bułki - 33426 przepisów (strona:1360/2229)

Ciasto kakaowe na bazie majonezu 172

wody 200 g majonezu 40 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, brzegi smarujemy masłem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki ciasta i miksujemy do czasu, aż się połączą. 3. Przelewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy

W kuchni Katie
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 164

obrotach do połączenia składników. 4. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Za pomocą łyżki mieszamy z ciastem. 5. Przekładamy ciasto do blachy posmarowanej masłem i obsypanej bułka tartą. Pieczemy w piekarniku nagranym do temperatury 180°C przez około 40 minut (do suchego patyczka). 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia, a w tym czasie przygotowujemy krem. Krem

W kuchni Katie
Baranek piaskowy 133

ekstrakt waniliowy i przesiane z proszkiem do pieczenia mąki. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Partiami wymieszać z ciastem.  Foremkę na baranka posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto do 4/5 wysokości formy. Z pozostałego ciasta upiekłam babeczki. Baranka piec ok 20-25 minut do tzw. suchego patyczka. Ostudzić w foremce. Posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Tarta z kremem waniliowym i jabłkami 142

łyżki mąki • 1 cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Wszystkie składniki (oprócz jabłek) zagniatamy w misce na jednolite ciasto, powinno być elastyczne i odchodzić od rąk, na wysmarowaną oliwą i wysypaną bułką tartą formę rozkładamy równomiernie ciasto (rozkładamy palcami). Krem: Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy aż się dobrze połączą. Gotową masę wylewamy na ciasto, na to układamy dookoła jabłka

KUCHNIA POLSKA
Błonia Bistro 143

coś dla miłośników fastfoodów. Burgery zjemy tutaj zarówno w wersji tradycyjnej jak i w wersji wegetariańśkiej Warto zwrócić uwagę na pozycję w karcie o nazwie Burak Burger (24zł) czyli bułka szpinakowa z burakiem i kozim serem. Dla wszystkich, którzy lubią testować nowości jest to propozycja, którą trzeba spróbować. Jak smakuje? Przekonajcie się sami i dajcie znać koniecznie jak wasze wrażenia

I LOVE LIFE
Babka czekoladowa 224

przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz kakao,powoli wlać zimne mleko. Na koniec dodać przestudzoną, płynną czekoladę. Ciasto przelać do formy na babkę (metalową natłuścić i wysypać bułką tartą). Piec około 50-60 minut w temp. 180st, do tzw. "suchego patyczka". Przed podaniem udekorować stopioną czekoladą lub polewą czekoladową. Smacznego

Z miłości do słodkości
Cytrynowa babka majonezowa 155

startą skórkę z cytryny, miksujemy. K Dodajemy powoli mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy dokładnie silikonową szpatułką.  Formę smarujemy masłem i wysypujemy lekko bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto przelewamy do formy.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni  z termoobiegiem przez ok. 45 min.  Po ostudzeniu babkę posypujemy pudrem lub polewamy

bistro mama
Przepyszna babka puszek z jogurtem 147

suche dodać do masy maślanej i wymieszać. Na koniec dodać jogurt i ponownie dokładnie wymieszać. Uzyskując gładką i puszystą masę. Pieczenie – formę do babki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Jeśli macie sylikonową formę nie trzeba smarować. Wlać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 195 C i piec godzinę. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia w razie potrzeby

Kuchnia Pokoleń
Dorsz pod orzechowo – pietruszkową kruszonką z kolorową salsą 167

30ml soku z cytryny 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 2 łyżki oleju rzepakowego sól morska pieprz cytrynowy Kruszonka orzechowo- pietruszkowa: 50g orzechów ziemnych niesolonych 30g natki z pietruszki 50g bułka kajzerka 1 ząbek czosnku skórka z 1 limonki 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki parmezanu 2 łyżki oleju rzepakowego świeżo zmielony pieprz sól morska Salsa: 150g zielonego groszku (może

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka serowa (twarogowa) 138

dodawać partiami wcześniej przesianą mąkę. Miksować do czasu połączenia wszystkich składników. Na koniec wlać sok z cytryny i esencję waniliową. Formę na babkę z kominem wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać do niej ciasto, wyrównać górę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st.C i piec 60 minut (lub do suchego patyczka). Babkę wyjąć z formy i przełożyć

Pasja Smaku
Ekspresowa Kokosowo - Jagodowa Babka 166

dolewamy roztopione masło i wiórki kokosa, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy nie rozmrożone jagody i delikatnie mieszamy. 3. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy w 190 stop przez 50-60 minut do suchego patyczka. Patyczek wbity w ciasto musi być suchy ! 4. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy

Gotowanie...to proste !
Babka majonezowa z czekoladową polewą - Thermomaster 2 117

tylko do połączenia składników. Do zmiksowanej masy przesiać mąki oraz proszek do pieczenia. Składniki zmiksować tylko do połączenia składników. Blaszkę do babki lub keksówkę wysmarować masłem a następnie obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do blaszki. Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. po około 15 minutach po wyjęciu z piekarnika wyjąć z blaszki i poczekać

Kulinarne przygody
Pasta do smarowania foremek do pieczenia - ciasto nie przywiera 131

blaszki do pieczenia. Ja do tej pory do ich wykładania używałam, albo papieru do pieczenia, albo po prostu natłuszczałam je masłem, a potem obsypywałam kaszą manną lub tartą bułka. Niestety taka metoda nie zawsze zdawała egzamin, szczególnie przy małych wzorkach czy małych foremkach.   Całe szczęście niedawno wpadł mi w oko rewelacyjny patent, którym podzieliła się na swoim blogu

Kulinarne przygody Gatity
Proziaki 124

innych częściach Polski. Tak oto usmażyłam takie bułeczki z patelni, pyszne, puszyste i bardzo smakowite. Kiedyś smażono je na płycie pieca kuchennego, dziś wystarczy patelnia. Jeszcze ciepłe są przepyszne. Bułki z patelni - proziaki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mleczna babka – z mlekiem skondensowanym i polewą z mleka w proszku 134

mleko skondensowane oraz ekstrakt waniliowy i miksujemy dalej. Następnie, naprzemiennie, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz jajka. Miksujemy tylko do połączenia. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną formy na babkę (u mnie o średnicy 21cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę (pieczemy do tzw suchego patyczka). Pod koniec pieczenia

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania