bułki - 33926 przepisów (strona:1405/2262)

Pulpeciki z czosnkiem i rozmarynem 150

Główki czosnku (1 cała plus 6 ząbków) 1 tbsp Sosu Worcestershire (pomiń jeśli stricte Paleo) 1 Mała cebula 1 tbsp Mąki z migdałów lub migdałów ziemnych (lub bułki tartej jeśli spożywasz gluten) 1 Jajko Gałązki świeżego rozmarynu Sól i pieprz Oliwa z oliwek Odpal piekarnik niech się nagrzewa. Obetnij z góry główkę czosnku, polej lekko oliwą, zawiń w folię aluminiową

Oslov.
Wilgotna Babka Dyniowo - Imbirowa 146

cynamon, imbir starty, kakao i ewentualnie skórkę pomarańczową. Mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników.  Niepełna szklanka dyni (szklanka o pojemności 250 ml ) Wykładamy do blaszki wysmarowanej i wysypanej bułką tartą lub wyłożona papierem do pieczenia . Pieczemy w 180 stop przez około 40-50 min. patyczek włożony do środka ciasta musi być suchy. Polewa czekoladowa 4. W garnuszku umieszczamy wszystkie

Gotowanie...to proste !
Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami 154

Dobrym spoiwem jest jajko, aczkolwiek samo w 90 proc. składa się z wody i dodane w niewłaściwych proporcjach tylko rozrzedza masę mięsną zamiast ją związać. Na ratunek przychodzi wtedy bułka tarta, która wchłania wilgoć. Tyle tylko, że można ją przedawkować i w efekcie powstaną pulpety mięsno-chlebowe. Pulpeciki, które nigdy się nie rozpadają Wszystkie te problemy zupełnie nie dotyczą pulpecików

Niedzielny kucharz
Ciasto z batatów 159

opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starte bataty dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Formę do ciasta ( 22*32 cm ) natłuścić i oprószyć tartą bułką lub mąką pszenną. Do tak przygotowanej formy przełożyć ciasto z batatów. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem. Piec przez 45 minut ( do suchego

WSZYSTKO SMACZNE
Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie 360

tortownicy lub dużej szklanej miski wysmarowanej delikatnie olejem*** *** Całość zalewamy masą serową i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę *** *** Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”. Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na cieście galaretkowo-serowym*** *** Całość wkładamy do lodówki. Gdy ciasto całkowicie stężeje, foremkę przykrywamy

Blog z Apetytem
Wilgotna babka budyniowa 234

sobą. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Następnie dodać mokre do suchych składników. Po wymieszaniu dodać budyń w proszku i wymieszać do połączenia składników. Formę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, masę przelać do formy. Piec w temperaturze 175 stopni przez ok 45 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągnąć ciasto z formy, przestudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Motylkowa Kuchnia
Babeczki dyniowe 186

wyrośniętymi drożdżami i mąką. Dokładnie mieszamy – masa powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu. Nakładamy po łyżce ciasta do foremek na babeczki (wyłożone papilotkami lub wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą). Odstawiamy do wyrośnięcia. Przez około pół godziny ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 25 minut. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam

Ciastkozercy
Ciasto z budyniem i brzoskwiniami. 207

schłodzić w zamrażalniku około 30 minut. Można też schłodzić w lodówce 2-3 godziny. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w temperaturze 190 stopni 10-15 minut. W tym czasie obrać ze skórki brzoskwinie i pokroić w kostkę. Ugotować budyń. Szklankę mleka wlać do naczynia, dodać  budynie

Agusiowe smakołyki
Nowe jesienne menu - Stekówka - steki i burgery 167

chciał zdradzić mi z jakiej części krowy robią burgery, ale są one niesamowite! Przysięgam, że nigdy nie jadłam bardziej soczystego i lepiej przyprawionego kawałka wołowiny! Mogłabym wyjąć go z bułki i wsunąć samego, ale muszę przyznać, że dymny posmak boczku oraz pozostałe dodatki tylko dodają temu burgerowi charakteru. Pycha! 😍 W menu znajdziecie także klasyczne grzybowe consomme, krewetki czy sałatkę

Cooking Monster
CYTRYNOWIEC Z KREMEM 161

ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, której spód wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa budyniowa kakaowa - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości
TWAROŻEK Z TUŃCZYKIEM 139

kcal (B:76,2g W:8,9g T:12,1g) 1 z 3 porcji: 149 kcal (B:25,4g W:2,9g T:4g) 1 porcja podana z bułką grahamką (75g) i ogórkiem kiszonym (3 szt. 75g):  377 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Deser cytrynowy z lemon curd... 295

Plated Cravings . Składniki: (na 3-4 porcje) 1/2 szklanki lemon curd 1 szklanka śmietanki do ubijania, schłodzonej 1/4 szklanki cukru pudru 6 herbatników, ulubionych, np. imbirowych, pokruszonych do konsystencji bułki tartej W sporej misce ubij mikserem śmietankę, lemon curd i cukier. [Mnie udaje się to najlepiej, kiedy lemon curd jest w temperaturze pokojowej.] Po 3-5 minutach powinien powstać

Lejdi of the house
Smerfny sernik z borówkami 202

łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 250ml mleka 2 galaretki niebieskie 250ml wrzątku Warstwa z galaretki: 2 galaretki niebieskie 250g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Spód: Sucharki zmiksować do postaci bułki tartej, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 23 cm, wstawić do lodówki. 2. Masa serowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania