drugą szklankę mąki, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Zmiksować. Na koniec wlać olej i ponownie zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przelać do tortownicy nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Na ciasto poukładać umyte i wydrylowane czereśnie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę. Do miseczki wsypać cukier puder i kakao. Wymieszać. Wlewać po łyżce mleko, mieszać
Agusiowe smakołykiknedle (nie za dużo na raz) i gotować partiami po ok 3-4 minuty od wypłynięcia na wierzch. Knedle podajemy polane śmietaną i posypane cukrem i cynamonem lub z bułką tartą zrumienioną na maśle
Smakołyki AsiSkładniki: bułki: 25 dkg mąki 150 ml mleka 2 dkg drożdży 2,5 dkg masła 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko kotlety: 40 dkg mięsa mielonego wołowego 2 łyżeczki … Czytaj dalej Mini burgery
czarrna od kuchniBiałka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ubitych żółtek. Do tak przygotowanych jajek przesiewamy mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną na przykład bułką tartą blachę. Blacha prostokątna duża. Biszkopt po upieczeniu rzucamy z wysokości kolan i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie banany obieramy ze skórki, kroimy na plasterki i obtaczamy w soku z cytryny
MamaOskarkawystygnięciu dodać dwa żółtka i odrobinę masła. Zagnieść i odstawić do lodówki na ok godzinę. Powstałe ciasto rozwałkować powycinać szklanką kółka, faszerować i zalepić. Następnie obtoczyć w białku, bułce tartej i usmażyć w głębokim oleju do złapania koloru.. Smacznego
Gaździnka warzybulionu warzywnego lub drobiowego ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej (lub do smaku) sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła kilka łyżek śmietany do dekoracji Grzanki ziołowe Kilka kromek czerstwej bułki pszennej pokroić w niewielką kostkę, mocno skropić oliwą i wymieszać. Posypać ulubionymi ziołami, mielonym czosnkiem, ostrą papryką i ponownie przemieszać. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataułożyć kilkucentymetrowej odległości na blasze. Przykryć szmatką i zostawić do wyrośnięcia na 40 minut. Po wyrośnięciu dnem szklanki zrobić wgłębienie. Dodać po łyżeczce kremu czekoladowego i kilka malin. Bułki posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st przez 17-18 minut. Po wystudzeniu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i polać każdą drożdżówkę roztopioną czekoladą
Kuchnia w oparachSkładniki na warstwę serową: 250g serka mascarpone 250g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody *** Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą” *** *** Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki *** *** Żelatynę rozpuszczamy w pół
Blog z ApetytemUwielbiam kanapki z tuńczykiem albo makrelą, szczególnie w weekendy z gorącą kawą. Jeśli znudziły Ci się standardowe bułki z szynką albo parówki na śniadanie, zobacz jak szybko możesz przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem. Pasta z tuńczykiem i jajkiem Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem możesz zobaczyć na moim kanale YouTube , gdzie w krótkim ponad minutowym filmiku krok
Rozdomowionamieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w 180 stop. przez około 35 minut. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia ! Masa budyniowa 4. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (w 2 szklankach
Gotowanie...to proste !Zabrałam się za mielone a tu klops. Brak czerstwej i tartej bułki, brak kaszy manny. Nie możesz wyjść do sklepu i co robić ? Patrzę a w szafce leżą grzanki czosnkowe. Dodałam je do masy mięsnej i mielone wyszły super. Czasami warto improwizować. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnicukru trzcinowego 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki sosu sojowego ¼ szklanki posiekanej kolendry ¼ posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka sosu chilli ¾ - 1 szklanka orzeszków ziemnych - można zamienić na bułkę tartą ale dodać jej mniej trochę pokruszonych orzeszkow do obtoczenia klopsików (opcjonalnie) SAŁATKA 4 marchewki garść kolendry garść orzeszków ziemnych garść kiełków fasoli mung (opcjonalnie) SOS 3 łyżki masła orzechowego
Cooking for EmilyZapraszam na Siekańce z kurczaka z serem żółtym Robi się je szybko Nie są drogie Smakują rewelacyjnie Możemy je podać z chrupiącą bułką lub tradycyjnie z ziemniakami czy kaszą;) Polecam ;) Zapraszam również.do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ ;) Będzie mi bardzo Miło ;) A teraz przepis: Składniki na ok 12 kotlecików : ⚽ 500 g fileta z kurczaka
Gotowanie PatkiNiebo w gębie! Wypasiona kanapka w sam raz na meczowe emocje, których nie brakuje. Ciabatta z mortadellą i cukinią / 1 porcja Składniki: 1/3 chleba ciabatta lub 1 bułka ciabatta 2 plastry włoskiej mortadelli 1 plaster fety dobrej jakości 3 paski małej cukinii (wstążki) kilka listków świeżej bazylii 2 łyżki startego grana padano lub parmezanu oliwa z oliwek
Moja smaczna kuchniapłaska łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Farsz: ok. 450 g mielonego mięsa wieprzowego 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1 jajko 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka majeranku sól i pieprz Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Czosnek obrać, umyć i pokroić bardzo drobniutko. Mięso
Simply Food