bułki - 33426 przepisów (strona:1485/2229)

Bezglutenowy marchewkowiec 165

wymieszałam. Ze względu na liczbę łasuchów zrobiłam ciasto z podwójnej ilości składników. Blacha, której użyłam była z tych największych...   Ciasto przełożyłam do nasmarowanej margaryną i wysypanej bezglutenową bułką tartą blachy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 40 minut.  Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu polałam ciasto polewą czekoladową.  Tak jak pisałam, ciasto wyszło

Ze smakiem bez glutenu
Keks bezglutenowy 133

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i siemieniem. Odłożyłam mikser i dodałam bakalie obtoczone w mące. Całość wymieszałam plastikową łyżką. I przełożyłam do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bezglutenową bułką tarką. Ja użyłam dużej tortownicy bo akurat miałam ją pod ręką, ale keksa lepiej piec w keksówce:-) Ciasto wyszło bardzo kruche i następnym razem nie będę żałowała oleju i dodam

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe ciasto migdałowe z owocami 143

sztywno i dodawać partiami do migdałów. Mieszać delikatnie ale w miarę szybko. Na koniec dodać do ciasta lekko rozmrożone owoce.  Całość przelać do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą bezglutenową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175stopni i piec ok50 minut. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić o posypać cukrem pudrem. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Szybka, bezglutenowa tarta z jabłkami 124

wersję szybszą...:-) Nadzienie: 2-3 duże jabłka 2-3 łyżki cukru brązowego smażone jabłka Po schłodzeniu ciasta należy je szybko rozwałkować i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ja wybrałam formę to tarty.  Wyłożone ciasto podziurkować widelcem, żeby nie zbąblowało podczas pieczenia.  Na ciasto rozsmarować smażone jabłka - w ilości zależnej od upodobań. Na smażone jabłka

Ze smakiem bez glutenu
Biszkopt z kremem karpatkowym 821

Dalej ubijając dodawać powoli olej. Następnie dodawać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bezglutenową bułką tartą lub zmielonymi na puch płatkami kukurydzianymi. Piec ok 25 - 30 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu. Upieczony biszkopt wystudzić. Bezglutenowy krem karpatkowy - składniki: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowa w-z z mascarpone 250

powoli wlewać olej i dalej ubijać. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem i kakaem. Delikatnie ale zdecydowanie mieszać mikserem na najmniejszych obrotach. Wyłożyć ciasto na blachę nasmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto odstawić do całkowitego wystygnięcia, najlepiej do następnego dnia. Następnego dnia przekroić wzdłuż na dwie, równej grubości części. Składniki na poncz

Ze smakiem bez glutenu
Dyniowe ciasto bezglutenowe z bakaliami i orzechami 179

dyni. Mieszać mikserem na małych obrotach. Po dodaniu wszystkich składników i dokładnym wymieszaniu dodać rodzynki i żurawinę i dokładnie wymieszać. Wylać na blachę średniej wielkości, wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub zmielonymi płatkami kukurydzianymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut - bez termoobiegu, grzanie góra i dół. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i przewrócić do góry

Ze smakiem bez glutenu
Jabłecznik z puree z dyni na kruchym spodzie - bezglutenowy 146

Gotowe ciasto wstawić do lodówki na ok. 30 minut.  Po tym czasie rozwałkować na placek grubości ok 1 cm i wyłożyć go do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, tworząc rant po bokach do wysokości formy do pieczenia. Odciąć zbędne ciasto, po nakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Jak rozwałkować

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowy makowiec bananowo-kokosowy 147

aromatu - np. migdałowego lub arakowego. Masę bananowo-jajeczną przełożyć do miski. Stopniowo dodawać wymieszane suche składniki i delikatnie acz stanowczo wymieszać. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mielonymi płatkami kukurydzianymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 45 minut. Ciasto zwyczajowo niespecjalnie urośnie ale będzie miękkie i puszyste. Po upieczeniu wystudzić i polać lukrem

Ze smakiem bez glutenu
Orzechowiec bezglutenowy 647

masa jajeczna lekko zgęstnieje. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Dalej miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 35-40 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu wystudzić. Przekroić na pół. Zrobić masę.  W rondelku zagotować mleko, dodać cukier. Podgrzewać

Ze smakiem bez glutenu
Sernik wiedeński z kaszką kukurydzianą 198

łyżkę mąki ziemniaczanej. To powinno uratować ser:-) Ubić pianę z 5 białek i dodać do sera, delikatnie acz stanowczo wymieszać.  Wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na wierzchu sera poukładać cienko pokrojone plastry brzoskwiń lub moreli z puszki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 80 minut. Jeśli po 60 minutach nie cały

Ze smakiem bez glutenu
Odwrócony makowiec na biszkopcie 297

robiłam własną masę makową z suchego maku mielonego z bardzo dużą ilością bakalii - pod linkiem znajdziecie szczegółowy opis wykonania. Formę do pieczenia wysmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Wyłożyć masę makową i delikatnie  wyrównać wierzch. Przygotować ciasto biszkoptowe. Podaję przepis na biszkopt bezglutenowy. Jest to dosyć cienka warstwa. Można wykonać biszkopt z podwójnej ilości składników - nie zaszkodzi

Ze smakiem bez glutenu
Fistaszek - biszkopt z kremem z masła orzechowego 169

proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać mikserem ustawionym na najniższe obroty. Wylać na blachę średniej wielkości i rozprowadzić po całej powierzchni na równo. Blachę posmarować margaryną i nie wysypywać bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni bez termoobiegu. Piec 15 minut. Wyjąć. Wyłożyć na kratkę do wystudzenia. Według tego samego opisu zrobić dwa pozostałe biszkopty. Wystudzić. Przygotować masę. Masło

Ze smakiem bez glutenu
Perliczka nadziewana quinoą, jabłkiem i króliczą wątróbką 162

miałam w lodówce perliczkę i resztę króliczej wątróbki, więc uznałam, że nadziewana perliczka będzie idealnym daniem na taką okazję. Do farszu, poza wątróbką, użyłam quinoy zamiast glutenowej kaszy, czy bułki i pół jabłka grójeckiego. Danie wcale nie jest pracochłonne, wymaga tylko trochę czasu, bo piecze się około półtorej godziny. Dla 2 osób w sam raz na 2 obiady ;) Składniki

Quinoa Raz!
Zapiekanki z pieczarkami 234

Składniki: 4 bułki 1/2 kg pieczarek 10 dkg sera żółtego 2 cebule sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie masło ketchup nr VII pikantny Fanex Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić, dodać … Czytaj dalej Zapiekanki z pieczarkami

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania