boczek - 14002 przepisów (strona:451/934)

Kiełbasa wieprzowa wędzona z chili, podpiekana 89

według zamówienia. Jeśli lubicie ostre smaki to polecam, ale jeśli wolicie mniej pikantnie, można zmniejszyć ilość chili lub całkowicie pominąć. Polecam serdecznie :) Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 kg boczku wieprzowego peklosól 18 g/kg mięsa Przyprawy na 1 kg: 1.5 g pieprzu czarnego świeżo mielonego 1.25 kg kolendry suszonej (liście) 2 g czosnku świeżego 5 g grysu chili Dodatkowo: jelita(...)misek każde osobno, zasypać solą peklową, wymieszać, zamknąć i peklować 48 h w lodówce. Po tym czasie mięsa zmielić: łopatka kl I i II na sitku 8 mm boczek i łopatka kl III na 6 mm Zapeklowane i zmielone mięso przełożyć do misy, wymieszać z przyprawami i wodą aż będzie się kleić (wyrabiam hakiem do ciast drożdżowych). W międzyczasie przygotować

Kocham..lubię..gotuję..
Kiełbasa drobiowo-wieprzowa 72

wrzącej. Kiełbaskę polecam serdecznie a za przepis dziękuję Mateuszowi Martyniakowi z grup wędzarniczych na FB. Składniki: 40% udo z indyka 40 % szynka wieprzowa klasy I (wp I) 20 % boczek 18 g peklosoli / kg mięsa Przyprawy na 1 kg: 1 g majeranku 2 g pieprzu białego 2 g czosnku świeżego 0,5 g gałki muszkatołowej 3 g gorczycy ciepła woda(...)każde osobno przełożyć do pojemnika, zasypać solą peklową, wymieszać, zamknąć i peklować 48 h w lodówce. Po tym czasie mięsa zmielić: szynka 13 mm udo z indyka i boczek 6 mm Zapeklowane i zmielone mięso przełożyć do misy, dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, wlać wodę do mięsa i delikatnie wyrobić, wymieszać (wyrabiam hakiem do ciast drożdżowych

Kocham..lubię..gotuję..
Żurek na wędzonce 126

wędzonce Składniki: 2 litry wody 500 ml zakwasu na żurek sól, pieprz do smaku 3 ząbki czosnku liście laurowe ziele angielskie majeranek cebula 4 kiełbasy śląskie 100 g boczku wędzonego włoszczyzna 4 jajka 4 duże ziemniaki Żurek na wędzonce Wykonanie: Wodę wlać do garnka. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz oczyszczoną włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie. Kiełbasę pokroić(...)talarki i dodać gotujących się ziemniaków. pokroić w talarki i dodać gotujących się ziemniaków. W tym czasie pokroić boczek w drobną kostkę i podsmażyć razem z cebulą. Następnie dodajemy zakwas i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dodajemy do gotowego żurku. Artykuł Żurek na wędzonce pochodzi z serwisu Pomysłowa

Pomysłowa kuchnia
OSZUKANY RAMEN 131

jajko na miękko („zwykłe” lub marynowane -> PRZEPIS) pieczone pomidorki (PRZEPIS) posiekana kapusta pekińska lub inna chrupiąca sałata/kapusta pokrojona, zblanszowana fasolka jumbo plaster podsmażonego, wędzonego boczku dymka czarny sezam gorąca woda makaron (suchy) umieść w miseczce, zalej wrzątkiem tak, by go przykryła. Przykryj i zostaw na 5-10 minut żeby zmiękł w miseczce, w której podasz ramen(...)gęste dodaj trochę wody dodaj do miseczki odcedzony makaron. Dodaj gorącą wodę (ok 2cm od brzegu miseczki) i wymieszaj wszystko na makaronie ułóż dodatki – połówki jajka, posiekane warzywa, boczek, posyp wszystko sezamem Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój bloga Dziękuję! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł OSZUKANY RAMEN pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
ZIEMNIAKI W WAFLU 97

Jedliście ziemniaki w waflu? Dla mnie to genialne rozwiązanie chociaż jest czasochłonne. Warto jednak poświęcić trochę czasu aby przygotować coś innego. cebula 1   boczek wędzony 15 dag   gałka muszkatołowa   jaja 1   olej do smażenia   ziemniaki 1 kg   wafle tortowe 1 o p bułka tarta   Obrać i ugotować ziemniaki. w międzyczasie(...)kroimy cebulę i boczek w drobną kostkę a następnie smażymy na patelni. Ugotowane ziemniaki utłuc dokładnie na gładką masę i dodać do nich skwarki z cebulą oraz przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatałowa i papryka w proszku. Bardzo gorącą masę ziemniaczaną wyłożyć na wafel, poczekać 1-2 minuty (do zmięknięcia wafla) i zrolować. Złączenie roladki powinno znajdować się na spodzie rolady

Kuchnia w oparach
Makaron z grzybami i białym serem 76

bidi-language:#0400;} W zasadzie to nasza wersja łazanek. Lekka modyfikacja tradycyjnej kuchni, smak mega! Chcecie?  Składniki: 3oo g ulubionego makaronu 1 łyżka smalcu 200 g boczku 1 cebula 100 g boczniaków 100 g pieczarek 4 liście kapusty włoskiej 150 ml bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanego lubczyku 200 g białego sera sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false(...)orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu. Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na smalcu, dodajemy posiekaną cebulę, poszatkowaną kapustę i pokrojone grzyby, podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Mieszamy z makaronem, posiekanym lubczykiem i białym serem. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z sosem cukiniowym i szparagami 135

