bułki - 33426 przepisów (strona:1419/2229)

Ryba po grecku 149

wiem, że ta ryba po grecku zwyczajnie by się zmarnowała.  Lubię ją za to bez okazji. Ciepłą na obiad, zimną na kolację. Rybę można zapanierować w jajku i bułce, można tylko obtoczyć w mące. Można podawać ją w większych kawałkach lub rozdrobnić i wymieszać z jarzynami. I jeszcze jedno. W tej potrawie równie ważne jak jarzyny i ryb jest

bistro mama
Barszczyk czerwony z uszkami 294

patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki i grzyby. Smażyć na średnim ogniu do czasu aż cały płyn wyparuje. W razie konieczności można dodać do farszu 1-2 łyżeczki bułki tartej aby nie był zbyt wodnisty. Farsz przyprawić do smaku i ostudzić. Ciasto: Do większej miski przesiać 2 szkl mąki, dodać olej i wlewać gorącą wodę, mieszając łyżką aby się

Smakołyki Asi
Najlepsze przekąski na Imprezę! 1768

Muffinki z porem i kiełbasą  Bułeczki ze szczypiorkiem Drożdżowe pierożki z kiełbasą Calzone Caprese Frytki z batatów Spring rolls Spring rolls z mięsem mielonym Klopsiki z cukinii  Bułki z pieczarkami Tarte Flambee Tarte Flabee z pomidorami Drożdżowe bułeczki z szynką i serem Pierożki z ciasta francuskiego z czerwonym pesto Pierożki z ciasta francuskiego z serem camembert  (adsbygoogle

Delusional Trine
Domek z piernika + szablon do pobrania 279

gęściejszy lukier musimy dać odpowiednio więcej pudru. Kolory uzyskałam dzięki dosłownie szczyptom barwników spożywczych. Na dekorację choinki użyłam gotowego lukru z torebki i jadalnego mchu (odrobiny pietruszki zmiksowanej z bułką tartą), który miałam z obiadu i stwierdziłam, że będzie całkiem fajnie wyglądał oraz kolorowych perełek. Na końcu całość oprószyłam cukrem pudrem. Więcej zdjęć domku już niebawem zamieszczę na FP Kuchni

Kuchnia w czekoladzie
Biszkoptowa krówka. 171

cukier, a następnie żółtka z miodem. Na koniec wsypać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Tak przygotowane ciasto przełożyć do prostokątnej blaszki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni 20 minut. Składniki na masę: 1 litr mleka 5 łyżek cukru 1 żółtko 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Agusiowe smakołyki
śląskie makówki 146

ogniu około 15 minut. Dodać miód i cukier, gotować jeszcze chwilę. Zdjąć z ognia, wsypać posiekane bakalie (trochę odłożyć do dekoracji) i wymieszać. Na dnie pucharków ułożyć po kromce bułki i nałożyć rzadką masę makową. tak samo układać kolejne warstwy. Wierzch ozdobić bakaliami. Wstawić do lodówki żeby kromki wsiąknęły mleko. Najlepiej podawać następnego dnia po przygotowaniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mazurek a’la Twix 220

chciały się połączyć to dodajemy śmietanę 12%. Gotowe ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy. Wykładamy nim formę do tart wcześniej wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Ciasto w formie kujemy widelcem oraz wykładamy grochem lub fasolą, aby nie wyrosło mocno. Pieczemy w 170 stopniach przez 15 minut. Po 15 minutach zdejmujemy groch lub fasolę z ciasta

Ciasta z tradycjami
Murzynek pełen wiśni 203

Miksujemy na gładką masę. Dodajemy jajka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Na koniec dodajemy do masy wystudzony, gładki dżem. Mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Łabędzi puch 3082

ściągamy papier i przekrawamy na pół.  Kajzerki moczymy w dwóch szklankach mleka. Następnie rozgniatamy je widelcem, dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy namoczone bułki z kokosem i gotujemy przez 5 min. Masę kokosowo- bułkową odstawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas masę należy pomieszać. Masło miksujemy na puszystą masę, stopniowo dodajemy masę kokosowo- bułkową. Dolny

kulinarne odsłony pati
Kanapka z tuńczykiem,sałatą, ogórkiem i czerwoną cebulą 200

łask ;) Kanapka zainspirowana tą kupioną w małym osiedlowym warzywniaku, która zachwyciła mnie dobrym składem i doborem składników ;) Czas przygotowania: 10 minut Składniki kawałek ulubionej bagietki lub 2-3 ulubione bułki puszka tuńczyka świeżo zmielony pieprz sałata np. endywia korniszony czerwona cebula masło/majonez Sposób przygotowania: 1. Pieczywo smarujemy masłem (pomijamy jeśli mam tuńczyka w oleju) 2. Wykładamy odsączonego z zalewy

U Fiolki
PUSZYSTA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 160

dodajemy cukier waniliowy oraz sok z cytryny, dalej miksujemy na koniec   dodajemy serek homogenizowany całość delikatnie ale dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej np. bułką tartą lub mąką ( ja użyłam 26cm, jednak na drugi raz użyję mniejszej lub użyję wkład do tortownicy kominkowy wtedy babka będzie wyższa) babkę pieczemy około 50-60 minut do suchego

Słodkie zapomnienie
PROSTE CIASTO UCIERANE IV Z TRUSKAWKAMI 157

cytryny, skórkę cytrynową oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość miksujemy, aż uzyskamy gładką masę ciasto przekładamy do np. tortownicy ( 21-22cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy truskawki rozcięciem ku górze lub jeżeli są małe to wtedy całe pieczemy około 50-55 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie