bułki - 33926 przepisów (strona:1428/2262)

Zapiekanki z pieczarkami z indyjską nutką 174

serem - takie proste a jakie pyszne. Już bardzo dawno nie robiłam ani nie jadłam takich zapiekanek, czasem staję na głowie żeby wymyślić coś nowego, a tu proszę bułka, pieczarka i trochę żółtego sera i jest chrupiąca uczta :) Pieczarki przyprawiłam odrobiną garam masali co dało im ciekawy nowy smak. Polecam, wypróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania zapiekanek

Gotuj Się Kto Może
Cebularze 207

Cebularze No to koniec lenistwa :) Przerwa była bardzo długa, bo to już aż osiem miesięcy niepisania, ale dość tego :) Czas reaktywować bloga więc dziś w menu cebularze czyli bułki drożdżowe z cebulą. Moją wersję wzbogaciłam jeszcze pieczarkami i serem i oto co wyszło. Spróbujecie? Składniki potrzebne do przygotowania cebularzy: na ciasto: 500g maki pszennej, 1 opakowanie drożdży suszonych lub opcjonalnie

Gotuj Się Kto Może
Jaja sadzone z pastą z cieciorki 144

główne źródło białka w posiłkach, dlatego troszkę przepisów z jajkami będzie, cierpliwości :) Na początek szybkie jajka sadzone na picie z pastą z cieciorki, tak więc lecimy. Składniki: 2 małe bułki pita z czosnkiem i kolendrą (może być chleb tostowy, ziarnisty co macie pod ręką)  2 jajka 100g ciecierzycy z puszki 15g oliwy z oliwek zielenina (sałatka, pietruszka, szczypiorek

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Klopsiki mięsne z puree z czerwonej soczewicy 200

pieprzem - puree gotowe (uwaga wychodzi BARDZO CZOSNKOWE - jeśli ktoś nie lubi można go pominąć :)). Wyjmujemy zamarynowane mięsko i formujemy klopsiki - wielkość dowolna, ja przed pieczeniem obtoczyłem je lekko w bułce tartej wyszły chrupiące - można tą opcje pominąć i wyjdą bardziej delikatne. Pieczemy max pół godzinki w temperaturze 200 ° C opcja termoobieg - pod sam koniec można włączyć opiekanie z góry. Wersja

Smacznie Pysznie Kalorycznie
SZWEDZKIE BUŁECZKI KARDAMONOWE 129

minut w temp 160 st. Po tym czasie bułeczki smarujemy syropem cukrowym i oprószamy delikatnie cukrem kardamonowym. Pieczemy jeszcze ok 5-8 minut. W razie potrzeby zmniejszyć temperaturę aby bułki nie przypaliły się

Kuchnia w oparach
DYNIOWE ZAKRĘCONE BUŁKI Z PATELNI 158

Ciasto rollujemy i tniemy na małe bułeczki (ok 2-3 cm). Zostawiamy bułeczki na 15 minut. Po tym czasie smażymy nasze bułeczki po ok 7 cm z każdej strony. Bułki idealnie nadają się do podania ich wraz z serem kanapkowym

Kuchnia w oparach
Malinowa tarta z truskawkami 581

Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą, wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wałujemy, najlepiej miedzy foliami. wykładamy do formy wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułka tarta lub mąką, wyrównujemy brzegi, nakłuwamy widelcem spód  pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 15 minut, studzimy. Składniki na masę serową mieszamy do połączenia składników, dodajemy maliny

Wypieki Rene
BABKA CHAŁWOWA 164

utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na babkę lub klasycznej keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą.  Piec około około 30-35  minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem waniliowym

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z gruszką 184

Margaryna 1 szt. Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Jogurt naturalny 2 łyżki Płatki migdałowe 10 dag Aromat cytrynowy 1 szt. Gruszki 1 kg Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Wykonanie: Żółtka jajek, margarynę, cukier, jogurt, i kilka kropel aromatu utrzeć na pulchną masę. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać i połączyć z ubitą na sztywno

Tradycyjna Kuchnia
Ucierane ciasto z owocami i kruszonką 176

śmietanę,esencję waniliową, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Wylać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać masło pokrojone w kawałki i cukier, ucierać 1 minuta, obroty 5 dodać jajka, jogurt, esencję waniliową,ucierać 1 minuta, obroty

Kuchnia Pokoleń
Kopytka z jabłkiem 189

Kopytka bardzo lubimy i dosyć często je robię. Staram się je jakoś urozmaicać i podawać na różne sposoby. Polecam kopytka z sosem lub z bułką tartą .Te są z dodatkiem zmiksowanego jabłka polane zrumienionym masełkiem i oprószone cukrem cynamonowym. Mówię wam, palce lizać. Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 350 g twaróg półtłusty łowicki 100 g mąki krupczatki

Ala piecze i gotuje
Symbolika jedzenia, czyli domowy chleb graham 158

kulturze zachodnioeuropejskiej. Także w polskiej tradycji kruszyna chleba, o której pisał Norwid, to coś więcej niż żywność. To także w dzisiejszych czasach smak tradycji, do której naprawdę warto powracać. Bułki, bułeczki, bagietki, croissanty, ciabatty, focaccie – to rewelacyjne i smaczne pieczywo, ale nie ma to jak kromka świeżego chleba z ulubionej piekarni. Albo jeszcze lepiej – kromka chleba z domowej piekarenki

KulinarneImpresje.pl
Chleb pszenny z dodatkiem płatków owsianych i miodu, na drożdżach 165

chleb wyszedł A jeśli nie zjecie chleba szybko i poleży sobie kilka dni i stanie się twardawy, możecie namoczyć go w mleku wymieszanym z jajkiem i panierować w bułce tartej. Potem tylko siup na patelnię i pyszne grzanki gotowe. Zapraszam na naprawdę prosty chleb pszenny z płatkami na drożdżach, świetny dla laików. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl

Mieszam w Garnku
Babka marmurkowa (orzechowo-kakaowa) 161

pieczenia 5 jajek 150g orzechów włoskich mielonych 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią  (opcjonalnie cukier wanilinowy) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Tłuszcz oraz bułka tarta do wysmarowania formy                 (jeśli nie posiadamy sylikonowej) Sposób przygotowania: Margarynę, cukier puder oraz szczyptę soli ucieramy na puszystą masę. Dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Pyszne ciasto ambasador-z masą orzechowo-czekoladową i cytrynową. 1066

łyżki kakao BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywno, dodajemy żółtka, cukier i wszystko miksujemy delikatnie. Dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto dajemy do blaszki posypanej bułką tartą i posmarowanej tłuszczem. Biszkopt pieczemy około 10-15 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka.  Studzimy. ***by ciasto było łatwiej wyciągnąć z blaszki polecam wyłożyć ja folią

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania