bułki - 33426 przepisów (strona:1357/2229)

Dorsz pod piniowo-ziołową kruszonką z kolorową salsą 169

800g fileta z dorsza 4 łyżeczki przyprawy do ryb i owoców morza Natur Vegeta 60g orzechów piniowych 20g świeżej natki z pietruszki 20g świeżego kopru 20g świeżej rukoli 50g bułka kajzerka 1 ząbek czosnku skórka z 1 limonki 2 łyżki soku z limonki 30g parmezanu 4 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól 200g kuskus olej do wysmarowania naczynia Kolorowa salsa

Szalona Kuchnia Eweliny
Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 277

mięsa na tatar, ale wybierajcie to z największą zawartością wołowiny. Składniki 200g mięsa na tatar 1 łyżeczka musztardy dijon cebula kapary sól pieprz 2-3 łyżki oleju jajka kromki bułki, chleba Przepis na tatar z cebulą i kaparami Mięso mieszamy z musztardą i olejem. Nie należy go zbyt mocno zbijać. Mięso nie powinno być zbite. Formujemy tatara w taki kształt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krążki cebulowe(onion rings) 173

Podawane mogą być z rożnymi sosami, mogą być dodatkiem do różnych mięs ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu. Składniki 3 cebule 250 ml gazowanej wody tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka … Czytaj dalej Krążki cebulowe(onion rings

gotuj ze mną
Muffiny szpinakowe z serem i pomidorkami 212

masa podwoi się, nabrać zwilżonymi dłońmi kawałek ciasta rozpłaszczyć środek i umieścić dwie połówki pomidorka. uformować kulkę. Włożyć do sztywnej foremki papierowej lub metalowej, ale posmarowanej masłem i obtoczonej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 30-40 minut. 5 minut przed końcem można górę muffinek posypać serem

Kuchnia Paulettes
MUFFINY JAK PĄCZKI (DOUGHNUT MUFFINS) 229

szklanki drobnego cukru 1 łyżka cynamonu WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Przygotuj formę na muffinki, najlepiej silikonową. jeśli masz metalowa, wysmaruj ją masłem i wysyp bułką tartą. W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę , proszek, sól, gałkę, cynamon i cukier). W drugiej misce wymieszaj wszystkie mokre składniki (olej, jajko, mleko). Połącz zawartość obu misek i wymieszaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Środa: Szwedzkie pulpety z pure 147

zrobiliśmy w oparciu o oryginalny przepis z serwisu Saveur.com . Trzy rzeczy, jak się wydaje, są kluczowe w szwedzkich pulpetach: trzeba je robić z mieszanki mięsa wołowego i wieprzowego, zamiast bułki tartej dodaje się do nich chleb (bez skórek) namoczony, uwaga, w śmietanie (my użyliśmy śmietany 0 proc.) no i na koniec zawiesisty sos, zrobiony na zasmażce, dla której bazę stanowi

Niedzielny kucharz
Poduszkowiec. 163

mleko i roztopiona czekoladę. Zmiksować i wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Zmiksować krótko na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto wylać na prostokątną blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Przygotować masę serową. Jeśli macie zwykły twaróg to trzeba go trzykrotnie zmielić w maszynce. Ja nie chciałam brudzić maszynki więc z lenistwa zblendowałam blenderem ręcznym. Do miski z serem

Agusiowe smakołyki
Kotlety z kurczaka w parmezanowej panierce 150

filety z piersi kurczaka – ok. 500 g 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 6 czubatych łyżki panierki Panko (ewentualnie zwykła bułka tarta) 2 czubate łyżki startego na małych oczkach Parmezanu lub innego twardego sera (np. Grana Padano) – ok. 24 g 1 jajko 1 łyżka mleka 1 czubata łyżka mąki pszennej

Kulinarne Przeboje
Kanapka klub z indykiem i boczkiem 169

szkołą, gdyż do niej to właśnie najczęściej robiłam kanapki Obecnie dość rzadko przygotowuję kanapki w domu. Na śniadanie zazwyczaj zjadamy jajecznicę, pasty serowe, parówki, jakiś zestaw wędlin, słodkie bułki. Często także robię eksperymentalne dania śniadaniowe i nimi właśnie się zajadamy. Kiedy zatem mam szansę na pyszną kanapkę nie mówię nie. Kanapkę z przepisu poniżej zrobiłam na kolację. Tak też można

mecooks
Francuska zupa cebulowa z szampanem 207

Zwiększ moc palnika i odparuj cały alkohol wlej gorący bulion, dodaj sól, pieprz i tymianek. Gotuj zupę 20 minut w tym czasie przygotuj grzanki. Ułóż na patelni pokrojone kawałki bułki. Gdy się przypieką odwróć na drugą stronę, a pod koniec posyp startym serem, by zdążył się nadtopić zamiast zagęszczać zupę mąką część zupy krótko zblendowałam zupę rozlać do miseczek, ułożyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
17 przepisów na lunch do pracy 147

pomysły na lunch do pracy , czyli najlepsze, niedrogie i wyjątkowe w smaku proste przepisy.  Są tanie, dużo tańsze od gotowców, które dostępne są w sklepach. Zamiast drożdżówek, gotowych bułek śniadaniowych czy innych sklepowych i drogich "przysmaków", zróbcie sobie plan na cały tydzień i przygotowujcie pyszne posiłki do pracy z Moją smaczną kuchnią. Sama postanowiłam tak robić i widzę już

Moja smaczna kuchnia
Gwiazda makowa z marcepanem 144

makowa, ale z dodatkiem marcepanu i migdałów. Przepis jest prosty, jednak trzeba poświęcić odrobinę czasu, żeby samemu przygotować mak. Nie jestem fanka tych gotowych, bo zawierają zamiast maku często bułkę tartą. Czego potrzebujemy? Ciasto: 550 g mąki pszennej tortowej 150 ml mleka 150 ml oleju 120 g masła 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku dopieczenia 25 g suchych

Cookery.pl