Zapraszam na smaczne i delikatne naleśniki budyniowe. Dzięki mleku roślinnemu i produktom bez glutenu, naleśniki budyniowe mogą również jeść osoby na diecie bezglutenowej oraz bez laktozy. Polecam Składniki: 1 szkl mleka roślinnego 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 2 op. budyniu śmietankowego bez glutenu 3/4 szkl mąki ryżowej 2-3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Do miski wlewamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzepis na blachę o wymiarach 16 cm x 22 cm CIASTO: 100 g zimnego masła 200 g mąki ryżowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (gdy unikasz glutenu, użyj proszku bezglutenowego) jajko szczypta soli łyżka śmietany 18% + opcjonalnie 2 łyżki cukru (ja pominęłam) KARMEL 130 ml śmietany 30% 40 g cukru 2 łyżki wody 30 g masła + orzeszki ziemne
365 dni dookoła kuchniżeby zjeść coś innego i bardzo smacznego. Składniki: ok. 500 g wołowiny, 4 łyżki sosu z soją i imbirem, 2 łyżki sosu sojowo – grzybowy, 100 g makaronu ryżowego -wstążka bezglutenowy, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 ziarna kardamonu, 1 mini suszona papryczka chili, 20 g suszonych grzybów mun, 1 garść pędów bambusa krojonych z zalewy, garść świeżej mięty
Moniki Smakołykiszkoły lub pracy na przekąskę zdrowe batoniki Mixitka daktylowe i zbożowe. Spośród 12 rodzajów dostępnych w sklepie Mixit.pl, można wybrać swój ulubiony smak, z których większość jest bezglutenowa. Batoniki są świetnym zastrzykiem energii po dużym wysiłku dla osób aktywnych i dbających o zdrowe odżywianie. Ich skład bardzo mi odpowiada, gdyż nie zawiera żadnych konserwantów i poprawiaczy smaku lub wyglądu
Kuchcik gotujeinne, a z pewnością i tak wyjdzie Ci pyszny miks. Takie warzywa są ciekawym dodatkiem do posiłków, możesz wzbogacić je także o kaszę czy makaron. Całość jest wegańska i bezglutenowa. Składniki (4-6 porcji): 1 średnia dynia 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 4 duże marchewki (u mnie różne kolory) papryczka chilli (w wersji łagodnej pomiń ten składnik
Zdrowie na języku :PPyszne ciasto czekoladowe dla osób na diecie bez glutenu, bez laktozy oraz FODMAP ( więcej o diecie FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Ciasto inspirowane jest przepisem ze strony
My Culinary Artmieszanki mąki pszennej i ziemniaczanej w stosunku 1:1. To właśnie ilość mąki ziemniaczanej wpływa na sypkość ciasta. Dodatkowo, zastępując całkowicie mąkę pszenną ziemniaczaną można uzyskać babkę w wersji bezglutenowej. Składniki: 5 jajek szklanka cukru 200g masła szklanka mąki pszennej szklanka mąki ziemniaczanej sól aromat waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia łyżka kakao Przygotowanie: Jajka w całości wybijamy do miski
Jacob Tasteszbyt kleiste to dołóżcie jeszcze odrobinę mąki kokosowej. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po wyjęciu dajemy im wystygnąć i jemy Smacznego! Artykuł Przepyszne ciastka sezamowe (bezglutenowe, paleo) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeMiękkie i nie za słodkie ciasteczka z dodatkiem ryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie : 40 minut Koszt: Tanie Zapewne nie wiele osób spotkało się z odmianą ciastek z dodatkiem ryżu. Zaletą takich ciasteczek jest to, że nie są kruche ani twarde. Są miękkie i nie pozostawiają okruchów, dzięki czemu łatwiej można je zjeść w ukryciu
Zdrowie i pysznie na talerzuTatar wołowy to klasyka gatunku i przyznam szczerze, że nie wiem czemu jeszcze nie pojawił się na moim blogu. U osób na dietach LCHF stanowi pełnowartościowy
Ola la LCHFDzisiaj mamy dla Was kolejny przepis, który stworzyliśmy będąc na poście :) Polecamy Wam pyszną, postną i łatwą w przygotowaniu zupę kalafiorową :) Składniki na zupę: – 500
Kuchenne Wariacjeokoło 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt upuszczamy na podłogę (w formie, z wysokości około 3-40 cm) i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego :) Artykuł Bezglutenowy biszkopt bez cukru | Biszkopt na miodzie pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogMuhammara to aromatyczna, słodko-kwaśna, wegańska i bezglutenowa arabska pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich. Ze względu na swoją alergię orzechy włoskie musiałam zastąpić innymi. Nie użyłam też koncentratu czy przecieru pomidorowego. Uznałam, że latem, gdy mamy sezon na pomidory, lepiej użyć świeżych. Ta syryjska pasta idealnie pasuje do polskiego chleba na zakwasie 😋, który można piec równolegle z papryką
Weekendy w domu i ogrodziePodczas postu najbardziej nam brakowało słodkiego, dlatego postanowiliśmy upiec jabłka w piekarniku, żeby była odmiana dla surowych. Pyszne, słodkie jabłka o smaku cynamonu i goździków z
Kuchenne Wariacje