bułki - 33426 przepisów (strona:1374/2229)

Babka waniliowo-cytrynowa 109

każdym dodaniu Stopniowo, w trzech turach, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia Dodać jogurt i sok z cytryny, zmiksować Ciasto przełożyć do bardzo dobrze natłuszczonej i wysypanej bułką tartą lub mąką blaszki na babkę o pojemności 2 litrów (ja natłuszczam blaszkę kawałkiem zimnego masła, by utworzyła się grubsza warstwa).  Piec około 40 min. w 160 *C. Po ostygnięciu

Proste Potrawy
Sałatka z kabanosem 137

majonezem i tworzy bardzo pyszny sos. Rzeżuchę siekamy i dodajemy do kabanosów, jajek i ogórków. Dodajemy również majonez, chrzan, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Ja sałatkę podałam w bułce z dużą ilością rzeżuchy, którą uwielbiam. Rzeżucha również bardzo mocno kojarzy mi się z Wielkanocą i zapewne nie tylko mi. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pyszna babka trio-kolorowa babka wielkanocna 3 smaki 126

olej i miksujemy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy sok z cytryny, do drugiej kakao i do trzeciej kisiel. Formę na babkę dokładnie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Następnie wkładamy naprzemiennie  po łyżce ciasto do formy. Babkę pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy, i wyciągamy z formy.  Następnie ucieramy lukier, dekorujemy babkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babka majonezowa 155

wcześniej żółtka. Mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy i stopniowo łączymy z masą, mieszając już łyżką lub na najniższych obrotach miksera. Metalową foremkę smarujemy dokładnie tłuszczem i posypujemy bułką tartą, a jej nadmiar usuwamy. Możemy także użyć formy sylikonowej, wtedy natłuszczamy tylko sam „komin”. Ciasto przelewamy (ok ¾ wysokości formy) i wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z zielonej fasolki szparagowej 121

świeże zioła. Kolosalnie zmieniły one smak sałatki. Zachęcam Was do używania świeżych ziół kiedy tylko możecie. Lubisz fasolkę szparagową? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Fasolkę szparagową z bułką tartą i masłem . The post Sałatka z zielonej fasolki szparagowej appeared first on MeCooks

mecooks
Sernik jogurtowy z jagodami 245

waniliowego Polewa jagodowa: 25 dkg mrożonych jagód 200 ml wody 2 łyżki cukru kryształu 2 płaskie łyżeczki żelatyny Jak przygotować jogurtowy sernik z jagodami . Spód : herbatniki pokruszyć na konsystencję bułki tartej. Kiedy pokruszone, dodać do nich roztopione masło oraz brązowy cukier. Wymieszać po czym przełożyć na okrągłą formę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko ugnieść dłonią aby powstała jednolita całość

mecooks
Kartacze z mięsem 108

Kartacze z mięsem – popularne w niektórych regionach Polski podłużne, owalne pyzy ziemniaczane nadziane mięsem lub grzybami czy kapustą. Podaje się je na gorąco okraszone smalcem ze skwarkami, bułką na maśle albo zeszkloną cebulką.       PRZEPIS NA KARTACZE Z MIĘSEM Składniki na kartacze z mięsem: 3 kg ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól farsz: ugotowane mięso z rosołu

Dorota Smakuje
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 118

kurczaka. Nie napełnij tuszkę tak, żeby można było ją łatwo spiąć wykałaczkami i związać sznurkiem. Farsz jaki ci został przełóż do naczynia do zapiekania, wysmarowanego wcześniej masłem i podsypanego bułką tartą. Wstaw do piekarnika razem z kurczakiem. Piecz 30-40 minut. Krok 4 Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Dno naczynia, w którym będziesz zapiekać kurczaka wysmaruj olejem. Połóż

Niedzielny kucharz
ZAPIEKANE PULPETY 151

liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 ziarna pieprzu, 2 ząbki czosnku, szczypta cukru, 1 łyżeczka bazylii WYKONANIE Pulpety: Mięso mieszamy z jajkiem, namoczoną w mleku a następnie odciśniętą bułką, przyprawami i musztardą. Masę dobrze wyrabiamy, formujemy kulki, obtaczamy w mące. Obsmażamy na oleju ze wszystkich stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Na patelni podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy pomidory

słodki bratek
Kotlety mielone z indyka z ryżem 162

łyżeczka tymianku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 1 łyżeczka kolendry 2,5 łyżeczki soli mąka pszenna pełnoziarnista lub bułka tarta do obtoczenia Sos z suszonych pomidorów: 300 ml jogurtu typu greckiego 10 - 12 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki bazylii pieprz do smaku  oliwa do namoczenia pomidorów

Kuchcik gotuje
Pieczywo bezglutenowe – dwa rodzaje, jeden przepis! 138

Brak pieczywa to jedna z największych bolączek osób, które muszą przejść na dietę bezglutenową. W przypadku mojej córki też tak właśnie było: to za chlebkiem tęskniła

Wiszniówka
A'LA FLACZKI Z KURCZAKA 100

jest z udek kurczaka, z dodatkiem majeranku i przyprawy do flaków smakuje prawie jak tradycyjne flaki :) Pyszna, aromatyczna, pożywna, rozgrzewająca zupa. W sam raz z pajdą chleba lub świeżą bułką. Kto jeszcze nie robił, albo nie lubi flaków wołowych to polecam spróbować tej wersji ;) Składniki: * 3 udka drobiowe * 2,5 litry wody * 1 marchewka * pół korzenia pietruszki * ćwiartka niedużego korzenia

Zrób to smacznie
Babka cytrynowa 118

sól, kolejno dodawać po jednym jajku i po trochę cukru. Następnie dodawać obie mąki, proszek do pieczenia, skórkę cytrynową oraz orzechy. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około godziny. Jeżeli babka będzie upieczona patyczek włożony do środka, po wyjęciu będzie suchy. Upieczoną, gorącą babkę wyjąć z formy

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania