bułki - 33426 przepisów (strona:1390/2229)

Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem 131

wymiarach około 10 cm x 22) Warstwa mięsna: 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem wieprzowe) 1 cebula 1/2 ugotowanej marchewki 1/2 ugotowanej pietruszki 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska) 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki gałka muszkatołowa sol, pieprz Szpinak: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (około 450g) 1 łyżka masła

Di gotuje
Daktylowe Ciasto Z Jabłkami 172

część mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy, a następnie dodajemy resztę mąki oraz mleko. Miksujemy i gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej i wysypanej bułką tartą. 3. Na wierzchu ciasta układamy plasterki jabłek. Ciasto pieczemy w 180 stop. przez około 45-50 minut. Ciasto jest wtedy gotowe gdy wbity, drewniany, patyczek w środek ciasta jest

Gotowanie...to proste !
Pielmienie(pierogi z surowym mięsem) 128

przyklejało. 3. Z czym podawać? zgodnie z tradycją rosyjską… w bulionie, z rozpuszczonym masłem, z gęstą śmietaną; ja polecam także… surówkę, sałatkę obiadową, skwareczki, smażoną cebulkę, tartą bułkę przyrumienioną na maśle.         Na obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Placki ziemniaczane najprostsze

Kulinarne S.O.S.
Precle bez parzenia 130

Precle bez parzenia Precle to dość pracochłonna potrawa , a raczej wypiek . Oczywiście to że nie jest ze mnie mistrzunio piekarnika to już wiecie .Tak więc nie

Ogrodnik w podróży
Keks makowy z bakaliami 156

nadal miksować do połączenia się składników. Do gotowej masy wsypać bakalie,  delikatnie i krótko wymieszać. Masę wylać do formy prostokątnej o wymiarach 30*11 cm wysmarowanej i wysypanej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni z termoobiegiem i piec około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na metalowej kratce

Ala piecze i gotuje
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z BRZOSKWINIAMI 132

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukier ubijamy z jajkami, dodajemy kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę, przez sitko posypujemy bułką tartą. Układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy ok. 45 minut w 180C. Smacznego

Ostra na Słodko
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 153

koniec partiami przesiewamy mąkę i bardzo ostrożnie łączymy z masą. Do tego celu użyłam drewnianej łyżki. Masę przekładamy do tortownicy (24cm) wyłożonej papierem, wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą. Ewentualnie masę można podzielić na połowę i upiec 2 blaty orzechowe w dwóch tortownicach bez potrzeby przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Raj dla Podniebienia
Środa: Super prosty patent na burgera z indyka 99

dokładnie całość. Uformuj sześć niedużych burgerów. Krok 2 Wyłóż burgery na tackę do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15-18 minut. Podawaj jak klasyczne burgery w przekrojonej bułce lub, jak my, z pieczonymi pieczarkami, szpinakiem i ryżem. Artykuł Środa: Super prosty patent na burgera z indyka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Domowa wuzetka 226

obroty i dodajemy wymieszaną i przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Kończymy mieszać łyżką, aby masa była jednolita. Wylewamy ciasto do wysmarowanej i wysypanej foremki mąką lub bułką tartą. Pieczemy w temperaturze około 170-175st. 15 minut lub do suchego patyczka. Powtarzamy czynność przy drugim cieście, biorąc tę samą ilość składników. Poncz dla dorosłych, jeśli ciasto mają

Leśny Zakątek
Kotleciki z kaszy jaglanej i kapusty kiszonej 97

miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jajko, podsmażoną cebulkę, ser i mąkę.Wyrabiamy masę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Namoczonymi w wodzie rękoma nabieramy masę i formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy,smażymy kotleciki na małym ogniu po kilka minut z obydwu stron na złoty kolor . Podajemy z sosem, lub jako samodzielne danie. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pikantne burgery wołowe 87

Pikantne burgery wołowe to bardziej charakterna i zdecydowanie ostrzejsza wersja klasycznych burgerów, które znajdziecie już na blogu. Domowa bułka, soczysta wołowina i pikantny sos majonezowy. Doskonały domowy fast-food w wersji slow-food :) Artykuł Pikantne burgery wołowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Naleśniki z twarogiem 88

przyrządzić doskonałe naleśniki z twarogiem? Poznajcie mój wielokrotnie wypróbowany przepis i przygotujcie wyśmienite domowe naleśniki z białym serem. To naprawdę bułka z masłem! Naleśniki to danie, które uwielbiam za ogromną uniwersalność. Podawane są w formie wytrawnej (z pieczarkami, mięsem, szpinakiem, warzywami) lub słodkiej (z dżemem, kremem czekoladowym, masłem orzechowym, bitą śmietaną czy twarogiem). Na [...] Artykuł Naleśniki z twarogiem pochodzi

Pogotujmy.pl
Dietetyczne pulpety drobiowe w sosie koperkowym bez śmietany 238

które wyszły smacznie!  Co powiecie na tradycyjne pulpeciki drobiowe, ale w wersji light? Od dziś to mój numer 1 ! Smakują lepiej niż w tradycyjnej wersji- na śmietanie, z bułką zamiast płatków owsianych...Nieskromnie przyznam, że wyszły rewelacyjne!   Składniki: 400 gram mięsa mielonego z kurczaka 1 średnia marchew 3 łyżeczki koperku 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka

Tradycyjna Kuchnia
Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej 150

Zdrowa panierka kukurydziana idealnie się sprawdzi jako zamiennik tradycyjnej panierki bazującej na bułce tartej i mące. Zobaczcie sami! Mam tę słabość, że uwielbiam panierowane mięso, co nie jest zbyt korzystne dla mojego zdrowia. Zdrowa panierka, a raczej przepis na nią chodził już za mną od dłuższego czasu, dlatego zrobiłam właśnie taką kukurydzianą “otoczkę” do filetów z indyka. Jako

A to pestka

Proponowane wyszukiwania