Tosty z jagodami i kozim serem 180Odrobina octu balsamicznego, garść jagód, kilka plastrów koziego sera, świeży tymianek, ulubione pieczywo i hop na grilla! Nie musicie dziękować. ;) * SKŁADNIKI na 2 porcje 2 ciabatty lub inne podłużne bułki 100 g koziego sera (najlepiej w plastrach) 100 g jagód kilka gałązek tymianku 1 łyżeczka octu balsamicznego oliwa z oliwek * PRZYGOTOWANIE Jagody wymieszaj z octem balsamiczny. Jeżeli korzystasz z mrożonych
Food Square
Roladki drobiowe z radicchio 274Składniki: 1 filet z indyka 1/3 główki sałaty radicchio 1 cebula 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej sól, pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Przygotowanie: Fileta z indyka pokroić na kotlety i … Czytaj dalej Roladki drobiowe z radicchio
czarrna od kuchni
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 190Można je przygotować jako małe przekąski, które podjadamy od czasu do czasu. W takiej formie są rewelacyjne na imprezy. Albo możemy upiec je nieco większe i wtedy zastąpią nam bułki i posłużą za bazę do kanapek. Tak czy owak smakują wybornie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia
mecooks
Ciasto z czerwoną porzeczką 220proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany 200 g czerwonej porzeczki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Foremkę keksową 30x10 natłuścić i posypać tartą bułką. Szklanka do odmierzania składniów o pojemności 250 ml. Do miski wbić jajka. Dodać olej i śmietanę zmiksować. Następnie dodać cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować
Monia miesza i gotuje
Zapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami 230Zapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami to świetna alternatywa dla wszystkich którym znudziły się już standardowe kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej. Danie jest szybkie, łatwe w przygotowaniu, a do tego pyszne i kolorowe. Zasmakuje całej rodzinie! Zapiekaną pierś z kurczaka można podać na obiad w towarzystwie ziemniaków i surówki, albo jako samodzielne danie
e-PrzepisyKulinarne
Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria 194warzywniaka – sałata lodowa doprawiona jogurtem naturalnym (nie uważam, żeby do mizerii niezbędna była śmietana) i świeża fasolka szparagowa tradycyjnie gotowana we wrzątku. Jak zauważycie, nie ma na niej bułki tartej w masełku, z dwóch powodów. Po pierwsze (i najważniejsze) nie lubię, a po drugie to niepotrzebny i bardzo kaloryczny dodatek do lekkiej fasolki. Składniki na 2 porcje : 2 niewielkie
Dietolog
Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej 195jeść codziennie, jednak niestety tylko teraz, przez krótki okres wakacyjny jest to możliwe. Najsmaczniejszy pomysł na fasolkę? Ugotowana al ‘ dente w lekko osolonej wodzie. Czasem może być też polana bułką tartą podsmażoną na maśle. Fasolka to nie tylko smak, warto ją również jeść ze względu na jej wartości odżywcze: jest bogatym źródłem witaminy A, C i E, zawiera potas, fosfor
365 dni dookoła kuchni
Jaglane kotlety piri – piri 220temperaturze 160ºC przez 20 minut, po tym czasie przewrócić na drugą stronę i piec dalsze 10 – 15 minut. Świetnie smakują zarówno na ciepło i zimno, jak i serwowane w bułce jako burgery. Smacznego
Even Better Food
Jak ugotować fasolkę szparagową żółtą ? 271minut. Czas zależy od fasolki - im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 5 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzić. Podawać z podsmażoną na maśle bułka tartą. Smacznego
CookYourself
Hummus z bobu 241jadłam go wcześniej. A gdy spróbowałam, odkryłam dla siebie nowy, ciekawy smak i mnóstwo możliwości wykorzystania go w potrawach. Najprościej byłoby ugotować i podać bób z masłem i bułką tartą, ale można przecież zrobić sałatkę, jajecznicę, pierogi, zupę. Jak każde warzywo strączkowe, bób też świetnie nadaje się do przyrządzania wszelakich past, wiec ostatnio zajadamy się hummusem z bobu. Przepis jest
Obiad gotowy
Klopsy w sosie grzybowo – koperkowym 191Bardzo smaczne klopsy. Sosik pyszny. polecam. Przygotowanie klopsów – mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko, posiekaną drobno cebulkę,majeranek, bułkę tartą.Mozzarellę pokroić w kostki. Do każdego klopsa włożyć kostkę mozzarelli. Uformować klopsy zawijając mozzarellę w środku. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć klopsy na złoty kolor z obydwu stron. Wrzucić cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę
Kuchnia Pokoleń
Fasolka szparagowa z pomidorową salsą 253Sezon na fasolkę szparagową ciągle trwa i oby jak nadłużej. Uwielbiam każdą, tą z masełkiem i bułką tartą również, wyjadaną prosto z garnka bez omasty, ale nieustannie poszukuję nowych pomysłów. Dziś zapraszam na fasolkę z pomidorową salsą. Kolorowa i kapitalnie komponuje się smakowo z kwaskowatymi pomidorami. Salsa (czyli sos) to prosty dodatek zapożyczony z kuchni meksykańskiej. Idealny dodatek do każdego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ? 284minut. Czas zależy od fasolki - im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 10 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzić. Podawać z masełkiem i bułką tartą. Smacznego
CookYourself
Ucierane ciasto z porzeczkami i makiem 266używamy już miksera ). Porzeczki oprószyć mąką, dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach dolnych około 28 x 9 cm, wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 45 - 50 minut w temperaturze 175°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przestudzić w formie przez około 10 minut, następnie wyjąć z formy
Opowieści z piekarnika