Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Znalazłam w lodówce pół główki kapusty, a że nie miałam dziś ochoty na surówkę to zrobiłam muffinki bezglutenowe ( z mąki kukurydzianej) z kapustą i mozarellą. Polecam na śniadanie, lekką kolację lub dodatek do obiadu, są naprawdę wyśmienite Składniki na 10 sztuk: – pół główki kapusty, – 2 łyżki śmietany, – 3 łyżki majonezu, – 1 jajko, – 100g twardej mozarelli
Smaki Arminemojej lodówce prawie zawsze jest twaróg i kiedy przychodzi nagła ochota na coś słodkiego, wtedy piekę różnego rodzaju bułeczki albo ciasteczka na bazie twarogu. Dziś wymyśliłam taki przepis na bezglutenowe bułeczki twarogowe z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami i makiem. Jedna taka bułeczka ma 115kcal, będzie w sam raz do porannej kawki albo na przekąskę przed obiadem Składniki: – 250g twarogu półtłustego
Smaki ArmineSkładniki brownie: 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki cukru 3 jajka 50 g mielonych migdałów lub orzechów (można zastąpić mąką) 85 g mąki (w wersji bezglutenowej - ryżowej) szczypta soli Składniki masy serowej: 500 g twarogu (wiaderkowa Piątnica) 250 g mascarpone 200 g śmietany 22 % 180- 200 g cukru 4 jajka (małe) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
Rodzinka w kuchniwspaniałe, delikatne, aromatyczne, no...pyszne :). Składniki: 500 g mięsa drobiowego (najlepiej pół na pół pierś indyka i kurczaka) 30 g suchej bułki + mleko do namoczenia (w wersji bez glutenu, bezglutenowa) 1 szalotka lub mała cebulka 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 jajko masło klarowane do podsmażenia cebulki sól, pieprz mąką do otoczenia pulpecików (w wersji
Rodzinka w kuchniDziś u mnie na blogu wyjątkowy chlebek, nie dość że bezglutenowy, to bez dodatku drożdży. Ma inną konsystencję niż chleb oparty na pszenicy, gdyż spulchniają go jajka i proszek do pieczenia. Chleb na formę: 31cm x 12cm SKŁADNIKI: 12 jajek 1 szkl. roztopionego masła 3 łyżki miodu HUZAR 1 łyżeczka soli 180g mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Dziś Ja gotujesprawą banana i daktyli, także nie ma tu dodatku gotowych, typowych słodzików. A odrobina cynamonu jeszcze bardziej usmacznia ten prosty miks. Składniki: 50 g płatków owsianych (użyłam bezglutenowych Incola) 125 ml mleka 125 ml wody 1/2 średniego, dojrzałego banana 5 suszonych daktyli 1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Do rondelka przełóż płatki, wlej mleko, wodę, dodaj cynamon, pokrojone
Zdrowie na języku :PBezglutenowe spaghetti z dyni makaronowe, zdrowe i bardzo ergonomiczne, bo nie trzeba po jedzeniu zmywać talerzy:) Przygotowanie : 15 minut Pieczenie : 1 godzina Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji ; 2 Nie raz robiliśmy zapiekanki z mięsem i cukinią, albo bakłażanem. Dynia kojarzyła nam się raczej z zupami. Tymczasem można z niej wyczarować absolutnie niezwykle danie – warzywny makaron. Trzeba tylko pamiętać
Niedzielny kucharzsmakowało Sernik jaglany z dynią przepis na tortownicę o średnicy 23 cm Spód: 120 g mąki z komosy ryżowej 2 łyżki miodu 80 g płatków owsianych (użyłam bezglutenowych) łyżka gorzkiego kakao pół łyżeczki cynamonu 60 ml oleju kokosowego szczypta soli Masa: 150 g kaszy jaglanej 330 ml mleka jaglanego 150 g puree z dyni 4 łyżki miodu 30 g budyniu
365 dni dookoła kuchniwierzch. Pochłonęłam natychmiast po zrobieniu zdjęć ;) Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 3 garście grzybów nameko 2 czerwone cebulki dowolny tłuszcz do podsmażenia natka pietruszki sos sojowy bezglutenowy pieprz Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w ćwierćplasterki, podduszamy na klarowanym maśle, aż się zeszkli, dodajemy grzyby i dusimy, w międzyczasie podlewamy delikatnie wodą i sosem sojowym (sosu tyle aby uzyskać
Quinoa Raz!zachować energię i nasycenie na długie godziny. Przepis i listę składników przedstawiam poniżej. Składniki 2/3 szklanki płatków owsianych ( dla osób z nietolerancją na gluten można kupić płatki owsiane bezglutenowe) 1 szklanka wody 1/ szklanki startej marchewki ¼ łyżeczki cynamonu 1 szczypta kardamonu 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia Sól do smaku 1 morela Garść żurawiny suszonej 1 łyżeczka wiórek kokosowych Przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe, pełne różnych warzyw, kaszy gryczanej, ziaren soi, a także aromatycznych przypraw. Jest to opcja bezmięsna i bezglutenowa. Z poniżej użytych składników wychodzą 2-3 porcje. Składniki (2-3 porcje): 200 g pieczarek 1 czerwona papryka 1/2 brokuła 1 malutka dynia Hokkaido 100 g ugotowanych ziaren soi 120 g kaszy gryczanej
Zdrowie na języku :Pgramów z czego ser mozzarella to 50 gramów a salami 25 gramów. Ciasto na rożek waży 60 gramów. W ofercie znajdziecie zarówno rożki pszenne, jaki orkiszowe, kukurydziane czy też bezglutenowe. Smak ciasta można też podkreślić przyprawami (bazylia, oregano, papryka czy chilli). Czym są wypełnione rożki? Ser mozarella, sos pomidorowy, szynka, pieczarki, cebula, oregano – taka capriciossa tylko zamiast karczochów ma cebulę
Słodkie okruszkiWybuchowa bezglutenowa sałatka z makaronem, dynią i granatem. W sałatce tej znalazło się wszystko to co jest najlepsze jesienią. Może zabrać ja do pracy na lunch, zrobić na kolację. Na pewno od niej nie przytyjecie. Samo zdrowie. 1 główka sałaty strzępiastej 1 gałązka jarmużu 30 dkg dyni piżmowej 60 g sera camembert 1/2 granatu 100 g łososia wędzonego
wesoła kuchnia