bułki - 33426 przepisów (strona:1411/2229)

Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta 173

miksera. Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch ciasta wykładamy ricottę oraz mrożone owoce letnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Zmniejszamy temp do 180 C i pieczemy ciasto przez ok. 1h. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Słodka bułka śniadaniowa, chałka 110

ułożyć na przygotowanej blaszce, przykryć natłuszczoną folią spożywczą i odstawić na 40 minut do ponownego wyrośnięcia. 5. Rozgrzać piekarnik do 190 C. Jajko roztrzepać i posmarować nim obficie wyrośniętą bułkę, można również posypać sezamem. Piec 30-35 minut, aż się przyrumieni. Ostudzić chałkę na metalowej kratce. W sklepie  www.Skworcu.com.pl  z pewnością znajdziecie duży wybór herbat do porannego śniadania

Apetyczna babeczka
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z JABŁKAMI 338

odajemy kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Owoce myjemy , kroimy na kawałki. Ciasto wylewamy na blachę, p rzez sitko posypujemy bułką tartą, u kładamy jabłka. Pieczemy ok. 45 minut w 180C

Ostra na Słodko
Kapuściane kotleciki bezglutenowe – przepis krok po kroku 180

formujemy średniej wielkości kotleciki i panierujemy je w mące jaglanej. Do panierowania można użyć również innej wypróbowanej mąki. Ja preferuję mąkę jaglaną, która dla mnie jest świetnym, bezglutenowym zastępnikiem bułki tartej 8. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę, aż do uzyskania złotego koloru. 9. Po usmażeniu warto ułożyć je na ręczniku papierowym

Okiem Blondynki by McBlondi
Klasyka z odrobiną awangardy 241

Hej! Lubię eksperymentować w kuchni, łączyć smaki, mieszać. Jednak co pewien czas z wielkim smakiem wracam do typowych, klasycznych potraw. Taką potrawą są mielone, które chyba

Tylko pysznie
Krem z pieczonego czosnku 295

przepisy na zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – krem z batatów – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem brokułowy krem Z pieczonego czosnku Przygotowanie : ok 60 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Babka keksowa na białkach 206

łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel olejku waniliowego mieszanka keksowa pół opakowania budyniu malinowego łyżka kakao           Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić z cukrem na sztywno.  Dodawać porcjami, na przemian mąkę i rozpuszczoną margarynę. Dodać olejek i bakalie. Połowę

Praktyczna pl
ciasto kakaowe z owocami i śmietaną galaretkową... 220

dobrze roztrzepać jajka, olej, mleko, cukier, cukier waniliowy, wsypać mąkę z proszkiem, sodą, kakao i połączyć składniki nie za długo mieszając tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką, połowę ciasta wylać do formy, poukładać połowę owoców i wylać resztę ciasta na owoce piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40-45 minut do suchego

W Mojej Kuchni Lubię
” Wieprzowina Samuraja ” , czyli siekana , smażona , doprawiona 259

oleju ( bardzo małej ilości ) , na złoty kolor . Przy smażeniu ,nie mieszać zbyt często , bo puści sok . Genialna , skropiona sosem z frytkami i sałatką lub zapakowana, do ciepłej bułki ..Smacznego !       Artykuł ” Wieprzowina Samuraja ” , czyli siekana , smażona , doprawiona pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Tostowe roladki 196

pomocą wałka, następnie posmarować 5 kromek musztardą, a 5 kromek ketchupem. Na każdej kromce położyć obraną ze skórki parówkę i zrolować. Jajka rozbełtać, posolić, maczać przygotowane parówki, obtaczać w bułce tartej. Smaży ć na rozgrzanym oleju z  obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Roladki z kabanosem 240

Składniki: 6 plastrów schabu 2 kabanosy 6 plasterków sera kawałek papryki konserwowej ajwar ostry Podravka do panierowania: jajko sól, słodka papryka, zioła prowansalskie bułka tarta Przygotowanie: Plastry schabu rozbić i … Czytaj dalej Roladki z kabanosem

czarrna od kuchni
Jak przechowywać mięso – część I 325

możesz przygotować go z wyprzedzeniem, ale jeśli jest w nim surowe mięso lub podroby (na przykład wątróbka), nie trzymaj długo nadzienia w lodówce. Dotyczy to w szczególności farszu z bułką namoczoną wcześniej w mleku. Generalnie jeśli łączysz składniki suche z mokrymi, rób to tuż przed nadzianiem kurczaka. Faszerowany drób nie powinien leżeć w lodówce ani tym bardziej na blacie

Niedzielny kucharz
Koreczki z sercem :) 289

Składniki: papryka konserwowa ogórki konserwowe ser żółty oliwki kabanosy bułka lub chleb tostowy Przygotowanie: Z papryki wyciąć serduszka, ogórki pokroić w plasterki, kabanosy również, pieczywo i ser w kostkę, oliwki … Czytaj dalej Koreczki z sercem

czarrna od kuchni
Pijany łosoś 190

łyżeczka soli 4 łyżki ginu 2 pęczki kopru 1 cytryna Pasta koperkowa: sok z 1 cytryny 4 pęczki koperku 150g migdałów 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku bułka bagietka Wykonanie: 1.  Marynata Musztardy, sól i gin mieszamy ze sobą. Marynujemy łososia ułożonego na folii aluminiowej i posypujemy posiekanym koprem. Na wierzchu układamy plasterki cytryny, zawijamy całość

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety sojowe w cieście serowym z curry 145

Przyznam, że rzadko przyrządzam kotlety sojowe, ale jeżeli już to najczęściej panieruję je w bułce tartej lub przygotowuję w zalewie octowej - klik .  Jednak tym razem kotlety usmażyłam w cieście serowym z mocną wyczuwalną nutą curry. Wyszły przepyszne! To idealna propozycja nie tylko dla miłośników tego typu dań, bo zapewniam, że nie jeden mięsożerca skusi się na taki obiad. Polecam

Di gotuje