bułki - 33426 przepisów (strona:1442/2229)

Grzyby panierowane 241

Składniki: suszone kapelusze grzybów leśnych 1 jajko sól, pieprz mąka bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Kapelusze grzybów ugotować w zupie grzybowej lub barszczu, wyciągnąć, ostudzić i w razie potrzeby … Czytaj dalej Grzyby panierowane

czarrna od kuchni
Kociołek imprezowy z kurczakiem, pieczarkami i uszakami 196

goście częstowali się sami. Ważne żeby było to danie pełne smaku i gorące. Dodatek grzybów zawsze dobrze współgra ze smakiem mięsa , a w gęstym sosie można maczać sobie kawałki bułki lub polać nim ryż, makaron czy ziemniaki. Takie jedzenie jest pyszne! Taką porcją pysznego, rozgrzewającego gulaszu z kurczaka i grzybów nakarmicie przynajmniej kilka osób ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Szybki i prosty piernik marchewkowy – najlepszy! 720

tarce jarzynowej. Suche składniki dodajemy do masy jajecznej. Miksujemy. Dolewamy wolnym strumieniem olej, cały czas mieszając. Dodajemy marchewkę i bakalie. Masę przekładamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Polewa W rondelku roztapiamy czekoladę z masłem i śmietaną, cały czas mieszając. Smarujemy polewą ciasto po ostygnięciu. Możemy wierzch dowolnie przybrać bakaliami

Mieszam w Garnku
Mój Wilgotny Piernik Z Powidłami 138

sodą. 3. Następnie dodajemy mleko wraz z roztopionym masłem z miodem, kakao, bakalie, powidła oraz przyprawę do piernika. Mieszamy i przekładamy do dwóch foremek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą po równo. Pieczemy w piekarniku elektrycznym w 180 stop przez około 1 h. W piekarniku gazowym w 200 stop przez około 50-60 min. Gotowy piernik przekrajemy na dwie

Gotowanie...to proste !
Skorzonera w naleśnikach 139

Południowej. Uprawiana jako warzywo jadalne- Francja, Holandia, Belgia, Niemcy. Zbiór od października do kwietnia. Po ugotowaniu podobna do szparagów troszkę. Można podać z ziemniaczanymi placuszkami. Też jak szparagi z bułką tartą.  Składniki 1 kg skorzonery 2 łyżki mąki 2 łyżki octu Sos : cytryna 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka ostrej musztardy 3 łyżki śmietany 2 żółtka sól

R'n'G Kitchen
Paszteciki z grzybami i barszczyk czysty 581

ciasta francuskiego 500 g grzybów świeżych lub mrożonych pół cebuli olej do smażenia sól pieprz majeranek estragon 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Grzyby mielimy np przy pomocy robota razem z cebulą. W głębokiej patelni dusimy grzyby bez przykrycia aż odparuj cały płyn , doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy jajko i bułę tartą , mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy całe

Gotowanie jest łatwe
PEŁNOZIARNISTE BUŁECZKI CYNAMONOWO-ORZECHOWE 209

   Co prawda miały być ślimaczki cynamonowo-orzechowe, ale po zmianach jakie wprowadziłam (zmiana mąki, dodanie jajka...) wyszły bułeczki, ale za to jakie pyszne... Delikatne

Smaczne Zdrowe
Babka marmurkowa (bezglutenowa) 197

prędkości. 4. Następnie ze szczyptą soli z pozostałych białek ubijamy pianę na sztywno a następnie delikatnie mieszamy z ciastem. 5. Formę z kominem smarujemy masłem a następnie obsypujemy bezglutenową bułką tartą lub mąką z ziaren amarantusa i wlewamy część ciasta. 6. Do pozostałego ciasta dodajemy dwie łyżeczki kakao i mieszamy. 7. Ciasto z kakao wylewamy na wierzch jasnego i nagrzewamy

Kawa z mlekiem
Murzynek - ciasto na niedzielę (bezglutenowe) 138

sztywno (z odrobiną soli). 7. Ubite białka dodajemy do masy i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki. 8. Wymieszaną masę przekładamy do formy z kominem, wysmarowanej masłem i obsypanej bezglutenową bułką tartą lub mąką z ziaren amarantusa. Nastawiamy piekarnik i nagrzewamy go do temperatury 180 stopni. 9. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut. Ja oczywiście muszę jeszcze

Kawa z mlekiem
Risotto pomidorowe (bezglutenowe + wersja wegańska) 160

świeża bazylia i gotowe. Podajemy posypane tartym serem. Smacznego :-) Wersja wegańska: oczywiście pomijamy ser. Jeżeli zostanie coś na drugi dzień, wtedy polecam zrobić z risotta kuleczki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć jak kotleciki. Risotto pomidorowe w wersji wegańskiej, posypane płatkami drożdżowymi

Kawa z mlekiem
Babka kokosowa (bezglutenowa) 269

zmieszane z ciastem to w osobnej misce ubijamy na sztywno pianę z białek (ze szczyptą soli) i delikatnie mieszamy ją z ciastem. 6. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy np. bułką tartą lub mąką z ziaren amarantusa. My będąc na diecie bezglutenowej z powodów innych niż medyczne pozwalamy sobie obsypywać krupczatką. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 7. Wkładamy ciasto

Kawa z mlekiem
Ciasteczka z wiórkami kokosowymi (bezglutenowe) 187

Następnie stopniowo dolewamy mleko dalej miksując. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 5. Następnie ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną masłem i obsypaną np. mąką z ziaren amarantusa albo bezglutenową bułką tartą i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut z grzaniem góra-dół, a następnie 15 minut z termoobiegiem. W tym czasie powinno się upiec. Oczywiście robimy test patyczkiem. Ciasto

Kawa z mlekiem
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) 275

piernika, miksujemy. 7. Następnie stopniowo dodajemy startą marchew i miksujemy. 8. Na końcu dodajemy posiekane orzechy, mieszamy. 9. Przygotowujemy tortownicę, smarujemy ją masłem i obsypujemy na przykład bezglutenową bułką tartą (ja użyłam zwykłej ponieważ nie stosuję diety bezglutenowej z powodów medycznych). Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto jest bardzo luźne. 10. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez

Kawa z mlekiem
Tort ze śliwek 130

robić się sucha. Zdjąć z ognia, odstawić do ostudzenia. Ubić białka ze szczyptą soli, wymieszać z zimną masą śliwkową. Przełożyć do tortownicy (średnica 20 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 120 stopni około godziny. W oryginalnym przepisie, tort należy polukrować, przybrać konfiturą i galaretą. Ja użyłam polewę czekoladową. 35 g masła, 50 g czekolady

królestwo garów
z ciemnych winogron i jabłek domowy dżem... 173

ciemnym chłodnym miejscu, nie trzeba pasteryzować, zawsze mam dobre w ten sposób przygotowane dżemy - ten dżem jest najlepszy smakowo i do wielu zastosowań, nam najlepiej smakuje z tostami, bułką z masłem, naleśnikami, waflami, z biszkoptem, nie jest za mocno słodki............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania