bułki - 33426 przepisów (strona:1382/2229)

Klopsiki z indyka w sosie paprykowym 184

ziemniakami, kopytkami albo – w najmniej dietetycznej odsłonie – z domowymi frytkami . SKŁADNIKI KLOPSIKI Z INDYKA – 12-13 sztuk 500g udźca z indyka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej (bezglutenowo- taka sama ilość zmielonych albo błyskawicznych płatków owsianych) 1 łyżka oleju ryżowego, słonecznikowego lub rzepakowego 1 pełna łyżka musztardy Dijon 1 łyżka sosu Worcester ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki świeżo

Karo in the Kitchen
Murzynek z bitą śmietaną i wiśniami 263

waniliowy oraz żółtka. Miksujemy na jednolitą masę.  Białka ubijamy na sztywną pianę i  łączymy z ciastem delikatnie mieszając za pomocą rózgi. Dużą blachę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Nakładamy ciasto. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180°C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia, a następnie dużym nożem przekrawam na dwa blaty. Z górnej części odkrawamy wyrośnięty wierzch

Qchnia po prostu
Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) 142

minut, mieszając od czasu do czasu. Podduszone jabłka odstawiamy do wystygnięcia. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Okrągłą forme o średnicy 24 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od suchych składników. W misce mieszamy mąkę z sodą, cynamonem, przyprawą do pierników i solą. W drugiej misce miksujemy masło z cukrem, wbijamy jajko

La grande e la piccola cuoca
Ciasto Reese’s bez pieczenia + film 109

opakowania śmietan-fixu dodatkowo 150 g gorzkiej lub mlecznej czekolady przepis Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i lekko studzimy. Precle miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Do precli wlewamy roztopione masło i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wsypujemy zmieszane z masłem precle i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając

Smakowite Dania
JAJECZNICA NA MAŚLE 105

zmielonym pieprzem, pieprzem ziołowym, czerwoną, mieloną papryką lub curry.  do masy jajecznej możemy również dodać: cebulę, obraną, pokrojoną w drobną kostkę i przesmażoną na łyżce masła grzanki z bułki pokrojonej w kostkę i przesmażonej na maśle twardy, utarty ser żółty posiekane filety anchois wędzoną rybę ugotowany zielony groszek pomidora, obranego ze skórki, pokrojonego w plasterki, oczyszczonego z soku oraz

Moja Książka Kucharska
Rolada z mięsa mielonego 127

Proste w przygotowaniu ,instrukcja krok po kroku również na filmie https://youtu.be/NpEz-AI7BUA,zapraszam:) Składniki 1 kg mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżka natki pietruszki 1 mała papryka pokrojona w kostkę kilka plastrów surowej szynki kilka plastrów żółtego sera podłużna … Czytaj dalej Rolada z mięsa mielonego

gotuj ze mną
Muffinki z nutellą 180

dodaję kilka kropel olejków np. waniliowego, śmietanowego) Nutella Wszystkie składniki mieszamy razem na gładką masę.  Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.  Do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub po prostu wyłożonej foremkami do muffinek wlewamy po łyżce ciasta.  Dokładamy po ok. łyżeczce nutelli i przykrywamy niecałą łyżką ciasta.  Pieczemy ok. 20-25 min w zależności

W kuchni bez szafek
Sałatka ze szpinaku z fetą i boczkiem 178

patelni co pozostał po smażeniu boczku i podpiekłam kromki na rumiano z każdej strony. Tak przygotowane grzanki były dodatkiem do mojej sałatki :) Można również pokroić w kostkę chleb albo bułkę, podsmażyć na tłuszczu i takimi grzankami posypać sałatkę. Ja wolałam wersję z grzanką z boku a nie w sałatce. Zamiast boczku można dodać podsmażone kawałeczki kurczaka. Będzie smakowało równie wyśmienicie

Pieprzyć z Fantazją
Tort makowo-orzechowy 274

biszkopt: 300 g maku 250 g cukru pudru 8 jajek 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 kostki masła 600 g … Czytaj dalej Tort makowo-orzechowy

czarrna od kuchni
Rolada makowa 149

łyżka cukru 1 jajko Masa makowa: 20 dkg maku 2 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 10 dkg cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki skórki z cytryny bułka tarta do wysypania formy 1 łyżka margaryny do nasmarowania formy kandyzowana skórka pomarańczy do przybrania ciasta Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 8 dkg cukru pudru Jak przygotować makową roladę

mecooks
Miała być musztarda... 140

lecz lekko pikantny dżem. Następnym razem dodam co najmniej raz tyle angielskiej musztardy. A w tym roku będę jeść nasz pigwowy musztardo-dżem, bo smakuje genialnie na serach, mięsach, bułkach i na łyżce. Nie jest tym, czego się po nim spodziewałam, ale jest pyszny. Widzicie? Czasem może i nie wyjdzie musztarda, ale dżem z tego całkiem całkiem. Teraz powinnam zgrabnie

les mirabelles
Dyniowy sernik Izaura 378

proszkiem do pieczenia i kakao. Wsypać do masy jajecznej i zmiksować na niższych obrotach. Kiedy ciasto będzie jednolite, przelać do formy (23 x 35 cm)wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wyrównać wierzch. Zmielony twaróg, puree z dyni, cukier i budyń przełożyć do misy miksera i zmiksować. Kiedy wszystko się połączy, łyżką wykładać masę serową na surowe ciasto czekoladowe. Nakładać

https:KKuchniaMniam
Babka makowo-drożdżowa, pyszna 125

Gdyby ciasto było zbyt kleiste podsypać mąką i lekko ponownie zagnieść. Nałożyć farsz z maku i zawinąć jak roladę. Formę do babki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Delikatnie i sprawnie szybko włożyć roladę do formy, tworząc koło. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 130 C i włożyć formę z ciastem. Zwiększyć temperaturę do 180C i piec babkę godzinę. Chwilkę zostawić

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania