bułki - 33426 przepisów (strona:1367/2229)

CIASTO PIANKOWO - MALINOWE 145

dokładnie zmiksować na gładka masę. Ciasto wychodzi trochę gęste.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno tortownicy wyłożyć 1/2 masy kakaowej, następnie wylać masę jogurtową na którą wyłożyć maliny. Na koniec na maliny wyłożyć punktowo pozostałe ciasto kakaowe. Piec około 60 - 70 minut

Ciastka - domowe słodkości
WIOSENNE CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 131

miksera. Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na ćwiartki. Na patelni stapiamy masło na kruszonkę, dodajemy cukier i mąkę i za pomocą łyżki łączymy składniki, aż powstanie nam kruszonka. Możemy także

Raj dla Podniebienia
STOKROTKOWY WIENIEC FRANKFURCKI - PEŁEN OWOCÓW I WSPOMNIEŃ... 165

łyżeczki cukru  WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C (grzałka góra -dół). Formę o średnicy 23 -24 cm wysmaruj masłem i wysyp delikatnie mąką lub bułką tartą. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia Miękkie masło pokrój w kosteczkę i utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną i puszystą masę. Następnie wbijaj kolejno

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Ptasie mleczko na mleku skondensowanym z malinami 173

sztywno, następnie dodajemy cukier-miksujemy, dodajemy żółtka-miksujemy.Na koniec dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Wylewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem lub posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą,  Pieczemy w temp 170 stopni do suchego patyczka. MASA  Składniki dzielimy na pół. Do miski wlewamy 400ml gorącej wody, dodajemy łyżkę żelatyny,cukru  oraz jedną galaretkę. Dokładnie mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki 366

frużelinę, soki i konfitury, gdy nie ma już truskawek w sklepach to zawsze mamy domowy dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników, czy też do bułki z masłem. Wszyscy dwoją się i troją, aby zaskoczyć swoich czytelników i przygotować jakiś swój autorski przepis z ich udziałem, polecam Wam więc nasze przepisy z truskawkami, w większości autorskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Murzynek na Dzień Matki 109

mieszam rózgą suche składniki. W oddzielnej łączę mokre. Następnie dodaję mokre składniki do suchych, mieszam do połączenia. Dwie formy keksowe wykładam papierem do pieczenia (lub smaruję masłem i wysypuję bułką tartą), wlewam ciasto, po równo na każdą keksówkę. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Dwie keksówki z ciastem wstawiam na środkową półkę piekarnika. Piekę

Zasmakuj Kuchni
Murzynek piernikowy + filmik 221

osobnej miski. 5. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. 6. Mikser przestawiamy na najniższą prędkość i dodajemy stopniowo ubite białka. 7. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do blachy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 8. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na najniższe pięterko, pieczemy przez ok. 45 minut z grzaniem góra-dół

Kawa z mlekiem
Schabowy w koperku 93

jajko sól,pieprz,vegeta WYKONANIE: mięso rozbić, posypać solą i pieprzem, jajko rozbełtać dodać vegetę, drobno posiekany koperek, kotlety włożyć do jajka na 1/2 - 1h,  następnie obtoczyć w bułce i usmażyć na złoty kolor, jeśli zostanie Wam jajko z koperkiem to polejcie mięso i przesmażcie, podać z ziemniaczkami z koperkiem i kalafiorem

Kuchnia Beaty
Tarta z rabarbarem i orzechami laskowymi 107

pudru, nadzienie: 350 g rabarbaru, 2 białka, 100 g cukru pudru, 10 g cukru waniliowego, 140 g orzechów laskowych, 1 łyżka soku cytrynowego, szczypta soli, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Mąkę, pokrojone masło, cukier i żółtka włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć

królestwo garów
Ciasto z rabarbarem 168

cuda w internetach i wzdycham. Pewnie wiecie, że rok temu postanowiłam nauczyć się piec. Oszukuję trochę samą siebie, bo pieczenie miało objąć ciasta wysoce skomplikowane, tymczasem osiągam mistrzostwo w bułkach i chlebach oraz ciastach z gatunku wrzuć i zamieszaj. Okoliczne kury wzdychają do mnie z miłością, bo to co nie wyjdzie, to żrą aż miło. Serio czekam, aż zaczną pukać

ladykitchen
Pasztet ziemniaczany z mięsem 166

zmielone mięso drobiowe. Doprawiamy solą oraz pieprzem i łączymy z posiekaną natką pietruszki. Pieczarki kroimy w talarki i podsmażamy na łyżce masła. Lekko solimy. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie rozsmarowujemy jedną część ziemniaków. Wykładamy mięso dobrze dociskając, usmażone i odparowane pieczarki oraz pozostałe ziemniaki. Wyrównujemy i smarujemy śmietaną. Wkładamy do nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami 139

150g)   Marynata: 1 łyżka soku z cytryny sok i skórka z 1 pomarańczy 1 łyżeczka miodu sól pieprz Ziołowa pierzynka: 100g orzechów ziemnych niesolonych 50g świeżego kopru 1 bułka kajzerka skórka z 1 limonki 4 łyżki soku z limonki 3 łyżki parmezanu 8 łyżek oliwy z oliwek pieprz sól Dodatkowo: 200g kaszy kuskus 1 pęczek szparagów oliwa sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Chińskie gołąbki gotowane na parze (lwie głowy) 167

Dzisiaj pomysł na lekki obiad - chińskie gołąbki gotowane na parze. Do dania wykorzystałam młodą kapustę oraz mięso mielone z szynki. Do gołąbków nie dodawałam bułki, ponieważ mięsne pulpeciki mają w sobie bardzo dużą ilość ugotowanego ryżu. Wbrew pozorom - gołąbki podczas formowania i po ugotowaniu zachowują swój kształt i się nie rozpadają. Aby dodać azjatyckiego posmaku - mięso mielone doprawiłam sosem sojowym

Ugotować
Zupa-krem z białych szparagów na zakwasie 142

piętka”. Prowadzę punkt samotnych chlebków, gdzie mogą sobie spokojnie schnąć. Gdy uzbiera się ich więcej, miksuję je w melakserze. Następnie przesiewam przez sito. Tak otrzymują tartą „bułkę”. Większe kawałki, które zatrzymują się na sicie zostawiam. Wykorzystuję je do zup. Pod wpływem ciepła rozpuszczają się. Zagęszczają zupę i nadają wyjątkowy smak. Można także użyć kromki razowego chleba. Koniecznie

Kucharzyca
Kiszone, białe szparagi 101

roku w moim mieście białe szparagi są dosyć drogie, a na dodatek nie zawsze można je kupić. Jemy je więc na ogół tradycyjnie, z masłem i tartą bułką, nie siląc się na bardziej skomplikowane przepisy. Tak podane smakują nam najbardziej

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania