bułki - 33426 przepisów (strona:1403/2229)

Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów 141

kilku ich rodzajów. Ja tym razem zdecydowałam się na ser biały. Połączyłam go z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Podałam z ciepłymi jeszcze bułeczkami z buraczkiem ćwikłowym. Przepis na bułki macie tutaj: Bułeczki drożdżowe z buraczkiem ćwikłowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz

mecooks
Kebabowa surówka z pekinki 4148

frytek . Genialnie prosta , a do tego wegetariańska. Moi chłopcy nie przepadają za surowymi warzywami ale ta zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 puszka

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka z kulkami mięsnymi i warzywami 355

oregano :-) Polecam i życzę miłego poniedziałku :-) Składniki kulki mięsne: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1,5 łyżeczki musztardy 2 łyżki ketchupu  sól pieprz 5 łyżek bułki tartej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1. Mięsa przekładamy do miski, do niego dodajemy pokrojoną na drobno cebulę, czosnek przepuszczony przez praskę i resztę składników. Mieszamy, formujemy małe kulki

kruche babeczki
Pulpeciki z czosnkiem i rozmarynem 104

Główki czosnku (1 cała plus 6 ząbków) 1 tbsp Sosu Worcestershire (pomiń jeśli stricte Paleo) 1 Mała cebula 1 tbsp Mąki z migdałów lub migdałów ziemnych (lub bułki tartej jeśli spożywasz gluten) 1 Jajko Gałązki świeżego rozmarynu Sól i pieprz Oliwa z oliwek Odpal piekarnik niech się nagrzewa. Obetnij z góry główkę czosnku, polej lekko oliwą, zawiń w folię aluminiową

Oslov.
Wilgotna Babka Dyniowo - Imbirowa 110

cynamon, imbir starty, kakao i ewentualnie skórkę pomarańczową. Mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników.  Niepełna szklanka dyni (szklanka o pojemności 250 ml ) Wykładamy do blaszki wysmarowanej i wysypanej bułką tartą lub wyłożona papierem do pieczenia . Pieczemy w 180 stop przez około 40-50 min. patyczek włożony do środka ciasta musi być suchy. Polewa czekoladowa 4. W garnuszku umieszczamy wszystkie

Gotowanie...to proste !
Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami 116

Dobrym spoiwem jest jajko, aczkolwiek samo w 90 proc. składa się z wody i dodane w niewłaściwych proporcjach tylko rozrzedza masę mięsną zamiast ją związać. Na ratunek przychodzi wtedy bułka tarta, która wchłania wilgoć. Tyle tylko, że można ją przedawkować i w efekcie powstaną pulpety mięsno-chlebowe. Pulpeciki, które nigdy się nie rozpadają Wszystkie te problemy zupełnie nie dotyczą pulpecików

Niedzielny kucharz
Ciasto z batatów 125

opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starte bataty dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Formę do ciasta ( 22*32 cm ) natłuścić i oprószyć tartą bułką lub mąką pszenną. Do tak przygotowanej formy przełożyć ciasto z batatów. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem. Piec przez 45 minut ( do suchego

WSZYSTKO SMACZNE
Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie 314

tortownicy lub dużej szklanej miski wysmarowanej delikatnie olejem*** *** Całość zalewamy masą serową i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę *** *** Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”. Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na cieście galaretkowo-serowym*** *** Całość wkładamy do lodówki. Gdy ciasto całkowicie stężeje, foremkę przykrywamy

Blog z Apetytem
Wilgotna babka budyniowa 194

sobą. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Następnie dodać mokre do suchych składników. Po wymieszaniu dodać budyń w proszku i wymieszać do połączenia składników. Formę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, masę przelać do formy. Piec w temperaturze 175 stopni przez ok 45 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągnąć ciasto z formy, przestudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Motylkowa Kuchnia
Babeczki dyniowe 154

wyrośniętymi drożdżami i mąką. Dokładnie mieszamy – masa powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu. Nakładamy po łyżce ciasta do foremek na babeczki (wyłożone papilotkami lub wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą). Odstawiamy do wyrośnięcia. Przez około pół godziny ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 25 minut. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam

Ciastkozercy
Ciasto z budyniem i brzoskwiniami. 177

schłodzić w zamrażalniku około 30 minut. Można też schłodzić w lodówce 2-3 godziny. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w temperaturze 190 stopni 10-15 minut. W tym czasie obrać ze skórki brzoskwinie i pokroić w kostkę. Ugotować budyń. Szklankę mleka wlać do naczynia, dodać  budynie

Agusiowe smakołyki
Nowe jesienne menu - Stekówka - steki i burgery 143

chciał zdradzić mi z jakiej części krowy robią burgery, ale są one niesamowite! Przysięgam, że nigdy nie jadłam bardziej soczystego i lepiej przyprawionego kawałka wołowiny! Mogłabym wyjąć go z bułki i wsunąć samego, ale muszę przyznać, że dymny posmak boczku oraz pozostałe dodatki tylko dodają temu burgerowi charakteru. Pycha! 😍 W menu znajdziecie także klasyczne grzybowe consomme, krewetki czy sałatkę

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania