chorizo, ale- o ile zdecydujecie się na wypróbowanie przepisu- możecie dodać innej ulubionej bądź dostępnej. 'Gulasz' można podać najprościej i najszybciej- z bułką, ale smacznie się komponuje z makaronem czy pieczonymi ziemniaczkami 😋 2-3 porcje: * chorizo- około 150g * pieczarki- 150 g * marchewka- 1 średniej wielkości * cebula- 1 duża * pomidory w puszce
Kraina Miodem Płynącainaczej, zaskakuje. To jest smaczne:) A z takiego ciasta możecie przygotować pyszną focaccie (np. z rozmarynem i oliwkami, suszonymi pomidorami), mini cebularze, bułeczki. Do tego różne dodatki, np. do bułek sezam, ziarna, suszone owoce i jest miło, smacznie, inaczej. A ciasto jedno. Uwielbiamy od czasu do czasu zjeść pizzę. Dla mnie najlepszą – tę domową . Ciasto robię jakie chcę, jeśli
Zasmakuj Kuchniczęści i z każdej uformować cienki wałeczek. Lekko spłaszczyć i kroić jak kopytka. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia. Kluski podałam z roztopionym masłem, z dodatkiem bułki tartej. Wierzch posypałam cukrem
Agusiowe smakołykimiski przełożyłam pieczarki, cebulę i czosnek, dodałam ser, wybiłam 3 jajka i oprószyłam solą, pieprzem, papryką i ziołami. Do masy dodałam wystudzoną kaszę a na koniec wsypałam bułkę tartą. Wszystko wymieszałam. Teraz już mogłam robić pulpeciki. W garnku zagotowałam wodę z łyżeczką soli. Do miseczki wsypałam mąkę. Nabierałam porcję masy w dłonie i formowałam okrągłe pulpeciki. Obtaczałam
Kuchnia u Krysiprzyjaciółmi, rodziną, czy też sylwestrowej. Takie kęsy idealnie smakują w towarzystwie domowych sosów: czosnkowego, pomidorowego, paprykowego itd. Warto urozmaicać i wzbogacać swoje przekąski. Tradycyjnie podawałam pieczarki panierowane w bułce. Ta nowsza odsłona zachwyciła wszystkich. Spróbujcie i wy. Składniki: kilak większych pieczarek niespełna szklanka maślanki 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 3/4 łyżeczki
Słodkie okruszkisól. Miksujemy do połączenia składników - najlepiej jak najkrócej Do masy dodajemy pokrojone bakalie i mieszamy. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C góra dół ok. 40 min. - do tzw. suchego patyczka :-) Po wystudzeniu polać polewą czekoladową. Smacznego Ciasto tak szybko znika, że niestety nigdy
IMPRESJA SMAKUrówne części, a można zwyczajnie odrywać kawałki ciasta, formując w dłoniach płaski placuszek. Następnie układać bułeczki sklejeniem do dołu na blaszce uprzednio wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i odłożyć na pół godziny w ciepłe miejsce, do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować rozkłoconym jajkiem, posypać sezamem lub makiem Piec w temperaturze 180ºC przez około 20-25 minut
Walijskie Pichceniedość, że są wykonane z dobrych materiałów to naprawdę sprawdzają się w kuchni. W dodatku na każdym z opakowań znajduje się przepis czy to na chleb, czy na bułki, kończąc na książeczce pełnej batonikowych inspiracji
Dzieje kuchennej Wiewiórymielone z pomidorkami, a kotlety dodatkowo wzbogaciłam smakiem tartej mozzarelli. Aby nie było mdło dodałam przyprawę do mielonego i ostrą paprykę. Pieprzu też nie żałowałam. Aaaaa.. i zamiast bułki tartej coś nowego – mielone orzechy włoskie. Miodzio! Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka (można zastąpić wołowym, wieprzowym) 1 średnia cebula 1 jajko 6 – 7 pomidorków koktajlowych (tyle
Zasmakuj Kuchnistyle="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Rozgrzewamy, patelnię grillową i grillujemy . Warzywa, kroimy w dowolne kawałki ,plastry , jak kto lubi " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Bułki, wstawiamy do piekarnika ,żeby się ładnie odgrzały i zrobiły chrupiące ( wystarczy na 5-6 minut w 200 C , najlepiej na oko żeby zbyt nie ściemniały ) . Ciepłe buły , przekrawamy wzdłuż
Ogrodnik w podróżycałą szklankę. Następnie dodać proszek, żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto. Trzeba będzie jeszcze podsypywać mąką, bo ciasto może się kleić. Gotowe ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na ciasto, lekko docisnąć. Na wierzch posypać kruszonkę. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do zrumienienia
Agusiowe smakołyki