cebula -pół czerwonej papryki -3 ząbki czosnku lub łodyga młodego zielonego -3 pomidory malinowe -2 łyżki kuskus - 2 łyżki oleju -sól, pieprz -4 kromki tostowego chleba lub czerstwa bułka Kaszę kuskus zalać w misce wrzątkiem tak, aby tylko woda ją przykryła.Odstawić do napęcznienia pod przykryciem. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, marchew i seler
Kulinarne przemysleniaOmlet ze szparagami to szybkie i bardzo pożywne śniadanie. Oczywiście przygotujemy je głównie tylko w sezonie od końca kwietnia do połowy czerwca, kiedy to będą dostępne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!opakowania woda gorąca 950 ml Jajka, miękki tłuszcz, cukier utrzeć mikserem do białości, wsypać mąkę, proszek, rodzynki i połączyć składniki. Foremka do babki wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, ciasto dać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 45 minut, babkę mocno wystudzić w formie. Niestety, babka była mało wyrośnięta, bez zakalca ale mocno
W Mojej Kuchni Lubięinaczej jest naszym hamburgerem;) Ale serio – jest najlepsza. Po pierwsze za sprawą mega prostym zasadom przyprawiania i super techniki smażenia. Po drugie – potężny kawał roboty w tym daniu robią bułki: pachnące, mięciutkie, słodkie… mmm, coś niesamowitego, a przy tym naprawdę proste do zrobienia. Zobacz przepis Środa: Kebab drobiowy z kuskusem Przepisów na kebaby na naszym blogu jest pod sufit
Niedzielny kucharzczerstwego chleba. Potem tą zaparkę łączy się z pozostałymi składnikami aby wyrosły pyszne i zdrowe buły. Idealnie nadadzą się na II śniadanie do szkoły czy pracy, polecam gorąco. Bułki z orkiszu na zaparce z chleba. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybka, łatwa i przyjemna. I w sumie tyle. Wchłonęliśmy ją dziś na śniadanie z najlepszymi bułkami w okolicy. I z Szymonem :). Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) pół małej jasnozielonej części pora 1 mały ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka
Kardamonovydokładnie zmiksować na gładka masę. Ciasto wychodzi trochę gęste. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno tortownicy wyłożyć 1/2 masy kakaowej, następnie wylać masę jogurtową na którą wyłożyć maliny. Na koniec na maliny wyłożyć punktowo pozostałe ciasto kakaowe. Piec około 60 - 70 minut
Ciastka - domowe słodkościmiksera. Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na ćwiartki. Na patelni stapiamy masło na kruszonkę, dodajemy cukier i mąkę i za pomocą łyżki łączymy składniki, aż powstanie nam kruszonka. Możemy także
Raj dla Podniebieniałyżeczki cukru WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C (grzałka góra -dół). Formę o średnicy 23 -24 cm wysmaruj masłem i wysyp delikatnie mąką lub bułką tartą. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia Miękkie masło pokrój w kosteczkę i utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną i puszystą masę. Następnie wbijaj kolejno
Słodko-Słony Świat Ilonysztywno, następnie dodajemy cukier-miksujemy, dodajemy żółtka-miksujemy.Na koniec dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Wylewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem lub posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, Pieczemy w temp 170 stopni do suchego patyczka. MASA Składniki dzielimy na pół. Do miski wlewamy 400ml gorącej wody, dodajemy łyżkę żelatyny,cukru oraz jedną galaretkę. Dokładnie mieszamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokufrużelinę, soki i konfitury, gdy nie ma już truskawek w sklepach to zawsze mamy domowy dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników, czy też do bułki z masłem. Wszyscy dwoją się i troją, aby zaskoczyć swoich czytelników i przygotować jakiś swój autorski przepis z ich udziałem, polecam Wam więc nasze przepisy z truskawkami, w większości autorskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmieszam rózgą suche składniki. W oddzielnej łączę mokre. Następnie dodaję mokre składniki do suchych, mieszam do połączenia. Dwie formy keksowe wykładam papierem do pieczenia (lub smaruję masłem i wysypuję bułką tartą), wlewam ciasto, po równo na każdą keksówkę. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Dwie keksówki z ciastem wstawiam na środkową półkę piekarnika. Piekę
Zasmakuj Kuchniosobnej miski. 5. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. 6. Mikser przestawiamy na najniższą prędkość i dodajemy stopniowo ubite białka. 7. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do blachy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 8. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na najniższe pięterko, pieczemy przez ok. 45 minut z grzaniem góra-dół
Kawa z mlekiemjajko sól,pieprz,vegeta WYKONANIE: mięso rozbić, posypać solą i pieprzem, jajko rozbełtać dodać vegetę, drobno posiekany koperek, kotlety włożyć do jajka na 1/2 - 1h, następnie obtoczyć w bułce i usmażyć na złoty kolor, jeśli zostanie Wam jajko z koperkiem to polejcie mięso i przesmażcie, podać z ziemniaczkami z koperkiem i kalafiorem
Kuchnia Beaty