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki: 300g makaronu tagliatelle 2 łyżki oliwy z oliwek 150g wędzonego boczku 2 ząbki czosnku 2 cukinie żółte Kilka zielonych szparag 150ml słodkiej śmietanki 1 żółtko 1 łyżeczka soku z cytryny Kilka listków mięty Kilka listków bazylii i tymianku Sól, pieprz(...)smaku Parmezan do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. Oliwę podgrzewamy, wrzucamy pokrojony w kosteczkę boczek, a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy umytą i startą ze skórką, na grubych oczkach cukinię oraz szparagi pozbawione zgrubiałych końcówek i przekrojone wzdłuż na pół. Odparowujemy nadmiar płynu na średnim ogniu. Śmietankę mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z kaszą i boczkiem 137

Duże pierogi z piekarnika, to doskonałe w przygotowaniu danie, jak nie ma zbyt dużo czasu. -- Skład farszu: ugotowana kasza 2 torebki po 100g,  boczek 250g, cebula 1,  czosnek 3-5 z., przyprawy ziołowe...sól i pieprz do smaku, zielenina, jajko.   Boczek smażymy na złoto brązowo i wystudzony dodajemy  do reszty przygotowanych w misce  składników

chleba naszego
Sałatka z kurczakiem 327

średnio twardo – (czyli ok 7-8 min) 1/4 główki sałaty lodowej umyta i wysuszona 2 łyżki majonezu Pierś z kurczaka (pieczonego, smażonego lub gotowanego jak kto lubi) Boczek w kosteczce dzień wcześniej przyrumieniony na patelni. Jak robimy: Wszystko wrzucamy do pudełka, zamykamy i mamy sałatkę do pracy. Boczek dzień wcześniej jest dobrze przyrumienić na patelni. Kurczaka możemy wsiąść

Keto - Meto Przepisy
Pieczony camembert z tymiankiem, marchewką i kurczakiem 89

Kuchnia Lidla. Inspiracja: Pieczony Camembert z warzywami i kurczakiem wg Okrasy. Składniki Ser Camembert Pierś z kurczaka 2 pojedyncze piersi Boczek parzony w plastrach 6 plastrów Czosnek Tymianek świeży Marchew pokrojona na ćwiartki lub na sz The post Pieczony camembert z tymiankiem, marchewką i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa krem z brokułów, z boczkiem 81

Zupa krem z brokułów – Składniki: 2 małe cebule (ok. 110g) 1 ząbek czosnku boczek (150g) brokuł (500g) olej do smażenia (3 płaskie łyżki) ziemniaki (ok. 180g po obraniu; 2 średnie sztuki) 1 litr bulionu sól, pieprz śmietana gęsta The post Zupa krem z brokułów, z boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Spaghetti alla carbonara z filmem krok po kroku 146

Spaghetti alla carbonara , czyli makaron z sosem jajecznym i boczkiem,   jest bez wątpienia najbardziej popularnym daniem kuchni  rzymskiej, które przygotowywane jest na niezliczone sposoby.  Dzi ś  chciałam Wam przedstawić tradycyjny przepis oparty  na 1 0 zasadach, których należy przestrzegać, aby uniknąć błędów przy przygotowywaniu Spaghetti alla carbonara :   1 - FORMAT MAKARONU W przypadku(...)wykorzystujemy guanciale , część wieprzowego policzka, składając ą  się z dwóch części tłuszczu i jednej części mięsa. W polskich warunkach nic się nie stanie, jeżeli włoskie guanciale zastąpimy polskim boczkiem ;)  5 - BRAK OLIWY Do przygotowania  Spaghetti alla carbonara  nie używamy nawet grama tłuszczu. Wystarczy tłuszcz, który roztopi się z guanciale . 6 -  BRAK CEBULI I CZOSNKU Spaghetti

La grande e la piccola cuoca
Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem 89

Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – to propozycja na obiad dla tych, co kochają sos miodowo-musztardowy i mięso z kurczaka :) Specjalnie dla mojego Męża użyłam udek filetowanych, bo gdy tylko widzi jakieś kości, czy chrząs The post Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierogi z boczkiem na cieście z krupczatką 103

blogowanie ? U mnie tak jest ale staram się nie za bardzo Was zaniedbywać i spieszę z nowym przepisem. Dziś jest to przepis na pierogi z farszem ze świeżego boczku i cieście z dodatkiem mąki krupczatki. Ciasto jest super, następnym razem spróbuję zmienić proporcje i dodać więcej krupczatki. Dałam tyle bo bałam się czy ciasto będzie się lepić ale wyszło delikatne(...)Pierogi możecie podać z ulubioną surówką, okraszone skwarkami lub smażoną cebulką albo oba składniki połączyć. Smacznego. Pierogi z boczkiem na cieście z krupczatką

Ewa w kuchni
Niedzielne, zdrowe śniadanie 226

odrobinę więcej czasu… Nie jest to typowy przepis, a raczej propozycja podania, pomysł co można podać… może Was zainspiruje … Składniki na jajecznicę 4 jajka 75g surowego boczku szczypiorek sól pieprz Pozostałe składniki pomidory ogórek małosolny hummus -> tutaj przepis na hummus awokado pieczywo tostowe Przepis na jajecznicę Boczek kroimy w kostkę. Możecie również kupić już pokrojony, będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję