bułki - 33426 przepisów (strona:1413/2229)

Karpatka 180

wbijać jajka, jedno po drugim, miksując dokładnie po każdym dodaniu. W rezultacie powinno powstać gładkie, klejące, bezgrudkowe ciasto. Gotową masę podzielić na 2 części. Blachę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Jedną część ciasta rozprowadzić na blaszce przy pomocy szpatułki, wyrównać (ciasto jest klejące, ale takie ma być). Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut do lekkiego zbrązowienia

Fabryka pomysłów
pulchniutkie pączki z dżemem malinowym 359

ciepłym mleku dokładnie mieszamy drożdże, łyżkę cukru oraz 2 łyżki mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Do mąki dodajemy sól oraz masło i rozcieramy palcami, aż powstanie coś na syty bułki tartej. Żółtka miksujemy z pozostałym cukrem, dodajemy do podrośniętych drożdży i mieszamy a następnie dodajemy do mąki. Wlewamy alkohol. Zagniatamy ciasto, aż będzie odchodziło od dłoni. Pozostawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Bułki do burgerów 206

częściej sięgam po ciemne odmiany, napakowane ziarnami i pachnące zakwasem. Próby tłumienia moich zapędów nawracania na zdrowe żywienie dochodzą do głosu tym głośniej, kiedy przygotowuję domowe burgery, wtedy zdrowa bułka nie ma żadnych szans w konfrontacji z maślaną pszenną ;) Chcąc zadowolić wszystkich "konsumentów" i mając na uwadze, że pszenna buła powstaje w domowych warunkach. co pociąga za sobą dobrą konsekwencję

Słodki Kompromis
Ciasto orzechowa delicja z mlekiem w proszku 327

proszkiem do pieczenia i kakao oraz olej i wodę. Wszystko miksujemy, dodajemy zmielone orzechy i białka i wszystko delikatnie mieszamy.  Ciasto dajemy do blaszki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.  Pieczemy do suchego patyczka około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni Upieczone ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. KREM Do garnka dajemy 250 ml mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
żeberka z czarnym ryżem 168

się nie przypaliły. Dusić w rondlu pod przykryciem do miękkości(około 30-40 minut w szczelnie przykrytym rondlu) .:)) ps...pod koniec gotowania dodaje 2 kromki razowego chleba ,lub jedną bułkę małą razową i w ten sposób zagęszczam powstały sos ,nie używam mąki

w mojej kuchni
Krokiety z mięsem i orzechami 203

mięsno-orzechowego. Boki naleśników zawinąć do środka i zrolować. Smażyć na złoto z dwóch stron. Serwować z sosem pomidorowo-paprykowym lub czosnkowym. Krokiety serwuję bez panierki z jajka i bułki tartej. Taka wersja jest mniej kaloryczna i zdrowsza

Pyry na Gaz
Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 145

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii. Składniki: 1 bułka bagietka 3 pomidory 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek 60g żółtego sera sól pieprz świeża bazylia kilka oliwek Wykonanie: 1.  Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odsączyć

Szalona Kuchnia Eweliny
GOŁĄBKI bez ZAWIJANIA 198

Mięso przełóż do dużej miski, dodaj kapustę, cebulę, surowy ryż, natkę pietruszki i jajka. Dopraw solą i pieprzem.  Wyrób na jednolitą masę (jeśli będzie rzadka, dodaj trochę tartej bułki).  Z masy formuj podłużne kotlety.  Obsmaż je krótko na gorącym oleju (tylko do zmiany koloru) z wszystkich stron. Przecier pomidorowy (passatę) rozcieńczyć bulionem, wymieszać z 1 łyżką ziół

Fiołkowe Talerze
Szarpana wołowina - idealna do burgerów 191

wybrnąć z kłopotliwej sytuacji, sięgam po tani kawałek wołowiny i długo go piekę, otrzymując w ten sposób aromatyczną, szarpane, soczystą wołowinę, w sam raz by uświetniła swą obecnością maślaną bułkę z sezamem i colesławem z czerwonej kapusty - jednym słowem burger iście doskonały. Oto część pierwsza owego burgera, czyli wkładka mięsna we własnej osobie. Składniki : na 8 porcji Czas przygotowania

Słodki Kompromis
” Zimówka ” ,czyli zimowa , surówka z białej kapusty 205

przelewamy do warzyw . Teraz , mieszamy , lekko wygniatając ręką ,całość , aż puści sok i to, by było na tyle Doskonała do obiadu w towarzystwie mięska lub rybki , a nawet z bułką . Polecam , przed podaniem spróbować , bo zawsze , można jeszcze doprawić , dokładniej dopasować pod swój gust , więcej lub mniej czegoś ..wiadomo ,każdy nieco inaczej lubi i potrzebuje . Smacznego ! Artykuł ” Zimówka

Ogrodnik w podróży
Drobiowy kebab - przepis krok po kroku 178

Kebab to popularne na całym świecie danie kuchni arabskiej, które występuje w kilkunastu różnych odmianach. W wersji klasycznej serwuje się je z surówką i owczym serem, fast foodowej – bułce typu pita, macy lub tortilli z dodatkiem wybranych warzyw oraz sosów. Jak przygotować to danie w domowym zaciszu? Odpowiedź, czyli przepis na kebab, znajdziesz poniżej. Drobiowy kebab – przepis

Krokusowy Dom
Fasolka szparagowa z tuńczykiem 224

Fasolkę szparagową najczęściej jadam jako dodatek do obiadu z bułką tartą podsmażoną na maśle. Bardzo smaczna opcją jest również połączenie jej z tuńczykiem. W ten sposób możemy przygotować lekki lunch do pracy, czy też pyszną kolację. Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie 10 minut. Spróbujcie :) Składniki: 30 dag fasolki szparagowej (można użyć mrożonej) 20dag tuńczyka w sosie własnym pieprz + sól

ChilliJemy
najlepsze domowe bułeczki w 20 minut 233

wkawiarence.pl wpis absolutnie nie z tych zaplanowanych, jednak upiekłam, popatrzyłam, pomyślałam, że a nóż ktoś zechce. Jedna porcja, którą Wam podaje to 15-16 bułek, troszkę większych od tradycyjnych kajzerek. A konsystencja prawie identyczna, tyle, że w 100% zdrowa, bez polepszaczy i dziwnych dodatków. No i satysfakcja pani domu – bo sama upiekłam. Czemu obiecuję, że 20 […] Artykuł najlepsze

W Kawiarence
TORCIK Z KREMEM WANILIOWYM 146

Lauretta o smaku wanilii 1/2 czekolady gorzkiej (50g) Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
kremówka wadowicka po mojemu... 977

szklanki jajka dobrze mikserem utrzeć, użyłam 8 jajek bo miałam malutkie "M" wiejskie do jajek wsypać ciasto i mikserem miksować z 4 minuty, forma wysmarowana masłem i obsypana tartą bułką, do formy wlać ciasto piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dól 35 minut, ciasto wystudzone wyjąć z formy i przekroić na dwa blaty 1/2 litra mleka zagotować

W Mojej Kuchni Lubię