bułki - 33426 przepisów (strona:1413/2229)

Zapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami 188

Zapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami to świetna alternatywa dla wszystkich którym znudziły się już standardowe kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej. Danie jest szybkie, łatwe w przygotowaniu, a do tego pyszne i kolorowe. Zasmakuje całej rodzinie! Zapiekaną pierś z kurczaka można podać na obiad w towarzystwie ziemniaków i surówki, albo jako samodzielne danie

e-PrzepisyKulinarne
Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria 122

warzywniaka – sałata lodowa doprawiona jogurtem naturalnym (nie uważam, żeby do mizerii niezbędna była śmietana) i świeża fasolka szparagowa tradycyjnie gotowana we wrzątku. Jak zauważycie, nie ma na niej bułki tartej w masełku, z dwóch powodów. Po pierwsze (i najważniejsze) nie lubię, a po drugie to niepotrzebny i bardzo kaloryczny dodatek do lekkiej fasolki. Składniki na 2 porcje : 2 niewielkie

Dietolog
Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej 127

jeść codziennie, jednak niestety tylko teraz, przez krótki okres wakacyjny jest to możliwe. Najsmaczniejszy pomysł na fasolkę? Ugotowana al ‘ dente w lekko osolonej wodzie. Czasem może być też polana bułką tartą podsmażoną na maśle. Fasolka to nie tylko smak, warto ją również jeść ze względu na jej wartości odżywcze: jest bogatym źródłem witaminy A, C i E, zawiera potas, fosfor

365 dni dookoła kuchni
Jaglane kotlety piri – piri 156

temperaturze 160ºC przez 20 minut, po tym czasie przewrócić na drugą stronę i piec dalsze 10 – 15 minut. Świetnie smakują zarówno na ciepło i zimno, jak i serwowane w bułce jako burgery. Smacznego

Even Better Food
Jak ugotować fasolkę szparagową żółtą ? 191

minut. Czas zależy od fasolki - im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 5 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzić. Podawać z podsmażoną na maśle bułka tartą. Smacznego

CookYourself
Hummus z bobu 139

jadłam go wcześniej. A gdy spróbowałam, odkryłam dla siebie nowy, ciekawy smak i mnóstwo możliwości wykorzystania go w potrawach. Najprościej byłoby ugotować i podać bób z masłem i bułką tartą, ale można przecież zrobić sałatkę, jajecznicę, pierogi, zupę. Jak każde warzywo strączkowe, bób też świetnie nadaje się do przyrządzania wszelakich past, wiec ostatnio zajadamy się hummusem z bobu. Przepis jest

Obiad gotowy
Klopsy w sosie grzybowo – koperkowym 128

Bardzo smaczne klopsy. Sosik pyszny. polecam. Przygotowanie klopsów – mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko, posiekaną drobno cebulkę,majeranek, bułkę tartą.Mozzarellę pokroić w kostki. Do każdego klopsa włożyć kostkę mozzarelli. Uformować klopsy zawijając mozzarellę w środku. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć klopsy na złoty kolor z obydwu stron. Wrzucić cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę

Kuchnia Pokoleń
Fasolka szparagowa z pomidorową salsą 187

Sezon na fasolkę szparagową ciągle trwa i oby jak nadłużej. Uwielbiam każdą, tą z masełkiem i bułką tartą również, wyjadaną prosto z garnka bez omasty, ale nieustannie poszukuję nowych pomysłów. Dziś zapraszam na fasolkę z pomidorową salsą. Kolorowa i kapitalnie komponuje się smakowo z kwaskowatymi pomidorami. Salsa (czyli sos) to prosty dodatek zapożyczony z kuchni meksykańskiej. Idealny dodatek do każdego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ZUPA PIECZARKOWA Z KLOPSIKAMI 174

litry bulionu zagotowujemy.Pory czyścimy,płuczemy,kroimy w plasterki,szklimy na maśle.Pieczarki czyścimy,kroimy w plasterki i wrzucamy wraz z porami do zupy.Mięso mielone przyrządzić na kotlety(bez bułki).Formujemy małe pulpeciki,wkładamy do zupy,gotujemy ok.20 min.Dodajemy serki topione i gotujemy jeszcze 3 min.Przyprawiamy do smaku.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ? 177

minut. Czas zależy od fasolki - im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 10 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzić. Podawać z masełkiem i bułką tartą. Smacznego

CookYourself
Ucierane ciasto z porzeczkami i makiem 199

używamy już miksera ). Porzeczki oprószyć mąką, dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach dolnych około 28 x 9 cm, wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 45 - 50 minut w temperaturze 175°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przestudzić w formie przez około 10 minut, następnie wyjąć z formy

Opowieści z piekarnika
Pasta z pieczonych warzyw – ZERO WASTE 213

papryki leżały też inne warzywa . Wyrzucać nie lubię, lubię za to wszystko wykorzystać do końca. Lekko „zdechłe” warzywa czy suchy chleb. Suchy chleb możesz przerobić na tartą bułkę, użyć w kawałkach do sałatki, a z warzyw zrobić sos albo właśnie pyszną pastę. Pastę , którą potem możesz wykorzystać do smarowania chleba czy do makaronu, czemu więc jej nie zrobić

Kuchnia na wzgórzu
Babka serowa 127

jednym jajku cały czas miksując. Dodaje przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz aromat śmietankowy. Całość miksuję do połączenia się składników. Formę keksową smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Wlewam ciasto. Ciasto piekę około 60 minut w 170 stopniach . Studzę. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczam. Polewam wystudzone ciasto. Smacznego! Źródło: https://przepisyjoli.com/2017/03/babka-serowa/

Ciasta z tradycjami
Propozycja na letnie śniadanie, czyli pasta z wędzonej makreli 124

treściwy podwieczorek dla dzieciaków? Oto ekspresowa propozycja Agaty na dzisiaj, czyli pasta z wędzonej makreli. Klasyka, którą warto umieścić w smakowitych kontekstach. Pasta ta idealnie posmakuje podana na domowych bułkach, których mamy sporo na naszym blogu. Świetnie też nadaje się jako baza dla kanapek zabieranych na wycieczki. Warzywa i ryby na letnie śniadania Letnie śniadania kojarzą się głównie z warzywami

KulinarneImpresje.pl
Puszysty jabłecznik z kruszonką 268

zbieleje i stanie się puszyste. Dodawać po jednym jajku i śmietanę. Na końcu wsypać suche składniki i zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta. Formę do pieczenia wysmarować masłem obsypać bułką tartą i wylać ciasto. Wyrównać i wcisnąć gęsto cząstki jabłek. Na wierzchu rozsypać kruszonkę i wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez około 40 min. Smacznego

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania