bułki - 33426 przepisów (strona:1357/2229)

Jogurtowe jagodzianki z serem 96

odsączone mieszam z kisielem.Układam na środek wyciętego koła po około 1 łyżce jagód i sklejam jak pączka. Układam na blaszce wysmarowanej tłuszczem w odstępach. Na każdej bułce układam kruszonkę. Odstawiam na 20 minut do wyrośnięcia. Blaszkę wkładam do nagrzanego piekarnika temp  170 stopni góra dół na 25 minut aż się zrumienią.  Kruszonka: W misce rozrabiam

wesoła kuchnia
Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej 81

Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej, możecie przygotować w wersji podstawowej – czyli z pieczarkami panierowanymi tylko w bułce tartej, lub w wersji rozszerzonej – z panierką parmezanową (przepis znajdziecie tutaj: Chrupiąc The post Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Proziaki 82

Proziaki – to tradycyjna potrawa z Podkarpacia. Swoją nazwę zawdzieczają sodzie oczyszczonej, która kiedyś nazywana była “prozą”. Proziaki mają też wiele innych nazw: prozioki

Kulinarne Przeboje
Zupa cebulowa 124

oignon jest potrawą kuchni francuskiej, której bazą jest wywar mięsno-warzywny lub warzywny, a głównym składnikiem jest smażona cebula. Zupa ta podawana jest z grzankami/bagietkami z pszennej bułki posypany The post Zupa cebulowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Knedle ze śliwkami, lato na talerzu 94

knedle z garnka za pomocą łyżki cedzakowej. Podawać knedle oblane kwaśną lub słodką śmietaną. Wymieszaną z cukrem. Cukru dodać według uznania. Można również roztopić masło na patelni , dodać trochę bułki tartej i obtoczyć i lekko obsmażyć ugotowane knedle. Knedle wyszły rewelacyjne, polecam. Uwaga- najlepsze są ziemniaki które zawierają dużo skrobi. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Leczo z fasolką szparagową 152

jeszcze chwilę gotować, aż zmięknie. Na końcu dodać ugotowaną fasolkę i przyprawić do smak solą, pieprzem, cukrem i ulubionymi ziołami - u mnie świeża bazylia i tymianek. Podawać z bułką lub bagietką

My simple kitchen
Zawijaniec drożdżowy z serem i owocami. 151

wyłożyć ser. Rozsmarować, zostawiając wolne brzegi. Na ser wyłożyć owoce. Ja dodałam nektarynki pokrojone w kostkę. Ciasto zawinąć w roladę. Gotowe rolady, przełożyć do keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Przygotować kruszonkę. Masło rozgnieść palcami z mąką i cukrem. Ciasto na wierzchu, posmarować mlekiem i posypać kruszonką. Zostawić jeszcze na 20-30 minut, żeby podrosło. Piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Tarta z kurczakiem bundzem i cukinią 112

ciasto 2 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru szczypta soli polędwiczki z kurczaka panierka z bułki tartej przyprawiona solą i pieprzem z łyżeczką mąki kawałek cukini serowa polewa 150 g bundzu góralskiego 100 g żółtego sera pół szkl mleka pół szkl śmietany 18% 2 białka sól

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z mięsem 146

Ciasto robimy z 500 g mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody.Mięso 500 g zmielone  z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i dodajemy trochę bułki tartej. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy przykryte na 30 min.,  potem dzielimy je na 4 części... wałkujemy, wycinamy krążki, nakładamy mięso i lepimy pierogi. Polepione pierogi wrzucamy do osolonej gotującej

chleba naszego
Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia 785

wiśni + 3 łyżki wody 1 galaretka wiśniowa 350g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki mleka 1/3 szklanki zimnej wody       *** Płatki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”*** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm

Blog z Apetytem
Kotleciki jarskie- bardzo szybko się je przygotowuje 154

startego na tarce łyżki mąki ziemniaczanej 4 kopiate przygotowanie wszystkie składniki składniki dajemy do misk, wyrobiamy. Masa ma być gęsta jeśli jest za rzadka dodać mąki ziemniaczanej. Obtoczyć w bułce tartej j smażymy z obu stron. Do kotlecików można dodać koperek pokrojony ale nie miałam .Podajemy z ziemniakami i surówka

Moje Wyroby
Ciasteczka z wiórkami kokosowymi Lemingtony Kudłacze + filmik 190

pszennej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia, stopniowo, cały czas miksując. 3. Następnie stopniowo dolewamy szklankę mleka, nadal miksując. 4. Blachę o wymiarach 33cm x 22cm smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C. 5. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika, na najniższe pięterko i pieczemy przez ok. 40 minut z grzaniem góra-dół

Kawa z mlekiem

Proponowane wyszukiwania