śniadania - 47913 przepisów (strona:1419/3195)

SAŁATKA MAŁA ROZPUSTA 142

Idealna pora na drugie śniadanie. Przybywam więc z propozycja na świetną sałateczkę. Znajdziecie w niej mnóstwo dobroci, na pewno Wam zasmakuje Składniki: 30 dag piersi z kurczaka sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie małe pomidorki koktajlowe- ok 10 sztuk garść rukoli cebulka dymka szczypiorek z jednej cebulki 1 ogórek  6 sztuk mini kukurydzy sól, pieprz olej lniany Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
Przepis na Sałatkę z Cieciorką i Serem Feta – Prosta i Pyszna 339

Chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę z cieciorką i serem feta. Sałatka jest prosta w przygotowaniu, sycąca i idealnie nadaje się do zabrania na przykład do pracy na drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 puszka 400 g cieciorki 300 g pomidorów 1 opakowanie sera feta (około 270 g) pęczek szczypiorku 1 strąk czerwonej papryki

Uwaga Babcia Gotuje
Szpragi z jajkiem sadzonym i oscypkiem 161

Uwielbiam! Lekkostrawne i niskokaloryczne! Możesz jeść n śniadanie, obiad i kolacje! Składniki:  500g zielonych szparagów 3 jajka 1 cukinia 10 dag oscypka przyprawy 2 łyżki oliwy oliwy Przygotowanie: 1. Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w wysokim naczyniu 5-7min najlepiej na stojąco (główki powinny wystawać ponad powierzchnie wody). 2. Odcedzamy i hartujemy w zimne wodzie

FITBUuK
Domowe masło orzechowe z nasionami 162

dwóch tygodni. Do czego używacie masło orzechowe? Uwielbiam smarować nim kanapki, dodawać do owsianki i gęstych koktajli. Kanapka posmarowana orzechowym masłem z truskawkami lub borówkami to przepyszne i zdrowe śniadanie. The post Domowe masło orzechowe z nasionami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Najlepsza kawa PO DRODZE na plażę 182

ul.Grunwaldzka 55, Sopot Bistro serwujące świeże i zdrowe jedzenie - m.in. sałatki, kanapki, tortille, tarty wytrawne, zupy, koktajle, jogurty, smoothie, soki wyciskane na miejscu.  Można zjeść tu zarówno śniadanie, lunch jak i obiad .  Amatorzy słodkości uraczą się tu nie tylko pyszną kawą czy herbatą , ale również kilkoma rodzajami ciast . Jak sami o sobie piszą: "jest to miejsce

Grunt to przepis!
Ciasto z orzechów nerkowca, bananów i truskawek (bez glutenu) 146

inspiracje do kolejnego wpisu, który łączy ze sobą tak dwa różne smaki. Banany, które towarzyszą nam wszędzie czy to na spacerze, rowerze, w samochodzie lub nawet czasem jako szybkie śniadanie w biegu. Zawsze dostępne są w naszej spiżarni. Są tak uniwersalne, że w każdym wydaniu czy to w koktajlu, czy takich domowych lodach z truskawkami i rabarbarem , deserach

PaleoLife
Polenta z kaszy kukurydzianej na słodko z nektarynką i amarantusem (Vege & gluten free) 168

robiąc codzienne zakupy trafiłam na kaszkę kukurydzianą. Od razu skojarzyłam ją z polentą. Jak wiadomo kukurydza to produkt nie zawierający glutenu, więc polecam wam moją wersję w ramach drugiego śniadania lub podwieczorku. Słodkawy posmak wzbogaciłam orzechowym amarantusem ekspandowanym, a masę doprawiłam mielonym kardamonem. Końcowym akcentem jest słodka nektarynka posypana jasnym brązowym cukrem trzcinowym. Po prostu musicie sami ją zrobić

vaniliowoczekoladowa
Pasztet warzywny 168

bazie warzyw korzeniowych, czerwonej fasoli i odrobiny pieczonej dyni. Dynia nie jest konieczna, ja użyłam jej wyłącznie do nadania koloru. Do tego ulubione przyprawy i mamy gotowy pomysł na śniadania lub kolacje. Pasztet warzywny jest znakomity na zimno z dodatkiem ostrej musztardy, chrzanu lub domowego keczupu . 4 duże marchewki 1 pietruszka 0,5 selera 1 puszka czerwonej fasoli pół

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY I PORA 186

się z delikatnym smakiem kapusty.  Bigos z młodej kapusty robi się niesamowicie szybko. Możemy wykorzystać go jako wiosenne danie obiadowe, a ja mogłabym go jeść równie dobrze na śniadanie i kolację bo ... uwielbiam 💗 Zachęcam do przejrzenia moich poprzednich wersji takiego bigosu, bo jest ich już na blogu naprawdę sporo 😉 Składniki: 1 główka młodej kapusty 4 szt. pora (biała

Walijskie Pichcenie
Odrywane bułeczki śniadaniowe 174

Składniki:     235 ml letniego mleka;     10 g  suchych drożdży instant;     26 g białego cukru;   

Gospodyni Miejska
Owocowy Smoothie 204

dzisiejszego smoothie użyłam arbuza, truskawek, winogron, zielonych jabłek, banana i sosu waniliowego.  Z podanych składników można również zrobić pyszną sałatkę owocową polaną sosem waniliowym.  Idealne śniadanie, deser, czy też podwieczorek, pełne witamin i dobrodziejstw dla naszego organizmu. :) Przepis: Składniki: 1/4 arbuza 12 truskawek 1 banan 2 zielone jabłka kiść ciemnych winogron 3/4 kubka sosu waniliowego Wykonanie

Mój pomysł na
Domowy jogurt truskawkowy 151

Dziś na drugie śniadanie domowy jogurt ze świeżych truskawek. Wystarczy jogurt, truskawki i blender, jeśli chcemy uzyskać większe kawałki owoców wyczuwalnych podczas jedzenia wystarczy widelec (rozgniatamy owoce, mniej mycia). Taki domowy koktajl owocowy jest zdrowy, pożywny i może zostać zrobiony z dowolnego nabiału - jogurtu naturalnego, kefiru, maślanki, mleka oraz z owoców, na jakie tylko mamy ochotę

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) 701

Sezon truskawkowy w pełni. Wprost nie można przejść obojętnie obok pysznych, czerwonych owoców. Idealne do koktajli, do naleśników, śniadań i… oczywiście słodkich wypieków. Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) . Ciasto jest proste w przygotowaniu, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, a nawet na przyjęcie. Kusi nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Osobiście uwielbiam

Słodkie okruszki
Lody truskawkowo-rabarbarowe podane z ekspandowaną quinoą oraz podsumowanie miodowej akcji 180

celiakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Bezglutenowa tarta z kokosowo-arbuzową pianką autorka: celiakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Rabarbarowe tiramisu z nutą pomarańczy i pistacjami autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Płatki na śniadanie z owocami i miodem autorka: goga0908 | blog: Marcepanowy Kącik ŁOSOŚ W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z JABŁKAMI I ROZMARYNEM autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Koktajl owsiany

Quinoa Raz!
LEKKA SAŁATKA Z BURAKIEM I POMIDORKAMI 164

Lekka, zdrowa i kolorowa sałatka z warzywami , idealna na drugie śniadanie .Zarówno można ją zjeść w domu czy zabrać do pracy i szkoły.  Polecam i Smacznego :)  SKŁADNIKI dla 4 osób : Sałatka 1 burak 3 garście mix sałat 10 pomidorków koktajlowych Sól i pieprz do smaku Sos 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka majeranku

Gotowanie Patki