Wegański sos toffi 1 kg kwaskowatych jabłek sok z połowy cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto umieśc na blacie i za pomocą dużego noża siekaj , aż do usyskania konsystencji bułki tartej. Ciasto po około 5 minutach powinno zacząć się sklejać. Formę do pieczenia wysmaruj delikatnie olejem (papier do pieczenia nie zda tu egzaminu, bo ciasto zacznie spływać). Formę z ciastem
greenscarfPoncz: cukier zalewamy przegotowaną wodą, studzimy. Doprawiamy do smaku amartto. Jeśli ktoś woli, poncz można zastąpić likierem kokosowym lub malbu. Krem kokosowy : w 0,5 szklanki rozrobić budyń, bułkę tartą oraz żółtka. Pozostałą część mleka zagotować razem z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Do gotującego mleka dodać rozprowadzoną mieszaninę. Ugotować budyń, przykrywamy folią spożywczą (aby zapobiec powstaniu kożucha). Wystudzić
Słodki ZakątekWegański sos toffi 1 kg kwaskowatych jabłek sok z połowy cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto umieśc na blacie i za pomocą dużego noża siekaj , aż do usyskania konsystencji bułki tartej. Ciasto po około 5 minutach powinno zacząć się sklejać. Formę do pieczenia wysmaruj delikatnie olejem (papier do pieczenia nie zda tu egzaminu, bo ciasto zacznie spływać). Formę z ciastem
greenscarfzdrowa. Dziś po prostu ją podsmażyłam i tak podana znakomita jest na śniadanie czy jako dodatek do obiadu. Próbowaliście już tak podanej cukinii? polecam bo warto. Cukinia panierowana w bułce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 kg schabu wieprzowego 1 cebula kilka różyczek brokuła 3 liście jarmużu 1 żółta papryka sól, pieprz do panierowania: 1 jajko przyprawy mąką i bułka tarta Przygotowanie: Cebulę obrać, … Czytaj dalej Zielono nadziane roladki schabowe
czarrna od kuchniłyżki budyniu śmietankowego 120g płatków migdałowych Polewa: 150g białej czekolady 2 łyżki masła 5 łyżek śmietany 30% 30g płatków migdałowych Wykonanie: 1. Spód: herbatniki zmiksować blenderem do postaci bułki tartej, dodać masło w temperaturze pokojowej, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód tortownicy o średnicy 23 cm wyłożony papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na około 30 minut. 2. Masa serowa
Szalona Kuchnia Ewelinymuffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub zrobić samemu z papieru do pieczenia (jak? można zobaczyć np. w tym wpisie albo na filmiku na moim Instagramie w wyróżnionych relacjach). Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym
Ciastkozercytytule, są to mega szybkie bułki, wyrabiamy ciasto a potem formujemy bułeczki i do piekarnika. Znakomite będą do szkoły czy pracy, do zup, sałatek, posypać można różnymi ziarnkami zgodnie z upodobaniami. Spróbujcie zresztą sami, polecam. Bułeczki z czarnuszką na śniadanie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieidealna propozycja na domowy rodzinny obiadek. Przepis wyszperałam na blogu Przy stole . Składniki (na 4 porcje): 800 g mieszanego mielonego mięsa 1-2 czerstwe kajzerki mleko do namoczenia bułek 1 duża cebula 4 łyżki masła 2 jajka zioła prowansalskie pieprz, sól mąka olej do smażenia duża puszka krojonych pomidorów bez skóry (1 użylam jednej
cucinare