bułki - 33926 przepisów (strona:1394/2262)

Wilgotny Piernik Z Buraczkami 207

miodem, kakao, starte na najmniejszych oczkach lub zblendowane buraczki, bakalie, powidła oraz przyprawę do piernika. Mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku elektrycznym w 180 stop przez około 1 h. W piekarniku gazowym w 200 stop przez około 50-60 min. Polewa W rondelku zagotowujemy śmietankę, odstawiamy

Gotowanie...to proste !
Wigilia bez mleka. Świąteczne przepisy dla dorosłych i dla dzieci 279

pieczarkami można podać dzieciom, które skończyły 1. rok życia. To także świetna opcja dla osób z wrażliwym żołądkiem. Taką kapustę można wykorzystać też jako farsz do pierogów, krokietów czy bułek. Ryba po grecku Ryba po grecku to jedno z moich ulubionych dań świątecznych. Delikatna smażona ryba i dobrze doprawione warzywa to świetne połączenie. Rybę po grecku najlepiej przygotować co najmniej

Dieta bez mleka
Krokiety z soczewicą w sosie z wędzoną śliwką 118

mała cebula łyżka oleju 3 łyżki ketchupu pikantnego opakowanie serka topionego (80g) pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku panierka: 2 jajka 1,5 szklanki płatków kukurydzianych (można użyć bułki tartej, ale ja nie przepadam) olej do smażenia sos z wędzoną śliwką: szklanka przecieru pomidorowego czerwona cebula łyżka oleju 10 wędzonych śliwek kilka kropel wędzonego tabasco łyżka natki pietruszki szczypta

Mienta blog
Miodowy kuch z suszonymi śliwkami 164

piernika. Miksujemy aż całość będzie miała jednolitą konsystencję. Mieszamy ze startą marchwią i posiekanymi suszonymi śliwkami. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą/kaszą manną. Pieczemy w 180 stopniach C około 50 minut do tzw „suchego patyczka”. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smarujemy wierzch

Pyry na Gaz
Prosta surówka z czerwonej kapusty 187

warzywa zaczeły puszczać sok i zmiękły . Doprawiamy solą , miodem i pieprzem do smaku . Mieszamy z majonezem i możemy serwować z dowolnym daniem . Doskonała także sama , zaserwowana w świeżej chrupiącej bułce Smacznego ! Artykuł Prosta surówka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Keks makowy 154

termoobiegu) grzanie góra plus dół. Keksówkę smaruję lekko olejem i przyklejam papier do pieczenia gładząc boki, wlewam ciasto. Można zamiast papieru wysmarować formę tłuszczem i posypać bułką tartą. Piekę ciasto ok. 50 minut do suchego patyczka. Piekę na środkowej półce piekarnika. Gotowe studzę i dekoruję. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 206

drożdży - szczypta soli Farsz: 0,5 kg kiszonej kapusty 10 dag grzybów suszonych 1 cebula liści laurowy, parę ziarenek ziela angielskiego, sól pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozczyn; Do drożdży dodać cukier dokładnie wymieszać i odstawić aby wyrósł. Ciasto: Mąkę, jaja, olej wymieszać. Dodać rozczyn. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce

RAROSSA
Karp w śmietanie 149

samo jak zwykłego karpia smażonego. Jak to zrobić możesz przeczytaj w tym wpisie: tradycyjny karp wigilijny . Jednak do tego przepisu polecam karpia smażonego tylko w mące, a nie w bułce tartej. Wymoczonego karpia i już oprószonego mąka, odstawić na bok. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na dobrze rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepiej na maśle klarowanym) podsmażyć cebulę

Kulinarne Przeboje
Zapiekanka z pieczarkami na bagietce 143

zastępuje niezdrowy fast food z przydrożnej budki. A smakuje o niebo lepiej i wiemy, że wszystkie składniki są sprawdzone i świeże. Taka domowa zapiekanka może być podawana na bagietce, bułce lub jeśli ich nie mamy to po prostu na chlebie. Rewelacyjnie smakuje jako

Krokusowy Dom
Zupa pomidorowa a la spaghetti 166

pomidorowy. Dodać kostkę rosołową. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 5 minut. Przygotowanie klopsików – mięso mielone wrzucić do miski. Dodać posiekaną drobno cebulkę, jajko, majeranek i bułkę tartą. Wymieszać i uformować małe klopsiki ( wielkości orzecha włoskiego) Do wywaru wlać pomidory z puszki, dodać klopsiki. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Ponownie doprawić solą. Dodać makaron

Kuchnia Pokoleń
TORCIK MAKOWO JABŁKOWY Z MASĄ 132

jabłka i sparzone rodzynki. Delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 25x40 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Piec około 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa waniliowa - 2 opakowania budyniu waniliowych ugotować w 0,5 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z mandarynek. Ciasto mandarynkowe 139

usuwamy pestki jeśli są, a następnie przekładamy do malaksera i miksujemy, studzimy. Rozgrzewamy piekarnik do 180ºC. Przygotowujemy formę o średnicy ok. 24cm, smarujemy ją tłuszczem i oprószamy mąką lub bułką tartą. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Do zmiksowanych mandarynek dodajemy jajka i oba cukry, miksujemy na gładko, dokładamy pozostałe składniki do malaksera i dokładnie mieszamy. Przekładamy (najlepiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z białą czekoladą na białkach. 560

ciasto i uformować kulę. Zawinąć w folię aluminiowa i schłodzić w zamrażalniku minimum 30 minut. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce o dużych oczkach, na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypana bułką tartą. Delikatnie ugnieść ręką. Masło i czekoladę umieścić w miseczce.  Roztopić w kąpieli wodnej często mieszając. Odstawić do przestudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem. Ubijając dodawać partiami ser. Następnie wsypać

Agusiowe smakołyki
BABKA Z MAKIEM (NAJLEPSZA, ŚWIĄTECZNA BABKA, IDEALNA) 199

cukru pudru 2 łyżeczki soku z cytryny DODATKOWO DO DEKORACJI: kandyzowane wiśnie WYKONANIE: BABKA: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Formę na babkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Żółtka ubij z cukrem na gładką i puszystą masę. Wlej ostudzone masło i esencję albo aromat i zmiksuj ponownie.  Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksuj na gładko

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania