bułki - 33426 przepisów (strona:1354/2229)

Kotleciki z dorsza z oliwkami (Polpette di merluzzo e olive) 137

pieprzem.  Dodajemy 1 jajko, natkę pietruszki oraz drobno posiekane oliwki.  Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy kotleciki (o wadze ok. 60 gram), które obtaczamy w bułce tartej. Kotleciki  smażymy na rozgrzanym oleju na z ł oty kolor. Podajemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Per preparare le polpettine iniziate lessando le patate sbucciate in acqua

La grande e la piccola cuoca
Babka mocno czekoladowa 292

ubić na sztywną pianę. Ja do białek zawsze dodaję szczyptę soli. Ubite białka wmieszać delikatnie w masę czekoladową. Pieczenie – keksówkę o długości 25 cm wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec 40-45 minut. Do suchego patyczka. Posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Bułeczki śniadaniowe 305

części. Z każdej uformować kulkę, w razie potrzeby podsypując mąką. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na ok 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Bułki posmarować żółtkiem i posypać makiem i sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20 minut, do zarumienienia. Ostudzić na kratce

Smakołyki Asi
Jak przekonać innych do rzucenia mięsa? 96

zamienników dla mięsa i uwypuklanie ich pozytywnego wpływu na zdrowie” – sugeruje Paulina Nowosad. Sam widziałem, jak działa dobrze przyprawiony seitan w kebabie czy burger z beyond meat zamknięty w bułce. Ale może to nie kwestia argumentu, ale tego kto nam go przedstawia. Czy złą rzeczą jest namówienie na bezmięsną dietę własnego dziecka? Moim zdaniem, to jak zawsze kwestia podejścia. Zdrowa

Fleksitarianizm.pl
Menu na tydzień: Telewizyjny kurs planowania posiłków 128

gotowanie pęczaku zajmuje około pół godziny), zrobiliśmy burgery i pulpeciki do zupy pomidorowej. Skład ten sam: pęczak, mielony indyk, tymianek, trochę suszonej cebuli i czosnku dla podkręcenia smaku, odrobina bułki tartej do zapanierowania i na patelnię. Pozostałą kaszę doprawiliśmy tartym parmezanem, dodaliśmy odrobinę zimnego masła, żeby pęczotto, jak należy uzyskało kremową konsystencję – i gotowe. Jak widzicie, wystarczy zrobić dwie bazy

Niedzielny kucharz
Ciasto z patisonów kakaowe z jeżynami 172

moim małym ogródku w tym roku obrodziły patisony. To warzywo, które najczęściej smażę w bułce lub robię z nich placki. Zrobiłam też kilka słoików marynowanych patisonów. Pomyślałam jednak, że może by użyć je także do ciasta. Z cukinii robiłam taki deser już nie raz, więc tym razem padło na patisony. Tak powstało wilgotne Ciasto z patisonów kakaowe z dodatkiem jeżyn

Kuchnia co dnia
Czekoladowy brzoskwiniowiec 91

czekolady (na zdobienia czekoladowe) 200 ml. śmietany kremówki (do ozdoby) Wykonanie Ciasta: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Dno blachy [standardowa blacha do pieczenia, wymiary 25 na 36 cm.] smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą lub kaszą manną. Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. stawiamy miskę nad garnkiem z gotującą się wodą- tak, aby dno miski

Domowe Torty
Czekoladowe Brownie z masą serową 124

wody 1 szk. cukru Wykonanie ciasta: BROWNIE: Piekarnik nagrzewamy do 160°C [funkcja pieczenia: góra/dół]. Dużą tortownicę (26-28 cm.) smarujemy masłem (dno oraz boki), następnie opruszamy bułką tartą lub kaszą manną. Czarną czekoladę oraz masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, tzn. umieszczamy składniki w misce, którą stawiamy na garnku z gotująca się wodą, tak – aby dno miski

Domowe Torty
Domowe drożdżówki z malinami i kruszonką 159

wykorzystaniem sezonowych owoców. Składniki: Ciasto: 260g mąki pszennej 1 jajko 60g cukru 100ml letniego mleka 50g masła 30g świeżych drożdży Dodatkowo: 300g świeżych malin 1 jajko do posmarowania bułek Kruszonka: 60g mąki pszennej 30g cukru 40g masła ekstra Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać łyżkę cukru i tyle letniego mleka, by zaczyn był dość gęsty, dokładnie wymieszać i odstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto orzechowe – pychotka 82

czasami dla zdrowia warto wydać trochę więcej. Ciasto orzechowe: Składniki: 7 jajek 1 szklanka cukru brązowego nierafinowanego – demerara 20 dag orzechów włoskich 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Orzechy zmielić w chopperze lub blenderze na sypką mąkę. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Ubijając partiami

Przepisy Babci
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym 114

napisać, że jest to przepis na pulpety drobiowe w sosie pomidorowym.  Indyjskie pulpety drobiowe gotowane w sosie pomidorowym są bardziej miękkie niż polskie, przygotowuje się je bez dodatku bułki tartej, dlatego nie ma jej w tym przepisie. Zamiast przypraw podanych w przepisie na sos można dodać mieszankę tandoori masala. Pulpety gotowane w sosie pomidorowym czyli tandoori kofta korma

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babka cytrynowa z kawałkami czekolady na mascarpone 137

proszkiem do pieczenia, ubijając po każdym dodaniu mąki. Dodać skórkę z cytryny i czekoladę pokrojoną w kostkę i wszystko dokładnie wymieszać łopatką kuchenną. Foremkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto przełożyć do foremki, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 minut. Gotowe ciasto po wystudzeniu wyjąć z formy i opcjonalnie posypać

Smaki Armine
Murzynek z jagodami 173

deskę i studzę. Polewa: Czekoladę łamię na kawałki, dodaję masło, mleko i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Polewam ciasto, dekoruję jagodami. Formę keksówkę o wymiarach 24x11 cm smaruję tłuszczem, wysypuję bułka tartą

wesoła kuchnia
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 186

inaczej jest naszym hamburgerem;) Ale serio – jest najlepsza. Po pierwsze za sprawą mega prostym zasadom przyprawiania i super techniki smażenia. Po drugie – potężny kawał roboty w tym daniu robią bułki: pachnące, mięciutkie, słodkie… mmm, coś niesamowitego, a przy tym naprawdę proste do zrobienia. Zobacz przepis Środa: Kebab drobiowy z kuskusem Przepisów na kebaby na naszym blogu jest pod sufit

Niedzielny kucharz
Niedzielny obiad: Szwedzkie pulpeciki z ziemniaczanym pure 65

naprawdę pyszne. Naszym zdanie, kluczowe są trzy rzeczy, które decydują o ich smakowitości: Pulpety trzeba zrobić z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego – tylko wtedy kulki mają odpowiednią soczystość Zamiast bułki tartej trzeba dodać do nich chleb, okrojony ze skórek i namoczony – uwaga – w śmietanie Sos, którego bazę stanowi smak z usmażonych pulpecików, rozmieszany z dobrym, drobiowym lub warzywnym bulionem

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania