domu, wykorzystano łososia, ja jednak miałam akurat pod ręką sandacza, więc go wykorzystałam i nie wiem czy to był dobry pomysł, gdyż sandacza najbardziej lubię panierowanego w jajku i bułce tartej. Wniosek taki, że następnym razem zrobię ściśle wg przepisu czyli z łososiem :). Przepis dodaję do akcji Gotujemy na parze Sandacz w liściach kapusty 70 dag fileta z sandacza
Pieguskowa Kuchniawymieszać z proszkiem do pieczenia, 1 łyżką cynamonu i kakao. Dodawać stopniowo do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną lub bułką tartą. Wierzch wygładzić starannie łyżką i rozłożyć równomiernie cząstki jabłek. Następnie owoce posypać równomiernie kruszonką. Piec w temp. 200 stopni (termoobieg 175 stopni) przez 1 godzinę. Upieczone i ostudzone posypać
Pieguskowa Kuchniapieczenia Kruszonka 100 g masła 100 g cukru 200 g mąki 4 brzoskwinie Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą niedbale łyżką i przelać na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą blachę. Na ciasto wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Składniki kruszonki wymieszać ze sobą i wyłożyć na owoce. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. Artykuł Placek brzoskwiniowy pochodzi
Pieguskowa Kuchniawymieszać. Dodać mąkę i przyprawy, wymieszać (jeżeli ciasto okaże się zbyt gęste dodać mleko). Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Ciasto podzielić pomiędzy dwie keksówki wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą. Piec przez 45-60 minut w temperaturze 175st. (pod koniec pieczenia sprawdzać patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Można polać czekoladą- następnym razem tak zrobię Artykuł Słodki chlebek
Pieguskowa Kuchniamasę zmiksować, dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywno i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać i przelać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę. Piec 30-40 minut w temp 180 st. sprawdzając patyczkiem czy jest upieczone. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Masło utrzeć mikserem z twarogiem i pozostałymi składnikami. Dolną
Pieguskowa KuchniaRoladki drobiowe to niezła alternatywa dla popularnych i oklepanych roladek, panierowanych w jajku i bułce tartej. Nie żebym miała coś przeciwko, ale gdy nie przepadamy za staniem przy patelni gdy goście się schodzą na imprezę, to jest to niezłe wyjście z takiej sytuacji. Roladki drobiowe możemy przygotować wcześniej i na 30 minut przed podaniem włożyć do piekarnika. Na koniec pozostaje
Pieguskowa Kuchniagreckiego 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku (4-5 łyżek) Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić na 30 min do lodówki. Formę do tarty posmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do formy. Docisnąć dokładnie do brzegów, ponakłuwać widelcem i zapiec przez ok. 15 minut w 180 st. do lekkiego zarumienienia. Upieczony spód wystudzić. Żelatynę
Pieguskowa Kuchniaciasto babkowe: wszystkie składniki suche wymieszać w misce, dodać miękkie masło, roztrzepane jajka i wodę i zmiksować do połączenia się składników. Połowę ciasta wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Następnie delikatnie wyłożyć łyżką masę serową uważając, aby nie dotknąć boków foremki. Delikatnie wylać na wierzch pozostałą część ciasta. Piec w 175 st. przez 50-60 minut
Pieguskowa Kuchniagreckiego 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku (4-5 łyżek) Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić na 30 min do lodówki. Foremki do tarty posmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do foremek. Docisnąć dokładnie do brzegów, ponakłuwać widelcem i zapiec przez ok. 10-15 minut w 180 st. do lekkiego zarumienienia. Upieczone wystudzić. Żelatynę
Pieguskowa Kuchniamąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi na przemian z mlekiem kokosowym. Miksować krótko, tylko do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tarta lub kaszą manną. Przełożyć ciasto do formy, a na wierzch powciskać przygotowane wcześniej jabłka. Piec przez 45-50 min w piekarniku nagrzanym do 160 st do tzw. suchego patyczka
Pieguskowa Kuchniaciasta makowego, białego i kakaowego dodać po kropelce ulubionego aromatu jeżeli lubicie (ja nie dałam i mi go brakowało). Wymieszać. Formę do babki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wykładać po kolei kolorowe ciasta według upodobań. Piec przez 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu tzw „suchego patyczka”. Artykuł TULIPAN – BABKA NA BIAŁKACH
Pieguskowa Kuchniaporcji mleka, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i oleju aż do wyczerpania składników. Gotowe ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu poukładać nieobrany, pokrojony rabarbar. Piec przez 50 minut w 175 st. do tzw „suchego patyczka”. Artykuł CIASTO Z RABARBAREM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika
Pieguskowa Kuchniamąki i proszek do pieczenia przesiać do miski z masą jajeczną, dodać ocet i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypanej bułką tartą. Piec przez 45 min do zrumienienia w temp 175 st. Serek mascarpone i śmietankę wyłożyć do miski i ubić na sztywno dosładzając cukrem pudrem wg upodobania. Truskawki (jeżeli duże
Pieguskowa Kuchniamiski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło, jajko i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przygotowanym ciastem wyłożyć boki i spód tortownicy, a następnie wstawić ją do lodówki. Mak zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut. Po upływie danego czasu przecedzić dokładnie przez gęste
Pieguskowa Kuchniaubijać, aż piana stanie się błyszcząca a cukier rozpuszczony. Stopniowo dodawać żółtka a gdy się połączą wsypać wszystkie sypkie składniki. Delikatnie wymieszać szpatułką. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą blaszki. Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 175 st. Upieczony biszkopt pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Z mleka , budyniu i maki ugotować budyń i do gorącej masy dodać
Pieguskowa Kuchnia