śniadania - 47913 przepisów (strona:1403/3195)

Brzoskwinie w prosciutto z grilla – czyli gastronomiczny orgazm 197

kompletnie i okrągło, że już niczego jej w każdym jednym gryzie nie brakowało. To samo uczucie miałam po pierwszym kęsie tych grillowanych w prosciutto brzoskwiń. Nie wiem, czy zjadłam śniadanie, lunch, obiad czy deser. Wiedziałam tylko, że nie mogę się oderwać od miski i muszę jeść, jeść, jeść… Boże, jakie to jest dobre! Szczerze. Było tak dobre, że zjadłam

Karo in the Kitchen
Tuszonka czyli mięso w słoiku 163

Wakacje. Spanie do 10-tej, leniwe śniadania, wypady na miasto, spacery po lesie, pikniki... Idealnie, prawda? U nas było jednak nieco inaczej, choć to wcale nie oznacza, że gorzej. Po prostu inaczej:) Niemal codziennie pobudka o 7-ej, szaleństwo na trampolinach, spływ kajakowy i niestety komary, które skutecznie uprzykrzały leśne wędrówki, śpiewanie piosenek na balkonie (Despacito w duecie chyba

Obiad gotowy
Serowe placki z bananem i mąką ryżową 109

mąż w upały zdecydowanie odmawia konsumpcji wielu rzeczy. Na śniadanie kanapki są be. Trzeba ratować się wymyślając inne rzeczy . Przygotowanie dla niego obiadu do pracy jest nie lada wyzwaniem. Bo obiad ma być obiadem, a do tego musi mieć możliwość konsumpcji na zimno. Najlepiej jeszcze jakby obiad był chłodzący. No nic…porzućmy kwestię mężowskich obiadów a wróćmy

Mieszam w Garnku
warzywny koktajl... 134

sztuka, sól ziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, jogurt naturalny 300 ml jeden z ulubionych moich warzywnych koktajli, jak najbardziej nadaje się jako posiłek na drugie śniadanie lub na kolację = bardzo miękkie, dojrzałe pomidory sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek, marchew, ząbki czosnku obrać pokroić na kawałki i włożyć do blendera razem umytą natką pietruszki wlać jogurt, wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
PEŁNOZIARNISTE BUŁECZKI ZIEMNIACZANE ORKISZOWE LUB PSZENNE 229

ok.16-18 minut na programie góra-dół, bez termoob iegu. Pod koniec można włączyć termoobieg (na ostatnie 2-3 minuty).  Bułki wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Pyszne zarówno na śniadanie, obiad (burgery) jak i kolację. Te bułki bardzo długo pozostają świeże i wilgotne. Podaję także wersję pszenną. Choć sama jej nigdy nie testowałam, to myślę, że może się komuś

Smaczne Zdrowe
Wieczór panieński po duńsku i cobbler. Rabarbarowo-miodowy 145

półtorej godziny! W panice umyłam zęby, zarzuciłam na siebie pierwsze ubranie, które nawinęło mi się pod rękę i bez choćby łyka gorącej herbaty ruszyłam w noc. Brak śniadania, makijażu i rozbudowanej porannej toalety zaowocował piętnastominutowym spóźnieniem. A moi potworni koledzy, zamiast mi choć odrobinę współczuć wyrazili nieskrywaną radość z powodu ciasta na środę (zasady są proste: ten, kto się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! 3925

podanych składników wychodzą 2 porcje koktajlu po 300 ml. Całość ma 385 kcal, a 1 porcja koktajlu to tylko 192,5 kcal! Taki koktajl może nam posłużyć jako II śniadanie lub podwieczorek. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text

Kulinarne Przeboje
Drożdżówki z morelami i kruszonką 191

Najlepsze są jeszcze lekko ciepłe. Pięknie pachną, wprost rozpływają się w ustach. Sprawdzony niezawodny przepis gwarantuje delikatne ciasto. Bułeczki nie są wcale trudne do zrobienia. Idealne na weekendowe leniwe śniadanie lub podwieczorek. Bardzo polecam :-) Składniki: (Na 11 szt.) Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 100 g drobnego cukru 120 g masła  7 g suszonych drożdży

maniapieczenia
Polenta na słodko, czyli kukurydzianka z brzoskwiniami 161

mąki kukurydzianą czy też bardzo drobnej kaszki nazywa się polentą, i ma ona swoje korzenie we Włoszech. Przygotowałam słodką wersję tej potrawy, ale taką delikatnie słodką, idealną na śniadanie lub jak to się kategorycznie moja Miśka domagała kolację, bo przygotowywałam tą polentę wieczorem (stąd ta niebieska poświata na zdjęciach), i piękny zapach rozniósł się po domu. Zdziwiłam się

greenscarf
Kopenhaga 155

Kopenhagi pojechaliśmy samochodem, co z Hamburga zajęło nam ok 5h. Nocowaliśmy w hotelu w centrum miasta – doszliśmy do wniosku, że będziemy mieli wszędzie blisko i tak rzeczywiście było. Śniadanie w hotelu było jakieś koszmarnie drogie, co dodatkowo zachęciło nas do odrywania kulinarnej strony duńskiej stolicy. A nam to pasowało bo mieliśmy możliwość odwiedzenia kilku fajnych miejsc i spróbowania

Szybko Tanio Smacznie
Placki z borówką amerykańską / czarnymi jagodami na maślance 240

Witam serdecznie Propozycja na pyszne placki z borówką amerykańską lub czarnymi jagodami. Placuszki możemy przygotować na śniadanie lub kolację i na pewno dzieciom posmakują. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania placków będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 14 placków 350 g mąki pszennej (2 szklanki) 450 g maślanki (1 szklanka i 3/4) 2 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka

Uwaga Babcia Gotuje
Orzeźwiający koktajl z arbuza, melona i ananasa 158

również sycą. Możecie dodać jeszcze liście mięty, żeby w buzi było dodatkowo miło i chłodno Ja niestety nie miałam jej na stanie. A koktajle wszelkiej maści polecam na śniadania i kolacje. Super a do tego szybkie i proste do wykonania danie, po którym nie będziemy czuć się ciężko. Jeśli robimy koktajl z „cięższych” owoców czy składników

Mieszam w Garnku
Placuszki bananowe z płatkami owsianymi 157

Pomysł na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów - placuszki bananowe z płatkami owsianymi i cynamonem. Idealne na drugie śniadanie. Poniższe placuszki nie zawierają ani grama cukru, więc będą świetną alternatywą do kupnych słodyczy. Zachęcam do smażenia! 😃 Składniki na 12 sztuk (porcja dla 2 osób): 2 duże, dojrzałe banany 1/2 szklanki płatków owsianych górskich (55 g) 1,5 łyżki masła klarowanego odrobina

Ugotować
Owocowy omlet lato-jesień-zima 140

Dziś zapraszam Was na owocowy omlet lato-jesień-zima . Skąd ta nazwa? Bo do przepisu wykorzystałam suszone owoce, które możecie użyć o każdej porze roku. Takie

Słodkie okruszki
Drożdżówki z morelami 120

Idealne na drugie śniadanie. Mocno sezonowe, bo wymagają świeżych owoców. Tutaj pomysł na morele, ale równie dobrze można użyć innych owoców. Nektarynki i brzoskwinie sprawdzą się równie znakomicie : ) Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 jajko szczypta soli 3-4 łyżki cukru 1/4 kostki świeżych drożdży świeże morele świeży tymianek i rozmaryn mleko + cukier

Karczma Honorietty