bułki - 33926 przepisów (strona:1396/2262)

Muffinki z nutellą 208

dodaję kilka kropel olejków np. waniliowego, śmietanowego) Nutella Wszystkie składniki mieszamy razem na gładką masę.  Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.  Do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub po prostu wyłożonej foremkami do muffinek wlewamy po łyżce ciasta.  Dokładamy po ok. łyżeczce nutelli i przykrywamy niecałą łyżką ciasta.  Pieczemy ok. 20-25 min w zależności

W kuchni bez szafek
Sałatka ze szpinaku z fetą i boczkiem 205

patelni co pozostał po smażeniu boczku i podpiekłam kromki na rumiano z każdej strony. Tak przygotowane grzanki były dodatkiem do mojej sałatki :) Można również pokroić w kostkę chleb albo bułkę, podsmażyć na tłuszczu i takimi grzankami posypać sałatkę. Ja wolałam wersję z grzanką z boku a nie w sałatce. Zamiast boczku można dodać podsmażone kawałeczki kurczaka. Będzie smakowało równie wyśmienicie

Pieprzyć z Fantazją
Tort makowo-orzechowy 330

biszkopt: 300 g maku 250 g cukru pudru 8 jajek 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 kostki masła 600 g … Czytaj dalej Tort makowo-orzechowy

czarrna od kuchni
Rolada makowa 178

łyżka cukru 1 jajko Masa makowa: 20 dkg maku 2 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 10 dkg cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki skórki z cytryny bułka tarta do wysypania formy 1 łyżka margaryny do nasmarowania formy kandyzowana skórka pomarańczy do przybrania ciasta Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 8 dkg cukru pudru Jak przygotować makową roladę

mecooks
Miała być musztarda... 167

lecz lekko pikantny dżem. Następnym razem dodam co najmniej raz tyle angielskiej musztardy. A w tym roku będę jeść nasz pigwowy musztardo-dżem, bo smakuje genialnie na serach, mięsach, bułkach i na łyżce. Nie jest tym, czego się po nim spodziewałam, ale jest pyszny. Widzicie? Czasem może i nie wyjdzie musztarda, ale dżem z tego całkiem całkiem. Teraz powinnam zgrabnie

les mirabelles
Dyniowy sernik Izaura 436

proszkiem do pieczenia i kakao. Wsypać do masy jajecznej i zmiksować na niższych obrotach. Kiedy ciasto będzie jednolite, przelać do formy (23 x 35 cm)wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wyrównać wierzch. Zmielony twaróg, puree z dyni, cukier i budyń przełożyć do misy miksera i zmiksować. Kiedy wszystko się połączy, łyżką wykładać masę serową na surowe ciasto czekoladowe. Nakładać

https:KKuchniaMniam
Babka makowo-drożdżowa, pyszna 150

Gdyby ciasto było zbyt kleiste podsypać mąką i lekko ponownie zagnieść. Nałożyć farsz z maku i zawinąć jak roladę. Formę do babki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Delikatnie i sprawnie szybko włożyć roladę do formy, tworząc koło. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 130 C i włożyć formę z ciastem. Zwiększyć temperaturę do 180C i piec babkę godzinę. Chwilkę zostawić

Kuchnia Pokoleń
Puree z kalafiora w towarzystwie ryby i marchewki z groszkiem 197

intensywnie mieszając w celu uniknięcia przypalenia. Wykładamy na talerz i posypujemy tymiankiem. Filety z ryb obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju w panierce:mąka, jajko,bułka tarta. Opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem wsypujemy do rondla, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy łyżeczkę masła, łyżeczkę cukru, pół łyżeczki soku z cytryny

Kulinarne przemyslenia
PULPETY W SOSIE POMIDOROWO-OGÓRKOWYM (Z MIĘSA MIESZANEGO) 189

wystudzoną) cebulę, kaszę manną, przyprawy oraz 2-3 łyżki wody. Mase dokładnie wyrabiamy kilka minut. Następnie wilgotnymi dłońmi formujemy małe pulpeciki. Możemy je po uformowaniu obtoczyć w mące, bułce tartej lub kaszy manny, chociaż to nie jest konieczne.  Smazżmy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Na sos: 2 cebule 1 papryka czerwona 150 g pieczarek puszka pomidorów w sosie

Walijskie Pichcenie
Świąteczne pierniczki 353

jest solidny. Czysta ekonomia. Następna ważna rzecz, to nie trzeba niczym go natłuszczać. Ciasto w ogóle nie przywiera do papieru. Pamiętam kiedyś trzeba było papier natłuścić i posypać bułką tartą. W żadnym wypadku! Blaszka - papier do pieczenia - ciasto. Nic się nie przyklei i nie przypali, no chyba że ciasto przetrzymamy dłużej w piekarniku :) A tak dodam, że ten papier

Pieprzyć z Fantazją
Drożdżowe bułeczki z mięsno-pieczarkowym nadzieniem 155

Patrząc na ten przepis zastanawiałam się czy to aby nie jest jakiś żart. Wszystko w nim budziło moją wątpliwość – ilość drożdży, ilość płynów w stosunku

Smaki Na Talerzu
NAJLEPSZA SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE 722

papierem do pieczenia ( boki również wykładamy ). Nakłuwamy, podpiekamy ok. 12-15 minut w 170C. Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach, dodajemy pół szklanki cukru, cynamon ( nadmiar soku odlewamy ) oraz bułkę tartą. Dokładnie mieszamy, wykładamy na podpieczony, lekko wystudzony spód. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec powoli wsypując cukier. W momencie kiedy masa będzie szklista wsypujemy kisiel i delikatnie mieszamy,. Pianę

Ostra na Słodko
Klopsiki w sosie śmietanowo musztardowym 247

wnętrz, kuchni, łazienki jak i całego domu.  Składniki: Klopsiki: około 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula  2 ząbki czosnku 1 jajko surowe 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka musztardy dijon 0,5 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku Dodatkowo: około 0,5 l bulionu

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania