bułki - 33426 przepisów (strona:1420/2229)

Rzodkiewki z jogurtem 196

wiosenna propozycja kolacyjna. Taką rzodkiewkę z jajkiem na twardo oraz szczypiorkiem bardzo lubię właśnie o tej porze roku. Lekko ostra rzodkiewka świetnie komponuje się z pozostałymi składnikami. Kromka świeżej bułki wrocławskiej lub bagietki to do takiej rzodkiewki świetny dodatek. Jeśli jesteście na diecie, albo po prostu chcecie by sałatka była lżejsza możecie zrezygnować z majonezu. Ja jak wiecie lubię

Smaki Na Talerzu
Drożdżowe bułeczki z czereśniami i rabarbarem! 153

gorące dni zazwyczaj po 40 minutach ciasto wyrośnie i jest gotowe do dalszej pracy. Połowę ciasta wyłóż na stolnicę i podziel na mniejsze kawałki, z każdego uformuj blat - bułkę. Potem to samo zrób z drugą połową. Z tej ilości wyszło mi 12 drożdżówek. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, poukładaj blaty ciasta na bułeczki, na wierzchu poukładaj umyte i osuszone owoce

SMYKWKUCHNI
TORCIK NA ZIMNO WANILIOWY Z TRUSKAWKAMI 829

pieczenia, za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec około 25 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Esencja herbaciano - cytrynowa - Herbatę zaparzyć w 250 ml wody. Wycisnąć sok z połowy cytryny. Następnie dodać do mocnej herbaty

Ciastka - domowe słodkości
Fasolka szparagowa z ryżem i kurczakiem, czyli sama radość gotowania 159

impresje! Szybki obiad z fasolką Szybkie gotowanie może oznaczać zdrowe jedzenie. Uwielbiamy takie połączenia! U progu czerwca ich dominantą stanie się fasolka szparagowa, którą najczęściej jada się obtoczoną w bułce tartej. A może nieco odświeżyć sposób podawania tego wartościowego warzywa? Dzisiejsza propozycja Agaty to kolejny szybki i zdrowy obiad, dietetyczny i prosty w wykonaniu. Fasolka z ryżem i kurczakiem Składniki

KulinarneImpresje.pl
Babeczki karmelowo-orzechowe z czekoladą 150

Palma i szczyptę soli zagniatamy szybko na ciasto i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy wycinamy kółka i wyklejamy nimi foremki do babeczek wysmarowane margaryną i posypane bułka tartą. Ciasto przykrywamy kawałkami papieru do pieczenia, obciążamy fasolą i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15  minut. Po tym czasie zdejmujemy papierki z fasolą i babeczki

Bon appetit mon amie
Sałatka z fenkułem ,ogórkiem i pomidorem w towarzystwie jaja sadzonego. Śniadanie idealne. 131

przyjechał podobno z Włoch, choć ja już tak do końca nie wierzę w to co jest czasem napisane. W każdym razie, takie śniadanko, to nie płatki z mlekiem, ani bułka z masłem. Użyłam oleju z czarnuszki.  Olej z czarnuszki ma lekko gorzki, intensywny korzenny zapach, a jego barwa przechodzi od miodowej do ciemnobrązowej. W kuchni może być stosowany wyłącznie

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami 124

łyżki mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki 30% schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny   Po 1 godzinie wykładamy ciasto na stolnice i wałkujemy placek. Formę do tarty natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto, dociskamy do brzegów. Nadmiar ciasta usuwamy z krawędzi. na spód tarty wykładamy papier do pieczenia tak by okrył całą tartę – nie chcemy żeby nam się boki

MojaQchnia.pl
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym 148

przez praskę. Koperek i pietruszkę posiekać. Pietruszkę i 1/2 część koperku dodać do mięsa, a pozostały zostawić do sosu. Do mięsa dodać czosnek i cebulę, jajko, odciśniętą z mleka bułkę, koperek, pietruszkę, pieprz naturalny, łyżeczkę kolendry, sól i 2 łyżki mąki. Jeśli masa jest zbyt rzadka i trudno formować klopsiki, należy dodać jeszcze łyżkę lub dwie mąki, jednak nie powinny

Kuchcik gotuje
Prawdziwki zapiekane z młodymi ziemniakami 111

woda ). Smażyłem 10 minut , cały czas mieszając. Dodałem ziemniaki. Doprawiłem sola, pieprzem i tymiankiem. Gotowałem na wolnym ogniu 10 minut, często mieszając. Formę do zapiekania wysmarowałem masłem, posypałem tarta bułką, przełożyłem do niej ziemniaki z grzybami. Zapiekałem w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Po tym czasie posypałem startym serem, piekłem jeszcze 10 minut, aż ser się rozpuścił. Po wyjęciu

R'n'G Kitchen
Bruschetta z truskawkami 140

stopni - tak by skórka była chrupiąca, a środek dość miękki . Truskawki kroimy w ćwiartki, doprawiamy solą i pierzem, skrapiamy oliwą i mieszamy z posiekaną miętą. Układamy na bułce i oprószmy startą skórką z cytryny

KUCHNIA POLSKA
Pieczony kalafior z sosem tahini i granatem 173

granatem to mistrzowskie połączenie smaków i w 100% w moim guście i smaku. W końcu znalazłam swój ulubiony sposób na kalafiora! Zawsze lubiłam kalafiora, w dzieciństwie z tartą bułką albo w zupie, a potem w licznych eksperymentach (wiele z nich znalazło się na tym blogu np. pizza na spodzie z kalafiora , chipsy z kalafiora i sera żółtego czy też placuszki

Cooking for Emily
Jak przygotować idealne szparagi? Szparagi zawijane w szynkę parmeńską z jajkiem w koszulce, awokado i pomidorami. 120

osuszam i podsmażam przez minutę. Tak smakują najlepiej.  Po trzecie i najprostsze . Szparagi lubią słone dodatki i masło. Szynka parmeńska, wędzony łosoś, suszone pomidory czy prażona na maśle bułka tarta. Świetnie pasują do chrupiącego opiekanego pieczywa, do cytrynowych sosów, super są w połączeniu z awokado i doskonale współgrają z jajkiem w koszulce czy na miękko, gdyż płynne żółtko robi

Mango Papaja
Fit kotleciki z indyka i cukinii (bez jajek i bułki) 164

Dziś zapraszam po przepis na lekkie kotleciki z mielonego indyka bez dodatku jajek i bułki, za to z suszonymi pomidorami i cukinią do smaku, smaczne, soczyste, obtoczone w dobrej jakości oliwie i smażone na grillowej patelni, doskonały duet tworzą z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki. Składniki na 4-5 kotlecików: 400 g filetu indyka 1 duża  cebula

Wanilia i Kardamon
Łatwe ciasto z rabarbarem 111

obrać, pokroić w ukośne niezbyt grube (około 0,5 cm) plasterki, wymieszać ze 100 g cukru. Spód tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Jajka ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, dodać rozmaryn i skórkę cytrynową, dalej ucierać. Nastepnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Na dnie tortownicy ułożyć rabarbar

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania