bułki - 33426 przepisów (strona:1361/2229)

Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 169

koniec partiami przesiewamy mąkę i bardzo ostrożnie łączymy z masą. Do tego celu użyłam drewnianej łyżki. Masę przekładamy do tortownicy (24cm) wyłożonej papierem, wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą. Ewentualnie masę można podzielić na połowę i upiec 2 blaty orzechowe w dwóch tortownicach bez potrzeby przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Raj dla Podniebienia
Środa: Super prosty patent na burgera z indyka 133

dokładnie całość. Uformuj sześć niedużych burgerów. Krok 2 Wyłóż burgery na tackę do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15-18 minut. Podawaj jak klasyczne burgery w przekrojonej bułce lub, jak my, z pieczonymi pieczarkami, szpinakiem i ryżem. Artykuł Środa: Super prosty patent na burgera z indyka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Domowa wuzetka 258

obroty i dodajemy wymieszaną i przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Kończymy mieszać łyżką, aby masa była jednolita. Wylewamy ciasto do wysmarowanej i wysypanej foremki mąką lub bułką tartą. Pieczemy w temperaturze około 170-175st. 15 minut lub do suchego patyczka. Powtarzamy czynność przy drugim cieście, biorąc tę samą ilość składników. Poncz dla dorosłych, jeśli ciasto mają

Leśny Zakątek
Kotleciki z kaszy jaglanej i kapusty kiszonej 124

miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jajko, podsmażoną cebulkę, ser i mąkę.Wyrabiamy masę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Namoczonymi w wodzie rękoma nabieramy masę i formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy,smażymy kotleciki na małym ogniu po kilka minut z obydwu stron na złoty kolor . Podajemy z sosem, lub jako samodzielne danie. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pikantne burgery wołowe 114

Pikantne burgery wołowe to bardziej charakterna i zdecydowanie ostrzejsza wersja klasycznych burgerów, które znajdziecie już na blogu. Domowa bułka, soczysta wołowina i pikantny sos majonezowy. Doskonały domowy fast-food w wersji slow-food :) Artykuł Pikantne burgery wołowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Naleśniki z twarogiem 116

przyrządzić doskonałe naleśniki z twarogiem? Poznajcie mój wielokrotnie wypróbowany przepis i przygotujcie wyśmienite domowe naleśniki z białym serem. To naprawdę bułka z masłem! Naleśniki to danie, które uwielbiam za ogromną uniwersalność. Podawane są w formie wytrawnej (z pieczarkami, mięsem, szpinakiem, warzywami) lub słodkiej (z dżemem, kremem czekoladowym, masłem orzechowym, bitą śmietaną czy twarogiem). Na [...] Artykuł Naleśniki z twarogiem pochodzi

Pogotujmy.pl
Dietetyczne pulpety drobiowe w sosie koperkowym bez śmietany 262

które wyszły smacznie!  Co powiecie na tradycyjne pulpeciki drobiowe, ale w wersji light? Od dziś to mój numer 1 ! Smakują lepiej niż w tradycyjnej wersji- na śmietanie, z bułką zamiast płatków owsianych...Nieskromnie przyznam, że wyszły rewelacyjne!   Składniki: 400 gram mięsa mielonego z kurczaka 1 średnia marchew 3 łyżeczki koperku 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka

Tradycyjna Kuchnia
Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej 175

Zdrowa panierka kukurydziana idealnie się sprawdzi jako zamiennik tradycyjnej panierki bazującej na bułce tartej i mące. Zobaczcie sami! Mam tę słabość, że uwielbiam panierowane mięso, co nie jest zbyt korzystne dla mojego zdrowia. Zdrowa panierka, a raczej przepis na nią chodził już za mną od dłuższego czasu, dlatego zrobiłam właśnie taką kukurydzianą “otoczkę” do filetów z indyka. Jako

A to pestka
Kotlet schabowy w chrupiącym cieście 140

Kotlet schabowy w chrupiącym cieście Pyszny kotlet schabowy nieco inaczej , nie jak zwykle w niedzielnym wydaniu w panierce z bułki tartej . Tym razem jest to soczyste mięsko w chrupiącym cieście z dodatkiem siekanego chilli . Niebiańsko dobre danie . Moja rodzinka stwierdziła ,że dużo lepsze od tradycyjnego schabowego , a to już naprawdę duża pochwała Wiadomo schabowy rządzi , ale u nas czasowo

Ogrodnik w podróży
Sałatka panzanella Kariny 124

Kristin Harmel. Zapraszam na przepyszną sałatkę dla zabieganych bo robi się ją szybko i szybko znika, polecam. Jak pisze autorka książki: "Nie ma lepszego sposobu na wykorzystanie wczorajszej bułki niż zrobienie z niej świeżej sałatki chlebowej panzanella" Panzanella Kariny - przepis z książki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto szpinakowe 165

szklanki Jajka 3 szt. Olej 1/3 szklanki Mąka tortowa 2 szklanki Proszek do pieczenia 3 łyżeczki Śnieżka 2 torebki Galaretka agrestowa 1 opakowanie Mleko 400 ml Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Wykonanie: Szpinak rozmrozić i dobrze odcisnąć z wody. Jajka ubić z cukrem i olejem. Następnie dodawać powoli mąkę, proszek do pieczenia  dalej ubijać. Na koniec dodać

Tradycyjna Kuchnia
Domowe belriso 293

zrobić domowe belriso , aby przypominało to ze sklepu? Jak przygotować domowe belriso? Jakiego ryżu użyć do przygotowania belriso? Domowe belriso to "bułka z masłem"! Bardzo szybki deser bez pieczenia , bez ślęczenia godzinami nad kuchenką, z prostych składników, deser z niewielu składników. Deser, który smakuje wyśmienicie na zimno, choć na ciepło jest także świetny. Przyznaję, że jest tak pyszny, że ciężko

MamaOskarka
Panierowane pieczarki 3513

garnka wbijamy jajka, roztrzepujemy je rózgą kuchenną. Dodajemy mąkę, starty parmezan oraz sól i pieprz. Mieszamy do powstania jednolitego ciasta. Pieczarki zanurzamy w gęstym cieście, a następnie panierujemy w bułce tartej. Na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzewamy mocno olej. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Odkładamy na ręcznik papierowy, do osączenia. Źródło

Smaki Na Talerzu
Tort makowy z kremem budyniowym (Torta ai semi di papavero con crema di budino) 163

wykładamy papierem do pieczenia. Rozbijamy jajka, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy zmielony mak oraz bułkę tartą. Na koniec do ciasta delikatnie wmieszamy ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przelewamy do formy i  pieczemy ok. 35-45 minut do tzw. suchego patyczka

La grande e la piccola cuoca