bułki - 33426 przepisów (strona:1398/2229)

Papryka faszerowana brokułami i selerem naciowym 177

sobie tyle pięknych kolorów natury, że grzechem jest z nich nie korzystać. Brokuł lubimy w sałatkach kiedy chrupie nam pod zębami, albo jako gotowany podany z masłem i bułką tartą, brokułowa zupa krem z czosnkowymi grzankami też pyszna...  Dzisiaj będzie nieco odmiennie, czyli kolorowa papryka nadziewana brokułami, fetą i selerem naciowym, wspaniałe lekkie danie w wersji wegetariańskiej, które możecie

Apetyczna babeczka
Babka piaskowa waniliowa, bardzo delikatna 207

obroty 3,5 i przez otwór od miarki powoli wlewać gorące masło Pieczenie – nagrzać piekarnik do 170 C. Formę do babki wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną lub bułką tartą. Wlać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku 1 godzinę. Następnie zwiększyć temperaturę do 200 C i piec jeszcze 15 minut. Radzę sprawdzić po godzinie jak jest upieczona

Kuchnia Pokoleń
Ciasto kokosowo - limonkowe 183

etapie nie używamy już miksera ). Na koniec wmieszać wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do głębokiej keksówki * o wymiarach dolnych około 28 x 9 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec w temperaturze 175°C przez około 45 - 50 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto przestudzić w formie przez około 10 minut, następnie wyjąć z formy

Opowieści z piekarnika
Egzotyczny sernik z chia i cytrusowym musem 156

egzotyczny: 300g mango 300g  brzoskwiń 2 pomarańczowe galaretki 1/2 szklanka wody Dekoracja: 5 połówek brzoskwiń 10 płatków migdałowych 40g mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Spód: sucharki zmiksować do postaci bułki tartej, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24cm. Wstawić do lodówki. 2. Masa serowa z chia: Nasiona chia wymieszać w połowie szklanki mleka

Szalona Kuchnia Eweliny
Orientalna pomidorowa 170

zupy kremy – zupa o smaku lasagne – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z pora z boczkiem – zbiór przepisów FIT i odpowiedź

nietylkopasta.pl
Kluski śląskie 128

samą lub z dodatkiem mięsa, np. talarków kiełbasy, wędliny, z gulaszem i ostrą surówką. Smakujemy z pieczonym drobiem, najczęściej kaczką. Lubimy też: świeże wyjęte z wody podane z przesmażoną bułką tartą i masełkiem, z dodatkiem soli i pieprzu lub przesmażone na rumiano lekko chrupiące zjadane ot tak same, łyżką lub z sosem pieczarkowym;) Składniki: 1 kg obranych ziemniaków 1 jajko

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanki z jajkiem 318

kurek. Za każdym razem Wasza zapiekanka z jakiem może być inna. Jak lubisz fast foodowe przepisy w domowym wykonaniu zajrzyj także do: – przepisu na domowy cheeseburger – domowe bułki do hamburgerów – burgery z indyka i cukinii – pizza z szynką i pieczarkami – pizza z patelni – pizza z ciasta francuskiego – pizza na tortilli – pizzę

nietylkopasta.pl
Bułki ze złotym lnem 181

mięciutkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Idealne na śniadanie, na drugie śniadanie do szkoły, na kolację czy do dań obiadowych, zawsze smakują wybornie. Najważniejsze jest że szybko się je robi. Bułki ze złotym lnem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z mieszanką keksową 257

włożyć do zamrażarki na około 30 minut. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej do formy o wymiarach 20 x 30 cm. Wcześniej formę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Żółtka oddzielić od białek, włożyć do misy miksera razem z cukrem i utrzeć do białości. Stale miksując dodawać po trochę zmielony twaróg, proszek budyniowy, wlać rozpuszczone i przestudzone masło, olejek

https:KKuchniaMniam
Chlebek 151

pestki, sezam, sól, cukier, mieszamy. Do suchych składników wlewamy resztę wody oraz rozczyn. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut by ciasto wyrosło. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy do niej ciasto. Odstawiamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 220 C i wstawiamy chlebek na 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę

Zainspirowana w kuchni
Szparagi z jajkiem w koszulce 152

lepiej sięgnąć po inny pęczek. Czas : 15 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: Pęczek szparagów Pęczek rzodkiewki Duża garść pomidorków koktajlowych Kalarepka 2 kromki chleba, albo mała bułka 4 jajka 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz Dresing 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Krok 1 Umyj wszystkie warzywa. Rzodkiewki przekrój na połowy

Niedzielny kucharz
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami 117

razy zamieszać. Dodać pokrojone drobno pomidory, oliwki i bazylię. Zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1-2 godziny. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 części. Formować bułki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Posmarować mlekiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20-25 minut. Wartość energetyczna (1 porcja

Zielona Kuchnia
Sałatka Cezar z kurczakiem 150

Filet z kurczaka myjemy. Osuszamy. Dokładnie oczyszczamy. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy ostrą paprykę, doprawiamy do smaku. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kurczaka. Obtaczamy dokładnie i odstawiamy. Bułkę ciabattę kroimy w kostkę. Obsmażamy na suchej patelni, aby powstały chrupiące i złociste grzanki. Przekładamy na talerz do ostygnięcia. Czosnek obieramy i rozcieramy na desce z solą. W miseczce mieszamy

Moja smaczna kuchnia