recepturę. Trochę czasu jednak mi to zajęło. Teraz kiedy sytuację mam już jako tako opanowaną wróciłam do pieczenia ku wielkiej uciesze rodziny, a zajadanie domowych bułeczek na sobotnio-niedzielne śniadanie powoli znowu staje się tradycją. Czytaj więcej
Wiem co jemmnie na stole zawsze znajdzie się miejsce na ceramiczną solniczkę w kształcie króliczka czy pieprzniczkę w kształcie kury :) Uwielbiam te pastelowe drobiazgi ! 3. Na czym układacie jajka podczas świątecznego śniadania? Czy na tradycyjnej nóżce czy większych pojemnikach/ talerzykach? 4. Preferujecie obrusy tradycyjne białe czy wzorzyste? A może królują u was haftowane serwety lub modne ostatnio filcowe podkładki ? 5. Rzeżucha
Tradycyjna Kuchniadzień. Zazwyczaj nie fotografuję przekąsek, ale są to przeważnie jakieś owoce, kanapki lub owsiane ciacha z zaufanej piekarni gdy nie mam czasu piec w domu. ZOBACZ FILMIK! ŚNIADANIE Ostatnio bardzo zasmakował mi omlet z odżywką białkową w porze śniadaniowej. Robię do niego przepyszny krem pomarańczowy, który jest idealnym dodatkiem do wszelkich naleśników, placuszków czy kanapek na słodko! 1 duże
Kuchnia EllieJaglane placuszki w wersji kokosowej, z TEGO przepisu tak bardzo mi smakowały, że postanowiłam ponownie je przygotować, jednak modyfikując lekko skład i nadając plackom nowego smaku
Zdrowie na języku :Pkrem z wierzchu i po bokach posypujemy startą wcześniej gorzką czekoladą. Tort schładzamy w lodówce kilka godzin a najlepiej włożyć do lodówki na noc i na deser po śniadaniu do kawki idealny :) Zapraszam na kolejne przepisy
Gotuj z MąkąBakietki ziołowo-czosnkowe bardzo często kupujemy. Jadamy je zazwyczaj na śniadanie, bądź jako przekąska przed kolacją. Stwierdziłam, że taniej i o wiele smaczniej wyjdzie samemu przyrządzić taką przekąskę niż kupić. Dlatego postanowiłam sama zabrać się za zrobienie masła ziołowo-czosnkowego, bagietkę długą kupiłam w sklepie. Ale wciąż przymierzam się do zrobienia swojskiej. Składniki: - 20 g. masła (ja użyłam osełki
My World by Dagmara Rekwłaśnie na domowym zakwasie. Jest wtedy bardzo esencjonalny i ma ten jedyny w sowim rodzaju charakterystyczny smak. Moja babci taki zakwas miała zawsze w glinianym dzbanku i zawsze na śniadanie robiła dziadkowi tzw. zalewajkę ;-). Takie czasy! Polecam Wam gorąco ten przepis- ZAKWAS NA ŻUREK
SMYKWKUCHNIchoć skład średniawy - wegańskie wędliny i plastry, parówki i kiełbaski; ogólnie nie jestem fanką mocno przetworzonych produktów sojowych, wyjątkiem są dla mnie wędzone parówki sojowe Polsoji, mój HIT na śniadanie: koniecznie na ciepło, do tego jajko ugotowane na miękko, tost i świeże pomidory - dania gotowe: lasagne, spaghetti (tych 2 akurat nie próbowałam), wegetariańskie sznycle: dla mnie za słone, jeśli
Qlinarnie i QlinarnieTaaak... Rano wstaję, jem śniadanie, wypijam kubek gorącej herbaty. Następnie opatulam się szalem, zawijam w czerwony, zimowy płaszcz i wkładam rękawiczki. Przez kilka minut zawzięcie skrobię szyby auta, pomstując na mróz pod koniec marca. W drodze do pracy włączam ogrzewanie na pełen regulator, a w dłoni ściskam termo kubek, bez którego ta podróż byłaby chyba nie do wytrzymania
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKolejny z serii zielony sok, który warto pić na śniadanie ze względu na jego prozdrowotne działanie! Jarmuż jest źródłem sulforafanu – przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe. To warzywo kapustne ma właściwości przeciwzapalne i dostarcza witaminy K i karotenoidów . Jest również doskonałym źródłem żelaza i wapnia . Razem z jabłkami dostarczy nam niezbędnego błonnika. Ponadto jabłka są bogatym źródłem witaminy
Book of spellsrzodkiewki wrzuć do blendera, wlej mleko i wodę. Zmiksuj dokładnie. Wypij. T aki koktajl to doskonałe źródło witamin i minerałów, oraz kwasu foliowego ! Może posłużyć nam jako drugie śniadanie lub podwieczorek
Przepisy i porady kulinarnesięgać. Gotowane brokuły podawać możemy do obiadu lub przygotować z nich pyszną i pożywną sałatkę. Sałatka z brokułem sprawdza się zarówno na kolację, jak i na drugie śniadanie. Składniki: 1 brokuł ( lub 2 małe ) 1 pomidor 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej średniej 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
kolorowotorcikowoSzynka, którą dzisiaj proponujemy to świetne rozwiązanie zarówno na rodzinny obiad, jak i na śniadanie czy kolację. Pieczeń jest niezwykle aromatyczna i bardzo dobrze się kroi, dzięki czemu bez problemu zastąpi sklepową wędlinę na codziennej kanapce. To danie to doskonałe rozwiązanie dla zabieganych. Chociaż czas potrzebny na wykonanie całego dania to niemal 3 godziny, jednak większość z niego, mięso
Kuchnia od dwojgaZrobienie jajek sadzonych chodziło za mną już od dłuższego czasu, bo jest to jedna z rzeczy, której brakowało mi po przejściu na weganizm. Niestety próby
wegujemy