Kalafior to warzywo, które w moim domu podawało się tylko na jeden sposób - gotowanego w wodzie i polanego bułka tartą podsmażoną na maśle. Nie ukrywam, że czasami najprostsze połączenia smaków są najlepsze, ale... dzisiaj zachęcam Was do przygotowania poniższego dania :) Kalafior po grecku to nic innego, jak duszone różyczki kalafiora w sosie pomidorowym wraz z dodatkiem cynamonu. Pomysł
Ugotowaćwsypać resztę cukru. Wymieszać mikserem, dodać mąkę, wyrośnięte drożdże i na koniec letnią margarynę. Wyrabiać mikserem z hakami. Gotowe ciasto wyłożyć na prostokątną blachę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie zrobić kruszonkę. Margarynę rozetrzeć w rękach z mąką i cukrem. Morele umyć, usunąć pestki i pokroić na cztery części. Kiedy ciasto urośnie, na wierzch
Agusiowe smakołykisera, idealne do zjedzenia za dużo, no tak czasami bywa! Robi się je dość sprawnie więc tylko czas wyrastania i pieczenia dzieli nas od zjedzenia pysznego deseru, zapraszam. Bułki drożdżowe z serem i truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewystygnięcia. Szczypiorek myjemy i bardzo drobno kroimy. Wystudzoną soczewicę bardzo dokładnie blendujemy. Dodajemy szczypiorek i przyprawy. Ponownie blendujemy. Pasta idealnie smakuje z ciemnym chlebem czy świeżutką bułką. Prosta i szybka w wykonaniu będzie równie dobrze komponowała się jako dip to surowych warzyw. Smacznego
Health-Fit-Lifepieczenia( przesiałam ją najpierw). Dodajemy żółtka o temp pokojowej,miękkie masło,cukier i wyrabiamy ciasto kruche.Ciasto dzielimy 1/3 ciasta idzie na spód formy tortowej wysmarowanej wcześniej masłem i obsypanej bułką tartą( wkładamy do lodówki niech się chłodzi w formie sobie), a reszta ciasta trafia do zamrażalnia na 40 minut. Ciepły jeszcze dżem wykładamy na ciasto kruche i rozprowadzamy go równomiernie
Różowa kuchniakroję na ćwiartki. Na patelni smażę pierś do zarumienia, dodaję truskawki i całość duszę 8-10 minut, nadmiar powstałego sosu redukuję. Odstawiam pierś do wystudzenia. Wykończenie Ostatecznie bułki pokroiłam jak pieczywo, na kromki. Każdą z kromek wysmarowałam obficie ricottą, nałożyłam jarmuż i rozmaryn. Pierś kurczaka pokroiłam w plastry i na każdą z kanapek położyłam po kilka plastrów drobiu razem
Mango Papajamąki ... ...dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem, a po wymieszaniu wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do czasu gdy podwoi swoją objętość. Następnie lekko zagniatamy i formujemy chleby lub bułki jak kto lubi :) Można wykorzystać na czas wyrastania koszyczki... ale bez też można uformować . Chlebki znowu przykrywamy żeby zaczęły rosnąć, na minimum 30 min.... ...wykładamy na blachę, smarujemy
chleba naszegoUwielbiam domowe pieczywo! Nic nie smakuje i nie pachnie lepiej, niż domowy chleb czy bułki. Moja dzisiejsza propozycja to dietetyczne bagietki pełnoziarniste. Bagietki z mojego przepisu […] Artykuł Dietetyczne bagietki pełnoziarniste pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan Tasteskładniki 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 pieczone papryki włoszczyzna 1 suszona papryka chilli kawałek mięsa wołowego pomidor świeży ser mozzarella 1 bułka ciabata rukola WykonanieUgotować mięso w małej ilości wody, odlać wywar. Do wywaru władamy pomidory z puszki, listek laurowy, włoszczyznę, pokrojona pieczoną paprykę, papryczkę
Kulinarne pyszności Molkijabłek dodajemy cynamon,łyżkę cukru brązowego i cukier waniliowy,dokładnie mieszamy i odstawiamy.W osobnej misce mieszamy mąkę,kaszę mannę,proszek do pieczenia i cukier. Blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.Na dno blaszki sypiemy ok.1/3 naszych sypkich składników. Następnie wykładamy połowę jabłek i lekko posypujemy brązowym cukrem. Na jabłka wysypujemy znowu kolejną część suchych składników,wyrównujemy dajemy drugą połowę
Mała w garnku mieszasię od młodziutkich warzyw i owoców. Teraz nadszedł czas bobu i choć dawniej jakoś zanim nie przepadałam, tak teraz mogę jeść non stop. Uwielbiam taki z masełkiem i bułką tartą, ale by się nie "unudził" postanowiłam trochę go przerobić i mieć np na śniadanie. Choć sam pomysł tej pasty od razu przypadł mi do gustu, tak jego efekt
Kuchnia w czekoladziełatwiej i wygodniej, prawda? W wielu miejscach można wybrać sobie kawałek mięsiwa i poprosić o zmielenie. Jako, że indyk jest delikatny, to do wyrobu kotletów nie dodaję już bułki, jak w przypadku mielonych z wieprzowiny. A zatem wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formujemy odpowiadającej wielkości kotlety. Jeśli zbyt się nam kleją do rąk, to polecam moczyć ręce w zimnej wodzie przed
Karczma Honoriettypieczenia i kakao. Miksując wlać wystudzoną rozpuszczona czekoladę. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać łyżką do ciasta. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Polewa: 1 tabliczka czekolady mlecznej 50 ml mleka 50 ml śmietanki 30 % 1 łyżka kakao Czekoladę połamać i wrzucić
Agusiowe smakołykisię połączyć to możemy dodać trochę kwaśnej śmietany (musi być gładkie i plastyczne). Gotowe dzielimy na dwie części, 2/3 rozwałkowujemy i wykładamy dno brytfanki (brytfankę smarujemy i obsypujemy lekko bułką tartą), na ciasto kładziemy jabłka. Pozostałą część 1/3 rozwałkowujemy i tniemy na paseczki, z których układamy na wierzchu jabłek kratkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
Dieta Rozdzielna i Zdrowieewentualnie jakiś aromat jeśli lubimy (np. waniliowy ), następnie dodajemy ubita pianę z białek, całość delikatnie mieszamy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. 3. Truskawki kroimy na połówki jeśli są duże i delikatnie układamy na cieście. Owoce układamy w sporych odstępach i nie za gęsto aby ciasto nie stało się zakalcem ! Pieczemy
Gotowanie...to proste !