już do jedzenia a stokrotki usrosły na tyle, że można z nich pleść wianki. Uwielbiam pleść wianki! Zupełnie jak chodzić boso po trawie. Pielęgnować swój ogródek ziołowy. Jeść na śniadanie twarożek z rzodkiewką i cebulką prosto z grządek. Chodzić do pobliskiego warzywniaka i objadać się przez resztę dnia czereśniami. Cierpieć z powodu zjedzenia zbyt dużej ich ilości . Innymi słowy
Wrzosowa PolanaDziś zapraszam Was na pyszny jagodowo-truskawkowy koktajl z płatkami owsianymi , który z powodzeniem może sprawdzić się w roli zdrowego drugiego śniadania. Wspaniały na letnie dni. Syci, orzeźwia (dodatek mięty sprawdza się tu idealnie) i ma wiele cennych witamin. Osobiście uwielbiam koktajle i smoothie. Miłością do nich zaraziłam całą moją rodzinę. Mam nadzieję, że i Was uda mi się
Słodkie okruszkimusu i 6 łyżek kaszy (kasze nakładaj delikatnie aby na dnie naczynia pozostał mus). Wierzch posyp orzechami włoskimi. Pudding najlepiej smakuje od razu po zrobieniu, doskonały jako deser lub śniadanie. Spróbuj także: Mus kakaowy z kaszy jaglanej kasza jaglana orzechy kakao Zdrowa i domowa chałwa sezam
Fit&Fast KitchenDawno nie było na blogu przepisu na owsiankę z owocami. Dlatego dziś owsianka na wodzie z bananem, kiwi i borówkami. Taka fit owsianka, bo... The post
Eksperymentalnie.comIdealne na trwające właśnie upały. Na drugie śniadanie, obiad, czy kolację. Na zawsze. Świeże i chrupiące. A każdy składnik, który nie pasuje do Waszych smaków, możecie wymienić na inny, lub całkiem pominąć. W ogóle możecie zmienić wszystko. To danie daje tyle możliwości, na ile pozwoli Wam wyobraźnia. Składniki (na 10 rollsów): - opakowanie papieru ryżowego - 20 krewetek - 1/2 opakowania
Cook&LoveDziś przedstawię W am przepis na marokańskie naleśniki, w których zakochaliśmy się od pierwszego kęsa, ale za to z naszym polskim miodem. Msemen dostawaliśmy na śniadanie w Essaouira, właśnie z miodem tymiankowym, albo z sosem miodowy. Była też marmolada morelowa, ale nie cieszyła się takim powodzeniem jak sos miodowy. Braliśmy te naleśniki ze sobą na plaże
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzrobienia pizzy możemy wykorzystać również plastry arbuza, jogurt naturalny lub owocowy i du ż ą ilość świeżych owoców. W ten sposób uzyskamy przepyszn ą propozycję na śniadanie lub podwieczorek dla naszych małych pociech, ale nie tylko ;) Owocowa pizza jest prosta i szybka w przygotowaniu. W jej przygotowaniu możemy wykorzystać
La grande e la piccola cuocaDopiero dzień później udało mi się upiec kalafior ponownie i zrobić z niego sałatkę, która okazała się bardzo smaczna. Taką sałatkę możemy zjeść na drugie śniadanie lub kolację czy zapakować do pojemnika i zabrać ze sobą na lunch do pracy. Moją sałatkę podałam w salaterce ze sklepu
Marta GotujePlacki można przygotowywać na wiele sposobów. Można przyrządzić je w wersji słodkiej oraz słonej . Mogą stanowić samodzielne danie obiadowe lub być pysznym pożywnym śniadaniem . Uwielbiam placki ziemniaczane , ale ile można je robić. Postanowiłam je nieco urozmaicić, i w ten sposób na moim stole pojawiły się tym razem racuchy ziemniaczane. Wyszły przepyszne. Bardzo delikatne i mięciutkie
Pobite gary Barbarynowych połączeń. Kiedyś bób jadłam tylko na jeden sposób, dziś wykorzystuje go do wielu fajnych i prostych dań. Kiedyś był tylko przekąską, a dziś jadamy go na obiad, drugie śniadanie i kolacje. Tym razem danie obiadowe. Kaszotto z bobem i cukinią składniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 cukinia 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 g bobu
Przysmaki KarolkiPyszny i pożywny koktajl z truskawek i zsiadłego mleka, doskonale zastąpi nam drugie śniadanie lub podwieczorek. Letnią porą kiedy jest sezon na truskawki bardzo często taki koktajl gości w moim domu. Składniki: 0,5 kilograma truskawek 300 ml. zsiadłego mleka 50 gram orzechów nerkowca 100 ml. soku malinowego z lipą Premium Rosa 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1 łyżka
Bajeczna Kuchniabyło za śniadanie...😋 Na pewno przepyszne i przesłodkie. Pulchne racuchy drożdżowe oblane fantastycznym kremem krówkowym to połączenie perfekcyjne! Świetny smak i zdrowa dawka energii na idealne rozpoczęcie dnia. Składniki (2 porcje - 8 placków): 100 ml mleka 15 g drożdży 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 50 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki pszennej razowej szczypta soli
Zdrowie na języku :PBaron smażył je na patelni grillowej i nie wiem jak smakowały, ale zapewniam Was, że moje były bardzo smaczne. Następnego dnia usmażyłam je podobnie wbijając jaja - było pyszne śniadanie! O przepisach inspirowanych książką Suwały i Baron jeszcze napiszę nie raz :) ...a i pamiętajcie że stare grzyby żółciaka smakują podobno jak tektura, więc tylko młode i soczyste zbieramy
Gotuj Sam!teraz (wiem jakie upały panują w Polsce), to może na jesieni wrócicie do mojego przepisu;) Zapraszam do lektury, a ja idę szykować się do kolejnej wycieczki po Szkocji. Śniadanie : Frittata ze szparagami i zielonym groszkiem Lunch : Potrawka z ciecierzycy z ryżem Jedzonko do pracy Przygotowanie potrawki z ciecierzycy: W rondelku roztopić łyżkę masła z łyżką oliwy
Codzienne GotowanieDzisiaj coś dla fanów muffinek, tym razem wersja z truskawkami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki to znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpą drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik. składniki na 12 sztuk 150 g truskawek 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Smakowite Dania