bułki - 33426 przepisów (strona:1453/2229)

Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną 1010

minut z każdej strony. Ostudzoną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i kroimy drobno, dodajemy do pieczarek i mieszamy. Na ostudzone naleśniki nakładamy farsz i zawijamy, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI 526

się składników. Białka - ubijamy na sztywno. Dodajemy do czekoladowego ciasta. Mieszamy całość delikatnie łyżką do połączenia się składników i uzyskania gładkiej masy. Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na górze układamy cienkie plastry obranej gruszki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 45-50 minut - i pieczemy do tzw. suchego patyczka

Walijskie Pichcenie
Jak przechowywać żywność w lodówce? 162

zajmuje niewielką ilość miejsca w kuchni, w szybki sposób zapakujecie swoje produkty i zachowacie ich przydatność do spożycia na dłuższy czas. Pakować próżniowo można naprawdę różne produkty: pieczywo (chleby, bułki) drób ser żółty warzywa owoce mięso ryby Zapakowane produkty (w zależności od rodzaju) można przechowywać w lodówce lub zamrażalniku. Rozwiązanie niezwykle wygodne, zajmujące minimalną ilość miejsca, oszczędzające nasze pieniądze

Słodkie okruszki
Chleb kurki z borowikami 178

sól. Zupę borowikową rozpuszczam w zimnej wodzie i wlewam do mąki. Ciasto wyrabiam mikserem aż będzie elastyczne i dobrze wyrobione. Foremkę o wymiarach 25X11,5 cm smaruję tłuszczem, wysypuję bułka tartą. Ciasto wyrośnięcie zagniatam na desce i formuję prostokąt o szerokości foremki. Na ciasto wykładam kurki i zwijam w roladę od krótszego boku. Przekładam do foremki. Piec nagrzewam do temperatury

wesoła kuchnia
Szybkie Ciasto Z Morelami 129

mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy resztę oleju. Na koniec dodajemy wypestkowane i pokrojone morele. 3. Ciasto wykładamy na blaszkę (np. taka jednorazową lub zwykłą wysmarowaną masłem i wysypaną bułka tartą ) ciasto jest dość gęste ! Pieczemy w 190 stop. przez około 40-45 minut Ciasto jest wtedy gotowe, gdy patyczek do niego wbity jest suchy ! Gotowe ciasto oprószamy cukrem pudrem

Gotowanie...to proste !
Krucha tarta ze śliwkami 128

posiekać nożem, następnie szybko zagnieść na kruche ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 h. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, nakłuć widelcem i piec ciasto w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 20 minut.  śliwki przełożyć do garnka i zasypać cukrem, następnie zasypać cukrem i gotować na małym

Niezły Młynek
Kluski ziemniaczane z pysznym farszem z mięsa i kapusty kiszonej 342

średnim ogniu od czasu do czasu mieszając .Jak kluski wyraźnie się powiększą i wypłyną to znak,że są gotowe. Kluski można podać z dowolnym dodatkiem z sosem,z bułką tartą. Mi zostało farszu dlatego podałam kluski właśnie z nim :) Polecam gorąco-są pyszne,sycące  i łatwe w przygotowaniu :) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
szybkowar-domowy dżem z ciemnych winogron z czekoladą... 198

czystych słoików, zakręcić mocno i zostawić na zakrętkach postawione do wystygnięcia przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - domowy dżem z ciemnych winogron z czekolada jest najlepszym dodatkiem do naleśników, tostów, bułki z masłem.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
LEŚNY MECH Z MASCARPONE 218

miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać do masy jajecznej i zmiksować. Nastepnie dodać szpinak i wymieszać całość łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm nasmarować masłem i obsypać bułka tartą. Ciasto przełożyć do formy. Piec w temperatury 180 °C (grzanie góra dół) około 50 - 60 minut (do suchego patyczka). Po ostudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta na wysokości

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto ze szpiankiem 189

miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i zmiksować. Nastepnie dodać szpinak i wymieszać całość łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm nasmarować masłem i obsypać bułka tartą. Ciasto przełożyć do formy. Piec w temperatury 180 °C (grzanie góra dół) około 50 - 60 minut (do suchego patyczka). Upieczone wyjąć z piekarnika, pozostawić na chwilę w formie, następnie

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto marchewkowe 199

soku. Następnie odsączoną marchewkę dodać do masy i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do okęgłej blaszki o średnicy 25 cm (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarownej margaryną i obsypaną bułką tartą). Piec w temperaturze 180oC (grzanie góra dół) przez około 45-50 minut. Po ostygnięciu ciasta przekroić je w poziomie na pół. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Bułeczki ślimaki z pysznym nadzieniem 119

jest zdecydowanie bardziej poręczne, bo łatwiej potem wyjąć blaszkę łapiąc za rączkę - oczywiście przez rękawicę kuchenną. Czas pieczenia 1 godzina w temp 160 stopni C, grzanie dół piekarnika. Bułki wyjmujemy z pieca i dajemy im około 15 do 20 minut aby troszkę przestygły. Po tym czasie można konsumować, bo dłużej i tak się nie wytrzyma ehheheh Są przepyszne

SMYKWKUCHNI
Tarta Z Jarmużem, Kurczakiem i Mozzarellą 189

osuszamy. 3. Jajko oraz białko roztrzepujemy ze śmietaną, serem żółtym oraz przyprawami na koniec dodajemy jarmuż pokrojony na drobno. 4. Foremkę na tartę smarujemy masłem/margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wylepiamy ciastem, nakłuwamy gęsto i podpiekamy w piekarniku w 200 stop. przez około 10-15 minut. 5. Na lekko przestudzony spód wykładamy nadzienie i pieczemy całość w 180 stop

Gotowanie...to proste !
Nutella bananowa, czyli krem czekoladowy z bananów 428

dopiero teraz... A może już znacie domową Nutellę z bananów? U mnie znika w mgnieniu oka, najczęściej łyżką prosto po przygotowaniu! Doskonale sprawdzi się też do posmarowania naleśników, bułki, czy lekkiego pieczywa ( Sonko ze słonecznikiem jest pyszne) oraz jako dodatek do przeróżnych deserów. To taka zdrowa słodkość.... Banany są bogate w magnez i potas, tak jak i surowe kakao

Di gotuje
PASZTET Z CUKINII DOSKONAŁY! 113

Składniki na 2 keksówki (36x12) -3 cukinie  -2 marchewki -5 jajek  -2 ząbki czosnku -300 g sera żółtego -2 duże cebule  -1 i 1/4 szklanki bułki tartej (u mnie domowa żytnia) -3/4 szklanki oleju -1 łyżka tymianku -1 łyżka ziół prowansalskich  -1 łyżeczka gałki muszkatołowej  -1 łyżeczka ostrej papryki -natka zielonej pietruszki wedle uznania

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania