aminokwasy “superfood” jakim jest komosa ryżowa. Idealna do obiadu, na imprezowy stół lub jako pożywna przekąska. Polecam! Inne przepisy z wykorzystaniem komosy ryżowej i instrukcje jak ją gotować: bezglutenowy tort czekoladowy<klik> , sałatka z papryką<klik> , sałatka z jabłkami<klik> , koktajl proteinowy<klik> , fit babeczki<klik> . Składniki: 1 1/2 szklanki
Lamarida.plOwsianka z owocami to jedno z najprostszych, najszybszych i chyba najzdrowszych dań jakie możemy przygotować na śniadanie. Owsiankę przygotujecie również w pracy, wykorzystując do tego „
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!które danie jest Waszym ulubieńcem? 7 dań ze śliwkami, których musisz spróbować Drożdżówki ze śliwkami Ryż na mleku ze śliwkami Jaglane brownie ze śliwkami Ciasto owsiane ze śliwkami Bezglutenowe racuszki z karmelizowanymi śliwkami Jaglane knedle ze śliwkami Powidła śliwkowe z orzechami włoskimi Czytaj więcej – przepisy ze śliwkami Artykuł 7 dań ze śliwkami, których musisz spróbować pochodzi z serwisu
365 dni dookoła kuchniawokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem firmy Oryginalny Sok, naleśniki z bezglutenowej mąki ryżowej i gryczanej dostarczonej przez Eska Agro oraz mleka ryżowego Eko Wital i masła orzechowego Planta Food, sałatkę z arbuzem z serem pleśniowym Lazur oraz cudowny deser lodowy z lodami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTradycyjna, lekka sałatka grecka ze świeżych warzyw z dodatkiem czarnych oliwek i sera feta skropiona aromatycznym sosem to kolejny szybki i prosty posiłek. Doskonała opcja w
Ola la LCHFprzepis na blachę o wymiarach 16 cm x 22 cm CIASTO: 100 g zimnego masła 200 g mąki ryżowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (gdy unikasz glutenu, użyj proszku bezglutenowego) jajko szczypta soli łyżka śmietany 18% + opcjonalnie 2 łyżki cukru (ja pominęłam) KARMEL 130 ml śmietany 30% 40 g cukru 2 łyżki wody 30 g masła + orzeszki ziemne
365 dni dookoła kuchniżeby zjeść coś innego i bardzo smacznego. Składniki: ok. 500 g wołowiny, 4 łyżki sosu z soją i imbirem, 2 łyżki sosu sojowo – grzybowy, 100 g makaronu ryżowego -wstążka bezglutenowy, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 ziarna kardamonu, 1 mini suszona papryczka chili, 20 g suszonych grzybów mun, 1 garść pędów bambusa krojonych z zalewy, garść świeżej mięty
Moniki Smakołykiszkoły lub pracy na przekąskę zdrowe batoniki Mixitka daktylowe i zbożowe. Spośród 12 rodzajów dostępnych w sklepie Mixit.pl, można wybrać swój ulubiony smak, z których większość jest bezglutenowa. Batoniki są świetnym zastrzykiem energii po dużym wysiłku dla osób aktywnych i dbających o zdrowe odżywianie. Ich skład bardzo mi odpowiada, gdyż nie zawiera żadnych konserwantów i poprawiaczy smaku lub wyglądu
Kuchcik gotujeinne, a z pewnością i tak wyjdzie Ci pyszny miks. Takie warzywa są ciekawym dodatkiem do posiłków, możesz wzbogacić je także o kaszę czy makaron. Całość jest wegańska i bezglutenowa. Składniki (4-6 porcji): 1 średnia dynia 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 4 duże marchewki (u mnie różne kolory) papryczka chilli (w wersji łagodnej pomiń ten składnik
Zdrowie na języku :PPyszne ciasto czekoladowe dla osób na diecie bez glutenu, bez laktozy oraz FODMAP ( więcej o diecie FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Ciasto inspirowane jest przepisem ze strony
My Culinary Artmieszanki mąki pszennej i ziemniaczanej w stosunku 1:1. To właśnie ilość mąki ziemniaczanej wpływa na sypkość ciasta. Dodatkowo, zastępując całkowicie mąkę pszenną ziemniaczaną można uzyskać babkę w wersji bezglutenowej. Składniki: 5 jajek szklanka cukru 200g masła szklanka mąki pszennej szklanka mąki ziemniaczanej sól aromat waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia łyżka kakao Przygotowanie: Jajka w całości wybijamy do miski
Jacob TastesMiękkie i nie za słodkie ciasteczka z dodatkiem ryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie : 40 minut Koszt: Tanie Zapewne nie wiele osób spotkało się z odmianą ciastek z dodatkiem ryżu. Zaletą takich ciasteczek jest to, że nie są kruche ani twarde. Są miękkie i nie pozostawiają okruchów, dzięki czemu łatwiej można je zjeść w ukryciu
Zdrowie i pysznie na talerzuTatar wołowy to klasyka gatunku i przyznam szczerze, że nie wiem czemu jeszcze nie pojawił się na moim blogu. U osób na dietach LCHF stanowi pełnowartościowy
Ola la LCHF